25 Юли, 2018 19:59 2 624 19

Симеонов: Няма за какво да се извинявам на Сидеров!

  • валери симеонов-
  • волен сидеров

Прекалено независима единица съм, за да обслужвам когото и да е, категоричен е той

Симеонов: Няма за какво да се извинявам на Сидеров! - 1

„Засега коалицията „Обединени патриоти“ се запазва“. Това заяви пред Епицентър.бг вицепремиерът Валери Симеонов по повод провокираните от лидера на „Атака“ Волен Сидеров скандали в коалицията.

Днес Сидеров заплаши, че ще поиска оттеглянето на Симеонов от изпълнителната власт. По-късно нахлу на заседанието на правителството с писмо в ръка, настоявайки да получи отговор какви нареждания и за какво са издавани, за да се предприемат конкретни мерки за проверки на обекти по Черноморието ни. В късния следобед лидерите на „Обединени патриоти“ са провели спешна сбирка, на която временно са потушили напрежението.

„Виждате, че няма някакви действия в тази насока. Някоя от трите партии да е декларирала, че напуска, че разваля коалицията“?, каза лидерът на НФСБ в първия си коментар на тежките скандали малката коалиция. Той допълни, че не е упълномощен да коментира решенията на заседанието на „Обединени патриоти“.

„Как да приключи тази история, дявол да го вземе? Не мога да гледам в бъдещето!“, отговори той в типичен стил на въпроса на Епицентър.бг дали малката коалиция няма да се разпадне заради очевидно непреодолимите и трайни конфликти между партийните лидери.

„Не обслужвам никого. Прекалено независима единица съм, за да обслужвам когото и да е. Никой не може да ме накара да го обслужвам - нито срещу пари, нито срещу влияние, нито срещу каквото и да било. Така че - бъдете убедени, че никого не обслужвам“, отговори Валери Симеонов на обвиненията на коалиционния си партньор.

Според него обаче не може да се постави знак на равенство между втория лифт на Банско и провалените поправки в Закона за приватизацията и следприватизацонния контрол. „Случаят с втория лифт на Банско би донесъл сериозни приходи на държавата и би решил един тежък проблем със зимния туризъм в курорта, което респективно ще бъде от полза като цяло за имиджа на България като туристическа дестинация. Докато другото (законовите поправки в полза на Кирил Домусчиев, б.р.) е да се лиши държавата от 58 млн. лв. В единия случай се осигуряват приходи за държавата, а в другия се ощетява“, заяви Валери Симеонов.

Според Волен Сидеров обаче, държавата ще загуби не 58 млн.,лв., а 300 млн., тъй като братя Домусчиеви подготвяли фалит на Български морски флот. На въпрос дали това наистина е така, вицепремиерът отговори: „Не коментирам, нека отговори Волен Сидеров. Не искам отново да влизам в задочни диалози с господина“.

Както Епицентър.бг писа, Валери Симеонов остава вицепремиер, а темата на неговата оставка е била оставена без коментар от премиера Бойко Борисов и с насмешка от министрите на днешното заседание на правителството. „Знаете ли кой ме е назначил мен за вицепремиер? За заместник министър – председател съм назначен от Народното събрание!“, бе категоричен заместник министър-председателят.

Валери Симеонов повтори, че няма за какво да се извинява на Волен Сидеров. Припомняме, че докато не бяха коалиционни партньори и двамата бяха в изключително обтегнати отношения, лидерът на НФСБ определи симпатизантите на „Атака“ като „лумпени“.

Сутринта в тв ефира, а и по-късно след като нахълта на заседанието на правителството Волен Сидеров заяви: "Аз очаквам извинение от Валери Симеонов. Един много добър юрист бе очернен тогава. Премиерът Борисов беше обвинен, че е зависим от Домусчиев. Това го каза от трибуната на Народното събрание. Ако аз и Николай Александров не получим извинение, ще заведем дело за клевета срещу него. Ще говоря с Даниел Кирилов и Бойко Борисов да направят същото. Не може това да се подминава като пролетен дъжд.", каза Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    13 2 Отговор
    Това правителство, в този формат,е крайно време да си ходи.
    Барабар с ББ,ЦЦ и цялата плеада от шуробаджанашки гражбо звезди!!!

    Коментиран от #14

  • 2 onq s konq

    5 13 Отговор
    А сега си помислете/ако ви се мисли изобщо/ С КАКВИ ХОРА Е ПРИНУДЕН ДА УПРАВЛЯВА ББ!Ако обаче беше отказал коалиция с тях,то БСП МОМЕНТАЛНО ЩЕШЕ ДА ГРАБНЕ ВЛАСТТА и щеше да се коалира ТОЧНО СЪС СЪЩИТЕ "ПАТРИОТИ"!Естествено нещата щяха да тръгнат като по "мед и масло",но с малката подробност че ЕВРОФОНДОВЕТЕ НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА...също като при Орешарски.Закономерно ще се възцари едно АБСОЛЮТНО БЕЗВЛАСТИЕ при което всеки краде като за последно/преживявали сме го вече/ и едни безкрайни протести ПРЕД ТРАЙНО НЕРАБОТЕЩИЯ ПАРЛАМЕНТ,но...нека не задълбаваме в "лошото".

    Коментиран от #4

  • 3 areeee

    8 0 Отговор
    Въъъън....
  • 4 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ти,Оня с коня, си голям привърженик на ББ.Имаш го едва ли не за Господ.От такива като тебе които се кланят на ББ страда цяла Б-я.
    На Б-я трябват независими експерти най малко за година време и след това да се иде на избори.Тогава кебапчетата сред циганите няма да вървят,както и разпуснатата администрация на ББ няма да гласуват за ББ.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    6 9 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ще обясня И ПОПЪЛНЯ "некои пропуски" в знанията ти:Първо:След като ЗА ТРЕТИ ПОРЕДЕН ПЪТ ББ е избиран за Лидер на България,значи че НЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ страда от управлението му както твърдиш,а ДОСТА ПО-МАЛКА ЧАСТ,КЪМ КОЯТО ЗА ЖАЛОСТ СЕ ЧИСЛИШ И ТИ.Второ:Правителство от независими експерти се назначава от Президента ЕДИНСТВЕНО ЗА ДА ПОДГОТВИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ,като функциите му са СИЛНО ОГРАНИЧЕНИ както във вътрешната,така и във въшната политика и мандата му е НЕ ЕДНА ГОДИНА,А НЯКОЛКО МЕСЕЦА.Пък колко кебапчета може да изяде родният циганин и за кого ще гласува нечия разпусната администрация,...НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА БОЖИЕ!И ще завърша с ТРЕТО:Уважавам всяко чуждо мнение/вкл. и ТВОЕТО/,докато...НЕ МИ ДОЙДЕ В ПОВЕЧЕ:)

    Коментиран от #6, #7, #10, #19

  • 6 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Позна!Страдам от това,че много сънародници страдат от управлението на ББ.Страдам от това,че близо 10г. води страната към пропаст.Всяка година се връщам в страната за по три месеца и виждам все повече страдащи хора с мизерни пенсии и заплати.Извън София виждам все повече опустяващи села и малки градчета.
    Задал ли си на себе си поне един път въпроса защо и как печели ББ за трети път и все не му стигат хора да направи мнозинство.Ще ти кажа.Има 450 000 души администрация на сладки длъжности.Те заедно с членовете на семействата им,му осигуряват поне 850 000 гласа.Осигурява си още толкова купени гласове от циганите.И допълване на гласове от такива като тебе.Въпреки това пак не може да направи мнозинство.Сам виждаш печели с 90-95 души в парламента.Разбира се веднага се намират подлоги да направят коалиция.Предният път с Реформаторския блок,сега с Обединени патриоти.Видяхме цирка с предишните,сега ще гледаме цирка със сегашните партньори.Ще завърши с пълно фиаско.

    Коментиран от #8, #11

  • 7 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Да ти поясня за правителствата назначени от президента.Това са напълно редовни правителства с всички права като редовно правителство.Изключенията са,че не може да сключва международни договори и да тегли заеми,защото няма парламент.Ако не съм успял да те ограмотя в тази област,нека други го направят на които вЕрваш.
  • 8 Браво

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Браво пич УДАРИ точно в десетката!Ама такива овчи глави като ОНЯ С КОНЯ не разбират за какво иде реч!Даже и след твоето ясно и точно обяснение за ситуацията пак няма да те разбере,че БОКО ТИКВАТА трябва да си ходи!
  • 9 Само палячовци!!

    4 4 Отговор
    Тоя палячо Валери Симеонов бил самостоятелна единица и не обслужвал никого!ХА ХА ХА ХА ХА ХА!Да не би аз да клякам и да свиря на Боко Тиквата??Симеонов ти си най-големия НАГЛЕЦ от всичките,само с тоя другия палячо БОЛЕН СИДЕРОВ се конкурират кой е по СМЕШЕН от двамата!Не се притеснявайте и ДВАМАТА сте пълни ПАЛЯЧОВЦИ И ПРОДАЖНИЦИ МРЪСНИ ГАДИНИ ТАКИВА!

    Коментиран от #15

  • 10 Ти луд ли си??

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    ЧОВЕЧЕ ОТИДИ И СЕ ПРЕГЛЕДАЙ!Малка част от народа била засегната от ТИКВАТА??Ти луд ли си или на луд дрехите носиш??Да не говориш за друга държава??Бих казал,че толкова дълбоко си си заврял главата в задника на Боко Тиквата, че не се различава къде свършваш ти и откъде почва той!ОПОМНИ СЕ и спри да му правиш С.ИРКИ НА ГАДНАТА ТИКВА!
  • 11 onq s konq

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Чета ти схващанията по въпроса и че чудя как са ти хрумнали!КОЯ ПАРТИЯ СПОРЕД ТЕБЕ В МОМЕНТА МОЖЕ ДА ИМА ПЪЛНО МНОЗИНСТВО В ПАРЛАМЕНТА?Нещо повече-имаше не двойна,а "ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ"...която въпреки това се сгромоляса.Ти обаче непременно държиш ГЕРБ да са мнозинство и ако не могат-значи "не стават".Всъщност ДИРЕКТНО ИСКАШ ДА ГИ НЯМА!Е да,ама ГИ ИМА.И понеже твърдиш че ГЕРБ се държат на власт благодарение на администрацията си и членовете на семействата на тая администрация,НИМА ПРЕДИШНАТА "ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ" нямаха администрация,нито пък БСП,ДПС и Атака ИМАХА СЕМЕЙСТВА?А наистина ли си мислиш че циганите продават гласовете си САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ГЕРБ но на никоя друга партия?Ха!Ти направо ги изкара расисти:)Все пак ми е мн интересно от къде се връщаш ежегодно за по 3 месеца и там от където идваш НЯМА ЛИ БЕДНИ И НЕЩАСТНИ?Ако обаче ми кажеш че ОТ РАЯ,...ЩЕ ТИ ПОВЯРВАМ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ:)Накрая ще ти кажа личното си мнение за емигранти като тебе,което обаче се споделя от ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ:Избрали сте си житейския път извън страната,ядете чужд хляб,отдавате труда си на чужди икономики,плащате данъци на чужди хазни,затова НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА НАЛАГАТЕ МНЕНИЕТО СИ В БГ-НЯМАТЕ МОРАЛНО ПРАВО!

    Коментиран от #13

  • 12 фак..ти

    5 2 Отговор
    НИКОЙ НЕ СЕ НАЕМА ДА ВДИГА ИКОНОМИЧЕСКАТА ЛЕТВА И ДА ПОДОБРИ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ.БОРЯТ СЕ ЗА ЕВРОФОНДОВИ ПАРИ ПОГЪЛНАТИ С ТЕХНИТЕ ДЪРЖАВНО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ.ПАРЛАМЕНТА Е ИЗВЪН ВСЯКАКВА РАМКА НА ПОВЕДЕНИЕ.НА ИЗБОРИТЕ СЕ БИЯТ ПО ГЪРДИТЕ СЪС СВОИТЕ НАЙ-ДОБРИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОГРАМИ И СЛЕД ТОВА НИКОЙ НЕ ГИ ПРИЛАГА.ЗАЩО ЛИ?-ЗАЩОТО ЛИЧНОТО ОБЛАГОДЕТАЛСТВАНЕ НЯМА СВЪРШВАНЕ!!!!!
  • 13 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    За твое сведение аз съм пенсионер. Целият ми трудов стаж е бил в Б-я и съм плащал осигуровки и данъци в Б-я. Сега като пенсионер не плащам никъде данъци,освен данък сгради.Така,че не си мисли,че съм емигрант.Просто волна птичка която може да пребивава където си иска и за колкото време си иска.
    Та когато четеш се постарай да разбираш прочетеното.Никъде не съм казвал,че някоя от партиите може да направи мнозинство.Казах,че президента /а той е много достоен човек/ и е класи над любимеца ти ББ , може да назначава експертни правителства за повече от три месеца.Има право.И след това белким на такива като тебе им уврат главите да гласуват за експерти,а не за маскари като ББ и компания.Но избори с много строго следене за правилата,така че на никой през ум да не минава да купува гласове.
  • 14 Димитър Кънев

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Те въобще не трябва да са на власт,но какво да се прави като все още има електорат който продава за половин бира и половин кебапче.
  • 15 Димитър Кънев

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Само палячовци!!":

    Те въобще не трябва да са на власт,но какво да се прави като все още има електорат който се продава за половин бира и половин кебапче
  • 16 Бакша

    1 2 Отговор
    Схемата на Бойко е проста преди да му свърши мандата хвърля ключовете и така покрива всичко което се осрали и тоя болен тип с тая музика що не хване да оправи Витошка че там прилича на Стара Загора стъргалото селянията да не се вижда така от пръв поглед позор исрам Ама вие нали сте с******** на Вас Ви е добре така в мизерията да си седите нищо отивайте в рафи вместо да се направи да се обособи такова миасто някаква градина да има дървета да има въздух хората се чувстват добре най-голямата мръсотия мизерията там където хора живеят в кооперациите да няма достъп постоянно да им шумите не знам това ли е чисто луд Волен ли е чисто луд той нали си бил такъв или вие сте най-лудите
  • 17 стоян

    4 2 Отговор
    Браво за Валери =мисли за обществения интерес. Ама вие плюещите свалените от власт червенотиквеничковци скоро няма да ви се отдаде възможност да крадете пари защото ние помним закона за заменките ктб и др
  • 18 Димитров

    2 0 Отговор
    Гладния ПРОКУРОР да се самосъзира и да привлече Тихомир за превишаване на длъжносттни злоупотреби +изнудване+рекет и курупция
  • 19 темелко

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    На тебе циганите още ли не са ти откраднали коня ? Пази го ей,не се надявай на ББ да ти го опази.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове