Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 19:09 920 0

Слънце на 15 февруари

  • прогноза за времето
Слънце на 15 февруари - 1
Снимка: БГНЕС

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно и почти тихо време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Южна България. Минимални температури в Северна България и по високите полета – между минус 18° и минус 13°, в Южна България – между минус 12° и минус 7°. В София около минус 14°.

На 15 февруари преди обяд над по-голямата част от страната времето ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Югоизточна България и по Черноморието. След обяд от северозапад ще започне бързо заоблачаване, което до вечерта ще обхване страната. Ще се появи слаб до умерен вятър от югозапад-запад. Максимални температури между минус 3° и плюс 2°, в София – около минус 1°. През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него в стараната ще започне да прониква нова порция студен въздух; в Западна България ще завали сняг.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – ще се понижава.

Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен и силен вятър от югозапад-запад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, а на 2000 метра – около минус 10°. Снежната покривка е много дебела, ПСС предупреждава, че тя е нестабилна, навята е на преспи и има много голяма лавинна опасност.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има по-значителна облачност, която около обяд временно ще намалее до предимно слънчево време, но до вечерта от запад облачността отново ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури между 0 и 5°. Температурата на морската вода е от минус 1° по северното, до плюс 1° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде слабо 1-2 бала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА