29 Юли, 2018 20:44 41 894 74

Възрастните ще работят до 70 години, но няма да карат кола

  • шофьори-
  • книжки-
  • пенсионери

Нова секира се стоварва върху по-старите хора. Пенсионерите, които имат шофьорски книжки и са навършили 65 години, ще се явяват през две години на медицински прегледи. След като се сдобият с документ, че са здрави и прави, ще могат да си презаверяват свидетелствата за правоуправление, тоест да им дават нови.

Това е залегнало в промените на Закона за движение по пътищата, които предстоят да бъдат гласувани до края на годината, пише burgasinfo.com.

Досега срокът беше десет години, но се променя на две. Причината? Били зачестили инцидентите с възрастни шофьори.

На пръв поглед логично. Един човек на възраст боледува по-често от младите. Реакциите му се забавят, може внезапно да получи инсулт, или инфаркт, докато е зад волана.

Само че вероятността това да се случи с по-млад е почти същата.

Законодателите "успокояват", че медицинското ще се прави от джипито и ще струва само 10 лева.

С цялото ни уважение към общопрактикуващите лекари - що за документ ще е това? За 10 лева могат да се ударят само печати. Реални прегледи няма как да има, тъй като джипито не е офталмолог, няма специалност уши, нос гърло, не е кардиолог, не е невролог и дори човекът да има някакво заболяване, ако няма реални оплаквания, няма как да бъдат открити. А броденето по различните кабинети струва в пъти повече.

Така че първата лъжа е за цената на медицинското. То или ще е направено формално за 10 лева и няма да има реална стойност, или човек трябва да си даде цялата пенсия, за да бъде изследван. А кому е нужно формално?

Ако държавата толкова се е загрижила за старите шофьори, нека направи прегледите безплатно и така да предотврати опасността от евентуални катастрофи. Пък и едва ли някой сляп и глух ще подкара кола. Но това е друг въпрос.

Следващото противоречие е пенсионната възраст. Тя расте всяка година и ще достига до 70 години. Тогава по каква логика един българин ще е способен по закон да работи до 70, но ще го проверяват дали може да кара кола на всеки две години?

Или трябва да се приберат едни пари, а чиновниците да издават непрекъснато книжки?

И кой гарантира, че веднага след прегледа и надлежно издаденото медицинско няма да се разболее?

Ако наистина някой се грижи за безопасността на пътищата, то прегледи трябва да минават задължително:

Джигитите, които са физически здрави, но умствено не дотам.

Наркоманите, които карат надрусани и помитат де кого видят.

Хванатите пияни зад волана. Не само преглед за алкохолизъм, но и забрана да карат кола, докато не възпитат у себе си чувство за отговорност към останалите. А това с медицински преглед не става, а с яко бъркане в джоба.

Онези наши съграждани, които не могат да четат и пишат, но иначе имат книжки! Кой им ги е дал? Те даже пътните знаци не различават!

Откачалките, които заради адреналина си устройват гонки и ралита нощем в покрайнините на всеки град!

Младежите, чиито богати татковци им купуват книжки!

Да минат не преглед, а детектор на лъжата онези служители на КАТ, които заверяват документи срещу пари! И да се наказват със затвор.

На заслужен отдих зад решетките трябва да влезе всеки, който продава дипломи и след тях шофьорски книжки. Тогава другите измамници ще се стреснат и фалшификатите драстично ще намалеят.

Корумпираните, които заличават глоби и дават точки на нарушителите.

Не пенсионерите са основният проблем по пътищата!

Това всеки го знае.

Само че трябват свирепи закони, за да спрат тези кошмарни инциденти и война по пътищата.

А тези закони кой знае защо се отлагат във времето.

Впрочем ясно е защо.

Ако се приемат, тайните касички на корупцията ще секнат.

А те са основен източник на доходи за много хора.

Дайте тогава да доим пенсионерите, че е най-лесно!


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    172 4 Отговор
    Тоя път Мария Атанасова обра точките. Щеше да обере и сладоледите, ама не е оставила адрес за доставка.
  • 2 Петър

    212 1 Отговор
    Ще се убедите че по просто същество от държавния служител няма

    Коментиран от #42

  • 3 Тъпня

    253 1 Отговор
    Лудите по пътищата ни са дрогирани КОМПЛЕКСАРИ на 20 до 30 години!!!
  • 4 Джуган

    106 67 Отговор
    Какво ти доене, пенсионерите са само в тежест на държавата. Задължителна евтаназия за всички пенсионери, цената в размер на една пенсия да се покрие от самите тях. Ако обещаят да гласуват за Тиквата, отсрочка до след изборите.

    Коментиран от #7, #24, #35, #73

  • 5 Колчо Слепеца

    98 3 Отговор
    Най- добре всеки месец , като вземат пенсията, щото може да остане и за горивео ???!
  • 6 007

    157 10 Отговор
    Глупости на търкалета. ..колко катастрофи са направили пенсионерите ??? Напротив , те карат внимателно и спазват правилата, а младите джигити летят по пътищата пияни и дрогирани, други пък с купени книжки...те са кошмара и проблема по пътищата !!! И все пак трябва да има граница за възраст , а не по на 90 г в по малките селища си карат.....
  • 7 569

    66 10 Отговор

    До коментар #4 от "Джуган":

    в тежест е празната ти глава.

    Коментиран от #13

  • 8 Vulpes

    182 1 Отговор
    Това са пълни глупости! Елате в Америка да ги видите....не може да ходи,но се движи с колата си! В бг ли са най умните политици? Всичко само пари да точат! Защо въобще ще ги пенсионирате на 70??? Да бачкат направо докато могат да се движат,така ще има повече да крадете!!!
  • 9 Морук

    133 1 Отговор
    Работите до 70 умирате на 60 и почвате да взимате пенсия две години след погребението си ейтва е решението на проблема воаля
  • 10 ежко бежко

    60 0 Отговор
    Някои коментари много ме кефят!Хахаха!
  • 11 Валентин

    97 14 Отговор
    Съгласен съм на 100% с автора..
  • 12 Адолф

    130 2 Отговор
    Където нема икономика и държавата е мафиотска , непрекъснато мисли как да събира пари.
  • 13 Само минавам

    50 2 Отговор

    До коментар #7 от "569":

    Човекът се шегува!!!И според мен доста успешно...
  • 14 Иванов

    70 9 Отговор
    Момчета, прочетохте ли на колко ще ви пенсионират? На 70 г.!!! Блазя ви! Сега Жужи ще каже на ушанките- ето виждате ли, че в България бачкат до 70 г., а вие само до 65 г. Ужас!
  • 15 Bulgaricus

    27 46 Отговор
    Общопрактикуващият лекар може да не е офталмолог, но може да провери, дали някой вижда буквите на стената, за това няма нужда от специалност офталмология. Той знае, дали пациентът има "перде на окото", дали е алкохолоик, какви са му чернодробните стойности, на какви прегледи ходи и какви са резултатите от тях. Нещо, което неврологът не знае. Защо трябва да има невролог? Какво може да провери той? Има нужда от невролог, за да се проверят рефлексите, силата и координацията с 5 прости теста ли? Не, няма нужда и затова те са част от специализацията по вътрешни болести или по обща медицина, а общопрактикуващите лекари имат специалност. Защо трябва УНГ лекар? Нима не можем да разберем и без специалност, дали някой недочува ли? Или пък кардиолог? Защо кардиолог?! Само кардиолог ли има право да чете кардиограма? Хора с тежки сърдечни заболявания също имат право да карат МПС. Материалът е писан от някой с нищожни познания по медицина.
  • 16 Алипи

    71 2 Отговор
    Да работят до СМЪРТ.
    СВОБОДА няма, така или иначе, има само слободия. Няма да управляват МПС, само работа и по-скъпа застраховка ГО, по-скъп ток, вода, хляб и лекарства и да работят повече, за да им е по-леко.....
  • 17 Боко е пилот полуи....

    107 2 Отговор
    Чиста проба дискриминация на възрастов принцип ! Герберастите винаги първо доят най-бедните и немощни ! А тази умнотия в тази й форма е геноцид !

    Коментиран от #23

  • 18 ТОЧКАТА

    75 3 Отговор
    Е ,нещата започват да се нареждат,,,,СБ обявява полицаите за ...щастливци по заплата,а ББ обявява пенсионерите за отявлени виновници на ПТП/мръсни комунисти ,дето плюскат на Бузлуджа...пък и ВИЗИЯ ИМАТ!!!!!!!/.....Мерки демократично/пазарни---СЕЧ И ДОЕНЕ...неква БАБА Дора ще ми срива рейтинга,а!!!!!!!...ииии то НЕ само моя а и на ЕСъто......Основен въпрос ---срещу кого е атаката?
  • 19 Townboy

    100 7 Отговор
    Българите по време на комунистическия режим имахме повече права и свободи отколкото сега.
  • 20 Порно

    61 0 Отговор
    Прави ми впечатление , че по телевизиите като специалисти по безотговорност на движението се изявяват люде , които не ме убеждават , че имат интелектуален капацитет за каквото и да е

    Коментиран от #22

  • 21 .....

    73 0 Отговор
    Това е непряка дискриминация по признак възраст (ЗЗД) и ще падне в съда, ако някой го атакува. Или важи за всички или за никой.
  • 22 ТОЧКАТА

    26 0 Отговор

    До коментар #20 от "Порно":

    Такова е обществото ,брат....пазар ,пари,пари за вас няма,шоу,кеф,забавление,късмет,който не играе -не пичели....все искате МОИТЕ ПАРИ !!!!
  • 23 ТОЧКАТА

    22 0 Отговор

    До коментар #17 от "Боко е пилот полуи....":

    Не герб ,бе пич...!!!ТЕ са ..изпълнител.....
  • 24 Луд борсук

    42 1 Отговор

    До коментар #4 от "Джуган":

    Препоръчвам на пенсионерите да се забиват с пълна скорост я в нар.събрание ,я в президентството ,после ще ги пишем кьорави за пред съда..
  • 25 фалшива демокрация е нашето

    67 4 Отговор
    Катастрофи има ,но не заради пенсионерите.
    Тия патриоти сегашните и герберите са си откровенни фашисти.
    С КАКВО БОЛНИЯ ПЕНСИОНЕР ЩЕ ОТИДЕ НА ЛЕКАР?
    Може би с такси платено от ,,голямата,,пенсия,,.
    Всички в България нямат милиционерски или депутатски пенсии.
    Наесен не се чудете ако всички пенсионери гласуват за Нинова и БСП-това ще е най логичният избор.
    А избори ще има,на тия ,,демократи,, им е време да бъдат забравени.

    Коментиран от #27

  • 26 Гост

    37 2 Отговор
    Стига с тея дипломи,те не са важни. Да се направят писмени и устни изпити на теорията,всяка седмица да се сменят изпитващите с жребии ден преди изпита,и задължително психо,а тогава да ги видим неграмотните.
  • 27 .....

    45 1 Отговор

    До коментар #25 от "фалшива демокрация е нашето":

    Още, още му трябва на тоя народ, нека дойде зимата първо. Да остане само данък въздух да въведат. Тогава могат да се сетят и негласуващите почти 50%...
  • 28 777

    57 5 Отговор
    Искахте гербаджии и патриоти , хак да ви са ! А и ще видите още колко гадости ще ви сервират . От мошенници и идиоти не очаквайте нещо умно . Но трижди по големи идиоти са онези които са гласували за тях !
  • 29 Кара ибрахим

    11 2 Отговор
    Само глупости .хората на 60данекарат.асамодаработа пари идване клецат наистина убаво
  • 30 me be re

    26 0 Отговор
    Корупцията убива.
  • 31 Хектор

    51 2 Отговор
    Имам чувството, че правителството на ГЕРБ, ще се хързулне в най- скоро време! Много л.й.а и.с.а.а.
  • 32 К.К.

    44 1 Отговор
    Средата продължителност на живот при мъжете е 71,4 години, 28% не доживяват до 64г. по статистика на НСИ.
    Ако сега съм на 20г. никакво основание за пенсия.
  • 33 Plovdiv

    54 1 Отговор
    "ГРОБ" представляват енимацията на цялата тенденция от последните 25 години да бъдат мачкани нормалните, честните и почтените хора в "държавата", за сметка на простите, тъпите и наглите. Няма как да е иначе, след като самият водач на тая политическа шайка твърдо принадлежи към вторите!
  • 34 Атанасова

    55 0 Отговор
    Поредната глупост ,от глупаците
  • 35 Ти си пич

    27 4 Отговор

    До коментар #4 от "Джуган":

    бре! Вечно млад ще бъдеш ти. За майка ти и баща ти мислиш ли, преди да сгромолясаш тези бисери?!
  • 36 Wizz air

    34 1 Отговор
    Полети low cost- еднопосочни. София, терминал 2.

    Коментиран от #39

  • 37 гнида

    45 0 Отговор
    Нагли гробарски приумици ! Нямат срам тези боклуци !
  • 38 Светна ми

    37 4 Отговор
    Всеки пенсионер с пенсия 1500€ и личен шофьор. Браво!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ефтини сензации

    3 13 Отговор
    Поредната пропаганда на факти и техните възложители.
    Чии интереси обслужва така написана статията?
  • 41 Иван

    34 0 Отговор
    Във Филандия книшките са до живот.То нашето го няма никъде.

    Коментиран от #45

  • 42 Борис

    24 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Кое им е простото , че те рекетират и че какви ли не гяволий измислят за да те оберът ли? Простите сме ние които си пишеме тук и си плащаме .
  • 43 Мани бегай

    6 28 Отговор
    С възрастните проблема не е толкова физическата форма, а промяната в начина на мислене. Познавам един дядо на 70 и нещо години, няма да казвам каква кола кара за да не му докарам ядове, но колата е от едно време от типа в който като се удариш, никой не може да направи разлика да си се ударил в друга кола или в бетонна стена. Та въпросния кара по магистралата с някаква никаква скорост от порядъка на 77 км/ч и кара точно върху прекъснатата линия между средна и крайна лява лента. Питах го защо се движи така, че пречи и т. н. и отговора беше следния: "Тук асвалта е по-хубав и тия пред мен се отдалечават, а тия отзад за длъжни да се събразяват с мен, така че не ми дреме.
  • 44 гост

    6 0 Отговор
    Някои професии,ще бъдат по млади пенсионери!Споко!
  • 45 "книшките"

    4 32 Отговор

    До коментар #41 от "Иван":

    Ами го, във Финландия ако си вкочанен старец без рефлекси, повярвай ми при 8 месеца зимен сезон, на леда/снега първото дърво ти е последното нещо, което ще видиш, т.е дотам си. Тук с цялата си наглост тръгнали по натоварените пътища, със загряващи от нови Москвичи, без да съобразяват, че скоростта им на движение е по-ниска от на комбайните или тракторите на арендатора, докато са в нивата. Заради колко пенсии с реакции като на умряла котка опашката се избиха сума млади момчета знаете ли? Защото на нормален шофьор да кажем можеш да му предвидиш реакцията накъде ще избяга удар, но на дърто червенотиквенче не можеш. Нито Алена, нито някой друг шаман може. Молете се да не се случва на вас или вашите близки пенсионер(забравил слуховото апаратче или точните очила) да стори беля, която не може да излежи после преди да пукне

    Коментиран от #49, #71

  • 46 Западните Балкани

    27 1 Отговор
    Пълна симулация на дейност от страна на МВР и да взем още някой лев за няма нищо.
  • 47 гост

    31 0 Отговор
    Изродите се чудят откъде още могат да откраднат !
  • 48 ГУСВ

    33 0 Отговор
    Ненаяли се ГЕРБерасти! 😬
    Тая лакомия ще ви изяде главите! 💀
    Крайно време е всеки да поеме това, което е учил и му се отдава! Пожарникарят да си поеме задълженията като такъв, а "джапанката" да си поеме физкултурния салон! 😁

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хилус

    12 1 Отговор

    До коментар #48 от "ГУСВ":

    Трябва да заведем колективен иск, сфещу законодателите, гласивали тези промени! Те са нарушили договора, сключен между държавата и трудовият индивид, при определени условия, а това е нарушение на трудов догосор. С което можем да поискаме персонално компднсации не от държавата, а от гласувалите юридическото престъпление - герб и другите виновни. Те трябва да ни изплатят персонално със свои средства разликата от тези 5 години отгоре на всеки един, попадащ, под техните наредби! Ако не са в състояние или не изкат, трябса да се убият! За да змаят следващите, чд ГАВРАТА, с жовота на хората се наказва със смърт!
  • 51 Участник в 6 катастрофи

    26 0 Отговор
    На 34 години съм. Участвал съм в 6 катастрофи през последните 8 години. Четири от тях са по моя вина. Направих справка и установих , че в за една година у нас стават между 800 и 1000 ПТП-та. В последната една година 11 от катастрофите са по вина на шофьори над 50 годишна възраст. След като възрастните шофьори ще трябва да минават на 2 години здравен преглед, ние по младите трябва да го правим всеки ден. След една година най добрият шофьор в България (който кара държавни джипки с една ръка) ще навърши 60 години. Не мисля, че той ще разреши на говедата от ГЕРБ да гласуват такова нещо.
  • 52 Преминаващ

    23 2 Отговор
    Най-добре ще е да върнат старите закони от соца ! Да върнат лепенката с удивителния знак за млади шофьори и забрана през първата година за шофиране с над 90 км/ч ! А през първите 3 месеца шофиране с придружител със стаж зад волана ! Също и тримесечните курсове ! Няма по-опасно създание на пътя от комплексиран тинейджър ... !
  • 53 Колю

    10 0 Отговор
    Към № 51 : Публикувано във факти.бг: Участник в 6 катастрофи... На тези като описаната от теб личност им носят документите в къщи . Не ходят за лични карти,медицински ,паспорти, шофьорски книжки и каквото се сетиш. Носи им се в къщи от "специалиста " който трябва да издаде документа или го донася партийния лакей. Някой да е виждал такъв на опашка пред кое да е гише ,кабинет или друго такова място. Та и в магазин за масовия овчи народ ? Папараците до сега даже и щяха да го изтипосат някъде как чинно подава банкнота от 50 лв да си плати таксите за лична карта примерно . Законите които пишат са такива ,че за тях да не важат или вземат комисионна която ще му покрие личните харчове по този закон за още три живота на пред. А поколението на сега 55 годишните до 60 годишни е най-изстрадалото от всичката тази каша забъркана от 40 години на сам. Изключение отново са само политиците и родата им превърната в олигарси. Но не бойте се ,скоро само циганите ще трябва да им плащат. При нас вече няма с какво.
  • 54 70години

    10 3 Отговор
    Моя шеф е на 71 пък никой не може да го изгони от фирмата ,нали е бивш комунист -цял живот директор.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 зако

    13 0 Отговор
    лоредната простотия на управляващите-пенсионерите трябва да ги дават за пример.
  • 58 джото

