Last news in Fakti

18 Февруари, 2012 20:39 809 5

Плевнелиев: Нужни са ни лидери, готови да извървят пътя докрай

  • васил левски-
  • карлово-
  • плевнелиев
Плевнелиев: Нужни са ни лидери, готови да извървят пътя докрай - 1
Снимка: БГНЕС

Живеем във време на силни личности и на ярки индивидуалности. Нужни са ни лидери, които не само да показват пътя, но и да са готови да го извървят докрай.

Васил Левски е ярък пример за това - той ни показа, че за да поведеш народа, трябва сам да направиш първата крачка.

Това каза в тържественото си слово президентът Росен Плевнелиев, който участва в отбелязването на 139-та година от гибелта на Васил Левски в Карлово.

Той добави, че ни е нужна само повече вяра в собствените сили, защото бъдещето на България е в нашите ръце.

Държавният глава подчерта, че ни е нужна кауза, която да обединява и да сплотява. "Нужна ни е кауза - голяма, колкото е голяма България", посочи президентът. Той добави, че родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а се измерва с делата ни днес. Благоденствието се постига, когато всеки си върши работата, както я вършеше Левски - съвестно, отговорно, прецизно. Неговата дейност е урок по политическа отговорност, неговото тефтерче е наръчник за държавника, каза Плевнелиев.

Българският народ има своята славна история, която надгражда днес. А когато устоите са здрави, развитието и успехът са задължителни, посочи президентът.

В словото си държавният глава каза, че има и много незнайни герои, извършили подвизи и посочи като пример нашите сънародници, които преди дни "спасиха ближните си в момент на бедствие и изпитание".

Върховният главнокомандващ прие почетния стой на представителните роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада на площад "Васил Левски" в Карлово. На тържествената заря присъстваха още министърът на отбраната Аню Ангелов, Пловдивският митрополит Николай, народни представители, висши военни, много граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    mnogo inteligenten chovek e prezidenta.
  • 2 коки

    0 1 Отговор
    поне да беше си научил думичките за речта, все пак някой се е постарал да ги напише.
  • 3 Петър Кимонов

    0 1 Отговор
    "Христо Стоичков- Президент!" вече не ми звучи като виц...

    Коментиран от #4

  • 4 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър Кимонов":

    @3 tova ako stane znachi za premier mojem da izberem Milko kalaijiev hahahah
  • 5 ...........

    0 0 Отговор
    ГЛУХАРЯ-президент втори мандат.