Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 09:08 1 088 2

Трайков готов с оставка, ако премиерът я поиска

  • трайков-
  • оставка-
  • acta
Трайков готов с оставка, ако премиерът я поиска - 1
Снимка: БГНЕС

 

"Бих подал оставка, ако премиерът ми я поиска. По АСТА няма нанесени обществени вреди, затова мисля, че мораториумът върху ратификацията е достатъчно прагматичен ход". Това заяви икономическият министър Трайчо Трайков в сутрешния блок на БНТ.

Трайков посочи, че е подценил темата за ACTA. "Затова не се запознах в детайли със споразумението, а се доверих на подробния експертен доклад. Предвид факта, че има не малко български производители, които страдат от фалшифицирането на техните търговски марки, аз бях убеден, че това споразумение е добро за България. Експертите от Министерството продължават да смятат, че в АКТА положителните страни са повече от отрицателните", обяви още енергийният министър.

„Не приемам, че Меглена Кунева като еврокомисар по защита на потребителите не е имала информация за АСТА," подчерта министърът.

 След масовите протести срещу АКТА, България спира участието си в търговското споразумение за борба с фалшификатите. Министър Трайков ще внесе днес предложението на заседанието на Министерския съвет. България няма да ратифицира договора, до оформянето на единна позиция на страните-членки на ЕС за АКТА.

На въпрос дали не е прекалено натоварен с новите си отговорности за язовирите, Трайков заяви: “Не се оплаквам от своята натовареност. “Язовири и каскади” от всички институции, които се занимават с язовирите, имат най-добър експертен потенциал”. По думите му в някакъв бъдещ момент дирекцията ще бъде изведена от търговското дружество като независим контролен орган.

До днес са проверени 103 язовира, за 6 от тях са нужни физически корекции, заяви Трайков и добави, че разположеният близо до Берковица “Валога” ще бъде източен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Miroslav

    0 1 Отговор
    Да го уволняват ... всеки трябва да си понесе последствията при проявена некомпетентност. Не само неговата оставка ами и на други депутати трябва да се поиска оставката, дори за това, че не присъстват в залата за съдебните заседания..
  • 2 Вучков

    1 0 Отговор
    Ако искате да върнем смешника министър Петър Димитров.Трайков е добър министър и защитава бъл. интереси.А Кунева не си спомня какво е подписвала за АСТА , не помни и за 3 и 4 блок, не помни че е в комбина с Гоце, не помни и че е Пръмова, само бели донесе тази 'невинна душа'.