    14 1 Отговор
    Поредната простотия на ГЕРБ-ЧУМАТА!!!
  • 59 GR7777

    15 1 Отговор
    И КАТО ДОЙДАТ ОТ ЕС ВОДАЧИ ПО НА 80 С КНИЖКИ ОТПРЕДИ 10 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ ЩЕ ГИ СПИРАТ ЛИ НАШТЕ УМНИ КАТАДЖИЙ? И ЩЕ ИМ СВАЛЯТ НОМЕРАТА? ИЛИ ОТНОВО ЗАКОНА ЩЕ ВЪЖИ САМО ЗА БГ ОВЦЕТЕ? КАТО ПЪТУВАМ ПО ПЪТИЩАТА ВИЖДАМ ПАМЕТНИЦИ И НЕКРОЛОЗИ / ЗА СЪЖАЛЕНИЕ/ САМО НА МЛАДИ ХОРА. И НЕ СЪМ ВИДЯЛ ПЕНСИОНЕРИ ДА СИ УСТРОЙВАТ ГОНКИ!! НО ДАНО ТОЗИ ПЪТ ЧЕНСИОНЕРИТЕ ДА НЕ СЕ ВЪРЗВАТ НА ЛЪЖЦИТЕ ОТ ГЕРБ!!
  • 60 Глупак ще викаш

    2 12 Отговор

    До коментар #55 от "1234":

    на дядо си. На инженер с две магистърски степени да казваш така е нелепо. 1000 пъти по-запознат съм със законите на физиката и механиката. Знам кога какво може и какво не може. Преди няколко дни кой блъсна детенцето в Сандански НА ЗАТВОРЕНА УЛИЦА, ЧЕ И НА ТРОТОАРА? Май дядка на 70+ години, който не гледа никакви знаци. Много ясно, че и аз ще одъртея някога. Но тогава няма да се слагам да правя неща, за които не съм годен, т.е всяко нещо с времето си. Най-простото решение за мен е следното: Ако не можеш вече да е*еш, не трябва и да управляваш автомобил. Симсонче/скутерче е компромисен вариант, ако сбърка някъде да пада да си чупи главата сам, а не да почерни невинни животи. Един такъв папардак преди години затри мой добър приятел и жена му, остави 2 малки дечица сираци. Щото разбираш ли напекло го слънцето по обед, естествено Москвича климатик не знае какво е, на 5 км прав участък получава инфаркт и се забива челно в тях.Старчока го реанимираха и до ден днешен го гледам как тътри кривите си крака, а трябва да е в затвора. Не ми се спори относно хора, които не знаят че страничните огледала също се ползват.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Шаран БГ

    8 0 Отговор
    "......прегледи трябва да минават задължително :"......... Всичко е добре казано и най-вече от това изречение надолу !!! Щофьорлъкът си е занаят като всички други и във всеки занаят има хора с дарба за него. В същото време има и хора, които въобще не трябва да сядат зад волан, че и МПС да подкарват !! Може да имаш девет магистърски дипломи с печати големи като шапката ми, може да знаеш наизуст целия Правилник барабар със ЗДП и пак на пътя да си жива трагедия. Предполага се ,че като ти е накъдрен мозъка от много учене и философии, ще си и по-добър водач --- но не всякога е така. СЪЩОТО Е И С ВЪЗРАСТТА НА ЧОВЕКА ЗАД ВОЛАНА ! Склонен съм за водачите пенсионери да има сериозни медицински прегледи на 5 ГОДИНИ ЗА 5 ЛЕВА , примерно. Но не от личния лекар, а от съответните специалисти - двама, трима , петима - колкото е нужно. Ако всички двигателни функции , рефлекси и прочие, са нормални - защо човека да не си кара колата. Още по-вече, че 30 или 40 години зад волана са една практика без аналог.
    Възрастните водачи са много по-внимателни и по-толеронтни от припряните "младоци", които вечно бързат, дори когато няма защо...Рядко пъти ще има възрастен шофьор на пътя със 150 км/ч или да си кара колата, опирайки предната броня в задната на автомобила пред него...........
  • 64 snail

    6 0 Отговор
    Ще важи ли и за депутати и мунистри. Те май са извън закона.
  • 65 коко

    7 0 Отговор
    уважавай староста,,,тя е твоето неизбежно бъдеще
  • 66 КАМЕН

    5 0 Отговор
    РАБОТАТА Е МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖИМ ЗОРА Е ВЪВ 10 ЛЕВА ЗА БЕДНИЯТ ПЕНСИОНЕР
  • 67 asoos

    0 7 Отговор
    Абсолютно правилно решение или по точно не питай старило а питай патило.над 65г пълен очен преглед и замерване на рефлекси повечето ходят с бастуни а карат коли или имат перде на очите ама пак си карат.
    ПЪЛЕН И РЕАЛЕН ПРЕГЛЕД ДАЖЕ И ПСИХО ДА МИНАТ
  • 68 Роко

    5 0 Отговор
    Проблемни са дрогирани пияни комплексари с купените книжки също .Тия се чудят само как да стрижат без това бедния пенсионер.Светло бъдеще ни чака .Бее ее.
  • 69 Морук

    2 0 Отговор
    Да допълним, докато ритат преди умиране,вържете им по една метла да могат да поизметат,та този който го е предложил този законопроект,сигурно е на хапчета,и няма кредити,щот и след погребрнието мъкиъе не свършват децата и внуциъе му ше изплащаъ и кредити
  • 70 гост

    2 0 Отговор
    Младоците са много по-опасни от пенсионерите. Съгласен съм, че възрастните може да не виждат, чуват или пък да са бавни, но младоците са опасни защото те всичко това го правят много добре и въпреки това карат бързо и не внимават. Да можеш да караш внимателно, но да караш агресивно е изключително опасена комбинация. Колко хора има в затвора за убийство или причинена телесна щета след висока скорост, наркотици или алкохол?
  • 71 Николай

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от ""книшките"":

    Сума млади момчета се избиха не заради пенсионерите, а защото нямат опит, обаче карат като идиоти. Все едно, че пътищата са направени само за тях и всички трябва да се съобразяват с ненормалното им шофиране. Колко много некролози има на ПРАВИ участъци и все на момчета със самочувствие и без мозък. Или пък на магистрала: това, че максималната скорост е 140 км/час, за тях означава да карат със 150, 180 и да притесняват всички останали шофьори, както и да плюят хората, които карат разумно. Свирки, присветвания с фарове, каране броня в броня, засечки... Няма място да се изброят всичките им простотии. Сега всички келеши ще ме разкъсат от минуси и злобни коментари.
  • 72 plamen

    0 0 Отговор
    Мога ли само да попитам : Ако са международни шофьори ще могат ли да работят или ще си работят пък нямат право да карат лека кола. Пък знае ли човек могат да се пенсионират по -рано. Някои има ли яснота а...... 2
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ДР КАЙНАРОВ JP

    0 0 Отговор
    Интересено какво може да прегледа джипито според вас? По тази логика вие не трябва да пишете статии ВЪВ ВЕСТНИК АКО НЯМАТЕ СПЕЦИАЛНОСТ. нЕ МОЖЕ ДА НАПИШЕТЕ ЕСЕ БЕЗ СПЕЦИАЛНОСТ ИЛИ ТОМАН И ПОЕМА - ОТДЕЛНИ СПЕЦИАЛНОСТИ. ОПРАВЕТЕ СИ ПРЕДСТАВИТЕ- ДЖИПИТО Е ЛЕКАР И РАБОТАТА МУ НЕ Е ДА ПИШЕ НАПРАВЛЕНИЯ ПОДСКАЗАНИ МУ ОТ ИНТЕЛИГЕНТНИ ПАЦИЕНТИ КАТО ВАС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове