Last news in Fakti

26 Юли, 2018 08:53 1 822 30

Цветан Цветанов: БСП и президентът им са едно цяло

  • волен сидеров-
  • цветан цветанов-
  • патриоти-
  • правителство

Правителството е стабилно

С политическото си решение, на парламентарната група, ние имахме много ясна позиция още преди да излезе указът на президента. Това беше в понеделник, когато премиерът имаше възможността обсъди промените. Това каза пред bTV заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод ветото на президента Румен Радев на Закона за приватизацията, което ще бъде гласувано днес в президента.

Правителството е стабилно, няма разминаване в подхода на управленската програма, категоричен беше той.

На въпрос ще успеят ли ГЕРБ да издържат до края на управлението с „Обединени патриоти“ в този формат, Цветанов заяви: „Разбира се. Вчера имахме среща с ОП, днес в 11.00 часа ще продължим да правим тези срещи, за да изчистваме всички недоразумения, които се получиха през последните няколко седмици“.

„Уверявам ви, че правителството е стабилно. Имаме изключително добра и работеща комуникация, защото имаме управленска програмата. Относно коалиционното споразумение и управленската програма нямаме абсолютно никакво разминаване нито в подхода, нито в начина на реализирането си на тези си намерения“, поясни той.

Цветанов добави, че срещите се правят, за да може да се постигне деескалиране на напрежението, което остава като усещане може би и с медийните участия на някои от колегите му.

„Ще бъдат подкрепени мотивите на президента. Тази тема вече можем да я смятаме за затворена“, заяви Цветанов.

Той посочи, че още в понеделник ГЕРБ са се събрали и са обсъдили спорните моменти в закона, а на Даниел Кирилов му било възможно да се занимае с промените. „Във вторник излиза ветото. Въпрос на часове е“, уточни Цветанов.

По думите му, решението на ГЕРБ да подкрепи ветото, цели да „затвори възможността да се спекулира и да се манипулира общественото мнение“. Няма никакъв лобизъм, категоричен беше заместник-председателят на ГЕРБ.

Той каза още, че президентът Румен Радев още не е дал обяснение за твърдението си, че по време на неговото служебно правителството в бюджета е имало 1,5 млрд. лв. повече. „Няма отговор и това е притеснителното – защото когато казваш А трябва да кажеш докрай“, посочи той.

„Ще подкрепим мотивите на президента, защото това, което се случва, не е коректно и не е редно“, каза Цветанов. „Могат да бъдат направени поредните фалшиви новини, изводи, които не са верни, но ние се съобразяваме с обществената посока“, допълни той. Цветанов каза, че не разбира защо изглежда необичайно ГЕРБ да подкрепи вето на президента: „Защо търсите винаги някаква интрига?“.

Заместник-председателят на ГЕРБ заяви, че противно на твърденията ГЕРБ има дългосрочна визия за управление. „137 км от магистрала „Хемус“ ще бъде обявена като обществена поръчка“, даде пример той. Това ще се случи и с пътя до Русе, където има голяма концентрация на катастрофи. „Това са дългосрочните визии, но те могат да се осъществят, само ако има стабилност“, каза той.

„БСП и президентът на БСП г-н Радев, те са едно цяло. Съвсем нормално е те да координират действията си“, посочи още Цветанов. Той коментира управленската програма на БСП и Корнелия Нинова: „Няма как да се изпълнят тези намерения, при положение, че не дават откъде ще дойдат тези приходи. При нас има управленска програма“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 925

    33 2 Отговор
    Физкултурника вече се взима на сериозно, повярвал си е, че е "политик"! МУхахаххахааааа
  • 2 653

    26 1 Отговор
    Едноклетъчно , съдебната система я няма и няма да успее да си получи заслуженото. Дано ако има господ си свърши работата с този.
  • 3 Ако бяхме..

    24 0 Отговор
    ...турили Цачева за президент ,сега Квазимодо щеше да мълчи
  • 4 Западните Балкани

    26 1 Отговор
    Както е в онзи виц: Котката пита кучето за един човек: - ти защо го ухапа? - Ами той след това ме ухапа. Така и ГЕРБ ако те не бяха гласували за Пеевски, нямаше да мине закона, но те гласуваха за този закон, както и техните партньори от патриотите. После президентът им виновен. Както и за цигарите
  • 5 alvin

    19 3 Отговор
    Защо изобщо давате ефир и поле за изява на това недоразумение. Това е лице Валери Симеонов сае живото доказателство, че в политиката може да се промъкнеш и без грам мозък. Няма такава превъзходна степен, която може точно да опише малоумието на тази карикатура.
  • 6 един

    18 3 Отговор
    Перфектно! Хубава комбинация са Корнелия и Радев и двамата мислят за народа, нещо, което ГЕРБ така и не си позволиха ;)

    Коментиран от #10

  • 7 ленчето с кремчето в ръце

    3 23 Отговор
    цветан е политик с огромен опит ,той може да поеме голямата отговорност за извеждането на страната от кризата - той и никой друг

    Коментиран от #9, #27

  • 8 Borislav Popov

    18 3 Отговор
    Цецо е едно цяло с шестте апартамента ! Придобити са съвсем законно със заем от тъщата !
  • 9 айде сега

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "ленчето с кремчето в ръце":

    събуждай се вече, че бълнуваш на глас фантасмагориите си )))

    Коментиран от #17

  • 10 Просия

    4 16 Отговор

    До коментар #6 от "един":

    Кой мисли за народа бе слепец, не виждаш ли как това РАКОВО заболяване КУРНЕЛИЯ се възползва от болката на народа за да си прави PR ??? АмА ти си сляп партиен плъх, бита карта сте Вие комунистите, нищо, че възпитавате и децата си сляпо !!! По-умният винаги ще бъде отгоре на хранителната верига !!! НА ИЗЧЕЗВАНЕ СТЕ !!

    Коментиран от #14, #19

  • 11 Ха добър ден

    2 4 Отговор
    Ха добро утро !
  • 12 ДОКТОР

    3 11 Отговор
    Много сте се разшавали тука нещо плиткоумните комуняги. Кабинетът ми е отворен, даже и буркан разсолница ще ви дам, та да си седите на сянка.... много зле ви действат жегите. Копейки не се приемат анти-българи !!
  • 13 ТАРИКАТА

    12 2 Отговор
    ТОЯ И МНОГО ГНУСЕН
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Просия

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ужас":

    На един бутон живот си паразитняк ! Копейката е гладна, няма оцет за туршията. Не подскачай, че ви знам червените, като един стане другият сяда. Както казах - НА ИЗЧЕЗВАНЕ СТЕ !!!!!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 00359

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Просия":

    Странно е с каква пламенност защитаваш, онази най нишата прослойка на компартията чиито представители са Борисов, Цветанов, Цачева и да не ги изброяваме нататък. Всички те размахваха червените си книжки и крещяха "Вечна дружба КПСС- БКП". Тези хора никога нямаше да избият нагоре, ако бе останало старото време. Тъпите, таглите и крадливите никой не ги допускаше защото беше ясно, че те са вредни елементи. Ако не бяха парите от НПО-то "Хас Зайдел", тези двама цървули нямаше да докарат страната до пълният трап. Всеки ден напискат страната около 140 души! За 9 години от както управляват селяните страната са напуснали повече от 500 000 души. Тези хора вече не внасят никакви пари в страната и не мислят за нейното бъдеще именно заради селяните Борисов и Цветанов!

    Коментиран от #24

  • 20 Ефтини сензации

    3 5 Отговор
    Я, прозрение.
    Че това е ясно още от преди да изберат шапкаря за президент.
    Даже и вицепрезидентка му туриха да го контролира.
  • 21 333

    6 2 Отговор
    Не е президентът им, а президента на РБ. Избран мажоритарно, за разлика от тиквите в парламента.
    Като се правите на демократи, поне уважавайте демокрацията и избора на хората, независимо дали ви харесва, или не.
  • 22 ОлигУфрен

    5 1 Отговор
    Да разширят мисълта и мирогледа на Цвъ Цвъ-политическата ни прослойка е едно цяло, голямо, кафяво и рядко!
  • 23 Bahti

    5 0 Отговор
    Цецо го калибриха у харамериката. Един от многото Манджурски пациенти.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    3 1 Отговор
    Тая селска махленска клюкарка,сам си верва на приказките които плещи. Пълен смешник.

    Коментиран от #26

  • 26 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    За Цв.Цв. иде реч.
  • 27 гнида

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ленчето с кремчето в ръце":

    Умозаключението ти е точно герберско ! Перифразирано звучи така : Ние управляваме и страната е много добре , по-добре от всякога ... Но нашите супер политици , опитни , умни ще изкарат страната от кризата .... Възникналото противоречие в този ред на мисли е очевидно и подлежи на коментар от доста вещ психиатър ......
  • 28 00359

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Просия":

    Къде видя оправдания? - Иронизирам те! - Защитаваш баш най- голямата измет от най-нисшите прослойки на БКП-то, каквито са Борисов и Цветонов. -Смешно е! - Разбираш ли? Защитаваш пожарникар и физкултурник от БКП-то, които до 89 година правеха дудуци на Ком партията, а после излязоха и взеха да твърдят, че са били демократи :-)) Това е чиста пробва Водевил , в който видимо участваш.

    Коментиран от #29

  • 29 Просия

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "00359":

    Кво ми иронизираш, ти явно не знаеш какво е ирония...госпожа лъжа и Радев ли ми препоръчваш ? Дай някаква идея, насока, човек, партия...лесно е да се обясняваш тука ?

    Коментиран от #30

  • 30 00359

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Просия":

    Иронията не е нито препоръка- нито идея! За да ме разбереш, евентуално ще се опитам да го кажа с думи прости. -Присмивам ти се за неадекватното поведение. Това последното се нарича "Ирония". Надявам се сега да си разбрал какво имам в предвид. А защо се опитваш да ме въвлечеш в интригата Нинова - Радев, нямам понятие! АЗ за тях и дума не съм обелил! - Апропо! Единственият доказан в съда лъжец е Борисов и Партията, които не отдавна бяха осъдени за клевета да платят солидарно определена сума на Йончева! Ей на това някой му казват сарказъм :-)) - Аз да не те засегнах нещо? Щото образованието ти ако е като на онези двамата... - Тогава вероятно съм ти бръкнал отзад... Но това не означава, че те са тъпунгери и естествено онези които могат да ги харесат са само хора от техният ментален ареал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове