Last news in Fakti

11 Юни, 2018 12:10 4 950 28

Заплашили съпругата на Томислав Дончев с разчленяване заради думите ѝ

  • томислав дончев-
  • светлана дончева-
  • цигани

Не ми харесва някой да ме кара да се разграничавам от Светлана, възмути се вицепремиерът

Заплашили съпругата на Томислав Дончев с разчленяване заради думите ѝ - 1
Снимка: Facebook

Съпругата ми не е политик и изказва собствено мнение. Не виждам никакъв език на омразата. Това, че ми е жена не означава, че трябва да седи по цял ден вкъщи и да бродира. Тя е професионалист и самостоятелна личност. Никога не съм се опитвал да ѝ налагам цензура. Няма език на омразата. Едва ли някой ще оспори факта, че всички български граждани трябва да спазват закона и едни същи правила - без значение на социалния им статус, етническия и религиозния им произход. Нали не си представяте, че ще хвана тоягата и ще тръгна по циганските махали? Не виждам нищо нередно в поста на съпругата си. Всички трябва да спазват закона. Когато някой извърши нарушение, трябва да си плаща глобите.

Това каза в сутрешния блок на bTV вицепремиерът Томислав Дончев. Той коментира публикацията на съпругата си Светлана в социалната мрежа Facebook. Там тя написа, че времето на моркова за циганите е изтекло и е дошло време за тоягата, а от Български хелзинкски комитет призоваха Дончев да се разграничи от думите ѝ и да осъди езика на омраза.

"Не ми харесва някой да ме кара да се разграничавам от Светлана. Утре някой може да ме накара да се откажа от майка си. Аз стоя зад това какво съм казал и написал. Не го прехвърлям на вас. Според мен не се прави достатъчно за интеграцията на ромите. Трябва най-вече да работим за образованието. Държавата се е захванала с това. Всеки има право на свобода на словото, стига да не нарушава доброто поведение", категоричен беше Дончев.

"Без да съм опозиция или неин говорител - за всяка реакция има причина. Има неспособност на представители на държавни служби да въдворят ред и закон. В конкретния случай става въпрос за музика, увеличена докрай, която тормози цял квартал. Светлана не е политик, поправете ме ако греша. Нейната позиция е на гражданин и тя има право да я изразява. "Моркова" и "тоягата" са метафори за това, че трябва да се следва закона. Има ли спор по отношение на това, че всички граждани трябва да спазват правилата", попита вицепремиерът.

"Тя е жената до вас и според общоприетите правила трябва да спазва други норми и да не използва такъв език. Вие сте политикът до нея", продължи да настоява Хекимян.

Вицепремиерът обясни, че тя не плете гоблени по цял ден вкъщи и си е платила за думите. "Светлана вече получи и подкрепа, но и много заплахи отправени към някои части на тялото ѝ, как щяла да бъде разчленена... Знаете, че така стоят нещата", разкри Дончев.

"Който инвестира в омраза - получава два пъти повече омраза. Ако някой каже, че политиците са крадливи, аз не се разпознавам. Вероятно и вие не се разпознавате сред тъпите журналисти. Има нужда проблемът да бъде сложен на масата. Едва ли някой би намерил аргумент "против", ако държавата се легализира в посока всички българи да спазват едни и същи правила, без значение от каква етническа група са", допълни той и обясни, че не е негова работа да обикаля по ромските квартали и да въдворява ред както прави Валери Симеонов в Слънчев бряг. Според него несъмнено трябва да има интеграция, но и следване на правилата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо

    93 1 Отговор
    Явно интеграцията на ц*иганите включва само правата им, а не и задълженията! Затова писнаха всички псевдозащитници и зареваха, че всеки, който припомни на тези хора, че имат и задължения, е расист!!! Само не разбрах защо г-жа Дончева се извини за думите си?!? Много точно и толерантно мнение бе изразила!!!
  • 2 Българин

    83 3 Отговор
    Само като прочете заглавието, човек веднага разбира колко е права жената! Времето за търпимост в обществото се изчерпва. Силовите структури трябва да си влязат в ролята и такива, дето ръсят подобни заплахи за разчленяване и тем подобни да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Стига сме се правили, че не виждаме какво се случва.
  • 3 рАНКО

    68 2 Отговор
    Точно .Трябва да спрат морковите ,а да заиграе тоягата.Стига с тия права на мангалите.Търтеите трябва да гинат....
  • 4 безпомощен

    54 1 Отговор
    Е права е жената. Нашите братя роми искат само да се ползват от превилегии, които им дава държавата и да нямат никакъв ангажимент към нея и към нас. Не плащат ток, вода, ДАНЪЦИ защото къщите са им незаконни итова не ги обвързва с Държавата ни.
    Първи се редят пред социолните, първи са пред ТЕЛК, без да плащат здравни и още куп други плащания. Защо отново журналистите създават проблема за "страдащите" и "онеправданите". Защо никой не отваря тема за наркоразпространението отново от нашите братя роми, за "гиздавите" проститукти по пътищата на Държавицата ни. Ами наистина станахме толкова толерантни, че чак престъпно безотговорни към нас самите. Има ли ред - Няма омраза, което значи, че спазваш ли правилата никой няма да те третиран с "тоягата". Няма ОМРАЗА- трябва само да се спазват установените норми. Никой не иска да плаща другимо безхаберието му. Трябва да престанем с това "Имаме НОВИНА".
  • 5 georgi

    61 1 Отговор
    Циганите се интегрират само със сила, много бой и кастрация и др.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Random

    38 1 Отговор

    До коментар #5 от "georgi":

    Най-вече кастрация.

    Коментиран от #8, #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 УЗО

    42 1 Отговор
    Изказването на г-жа Дончева за моркова и тоягата е точно и чест и прави, че има смелоста да го каже на глас . А заканите по неин адрес ако има все още работещи служби и полиция тихо да си свършат работата без да се стесняват, че " братчедите" са електорат и на ДПС и на ГЕРБ.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ААА

    24 0 Отговор
    Наказанието" разчленяване" е присъщо за средновековието. Биологичната единица използваща този език за заплахи , си е останала в същото това средновековие , а такъв индивид или индивиди рядко разбират от добра дума, за съжаление.
  • 13 коки

    11 0 Отговор
    Мустафа Мустафа ходжата ти го вкара
  • 14 Мунчо

    26 0 Отговор
    На животните, живеещи в България под името цигани, трябва да им бъде даден урок, от който да разберат, че трябва да си стоят в кочините, ако не искат да пътуват към екирисажа.
  • 15 Голям прос

    18 0 Отговор
    Прави се с "Калашников", ама нямам
  • 16 Димитров

    8 12 Отговор
    ЗАЩО ВЪНШНИЯТ ни ДЪЛГ НАДХВЪРЛИ 50 МИЛЯРДА защо бе Дончев-Симеонов-Каракачанов-Борисов....ЗАЩО

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Ford Prefect

    24 2 Отговор
    Циганите могат да се интегрират само в газови камери.

    Коментиран от #23

  • 18 onq s konq

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "Димитров":

    Ти нещо милиардите май за нищо ги нямаш:)Достатъчно е да напишеш в нета "Външен дълг на България 2018г" и ще ти излезе към 28.05.2018г е 33316600000лв,а не 50000000000 както твърдиш.Забелязал съм обаче че колкото хората са по-прости,толкова са и по-бедни.А колкото са по-бедни,толкова повече ГОВОРЯТ НА "АНГРО"!
  • 19 Random

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Mustafa":

    С удоволствие, как иначе?
  • 20 123

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "Димитров":

    Защото няма ръст на БВП в достатъчни нива! Защото половината работещи крият доходи и осигуровки, защото половината работодатели крият данъци и осигуровки, и защото половината от нас работят неефективно.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Виго

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ford Prefect":

    Да бе вместо за сапун,на това скъпо време да се харчи материал
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Тодоров

    14 0 Отговор
    Да оставим малко настрана циганите. Нека се фокусираме, и по-специално държавата, върху дейността на Българския хелзинкски комитет. Това е една паразитна соросоидна структура, работеща изцяло в ущърб на българската държави и насаждаща социални конфликти. Не знам само защо са си сложили най-отпред името БЪЛГАРСКИ. Работят единствено за ЦИГАНИЗАЦИЯ НА НАЦИЯТА и защита на всички цигански изстъпления - кражби, убийства, изнасилвания, незачитане на закона, живот на гърба на българите и опоскване на социалните фондове. Вижте какво направи Орбан в Унгария - накара Сорос да подвие опашка и да се изнесе от страната. Бойко Борисов какво научи от Виктор Орбан ? Нищо, а тръгнал да оправя Западните Балкани. БОРИСОВ, ОПРАВИ ВЪТРЕШНИТЕ ПРОБЛЕМИ, особено тези с циганските безчинства и безобразия. Твоето безхаберие и това на МВР неминуемо ни води към ескалация на социалното напрежение. Проследете (на БХК и циганските мешерета и организацийки) финансовите им потоци, закрийте БХК, скрийте морковите и извадете дебелите тояги. Ще видите как бързо ще започнат да се интегрират циганите - ще започнат да си плащат тока и водата, ще започнат да ходят на училище, ще се купуват билетчета за градския транспорт и т.н.

    Коментиран от #26, #28

  • 26 Уолтър

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "Тодоров":

    Прав си... проблема не е в циганите, а в законодателите и правоприлагащите органи, правосъдна система. Винету, Станишев, Фиюип Димитров, Костов.... толерират по желание на Шорош представителите циганска престъпност, което се върши и от БХК и дори имат наглостта да осъдят държавата, разни рецидиви, за срам на депутатите и правосъдието, което си затваря очите за това. Нд всеки циганин е злодей, нито трябва да се обобщава по този начин. Но, който е бандит трябва да се трепе, без оглед циганин или друг! А, който се застъпва за бандюгите, първо предупреждение, ако не спре, бой, ако не спре разстрел!!!! Ако ще и Шорош, ако ще и Господ да го стори, щом се застъпи за бандит, до сгената....! Гова е правилното.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Уолтър

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Тодоров":

    И чета, че доста хора изкарват ченгетата виновни. Да и сред полицаите има черни овце, но виновни са единствднно ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ!!! От 1989 г. и досега!!! Защо??? Защото нарочно оставят адвокатски вратички, за да могат адвокатите да лъкатушат и бандита по нечий интерес да бъде пуснат, че и нахрафен.... Законодателите отказват да изковат справедливи и ясно формйлирани закони, които при доказване вината на бандюгата, той да бъде ефективно и жестоко наказан, за рецидив, обифи, фалшификации, побои, изнасилване, отвличания... А законодателите дори създадоха съд в съда, за да обслужва полит. интереси, вместо да оправят законите както трябва. Те депутатите, са най-големите виновници за цигански и другите безнаказани престъпления, защото връзват ръцете и на полицаи, прокурори и на практика, те депутатите освобождават бандитите, защото са гласували така законите, че адвокати и съдии оправдават злодеите. И ако има възмездие, то наред с рецидивите трябва да изтрепе и депутатите, които пускат бандитите. Ченгетата ги хващат, а депутатските наредби и съдии ги пущат. Това са фактите - каквито законодателите, такива и законите, такова и прилагането и ефекта....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове