Last news in Fakti

1 Август, 2018 20:21 3 990 43

Адвокат Марковски: Оковаването на Иванчева е безсмислена жестокост! (ВИДЕО)

  • десислава иванчева-
  • марин марковски-
  • съд-
  • болница

Обвинената за взимане на подкуп е завела дело срещу държавата в Страсбург

Кметът на „Младост” Десислава Иванчева бе отведена в болница - с белезници, кожен колан, окови на краката и охранител. Иванчева постъпва в болницата заради изследвания, свързани с тумор на хипофизата ѝ.

Тя е обвинена във взимане на подкуп в особено големи размери, като при показния й арест на 17 април Иванчева престоя пет часа на централен столичен булевард, отново окована в белезници. Оттогава насам тя не е напускала ареста, въпреки няколкото ѝ искания за по-лека мярка за неотклонение.

Пред радио „Дарик“ адвокатът й Марин Марковски заяви, че подобни окови на краката обикновено се поставят на осъдени с доживотна присъда и ги определи като безсмислена жестокост. Преди месец стана ясно, че Иванчева вече е завела и дело срещу държавата в Страсбург.

Иванчева постъпва в болница заради тумор на хипофизата. Лечението му и престоят ѝ в ареста са ѝ докарали и други здравословни проблеми, обясни адвокат Марин Марковски.

"Тя има и стресова депресия, която е установена с психиатър. Към това, в резултат на стреса, се прибавя и остра парадонтоза, което е болезнено и има опасност да и изпадат зъбите. Това е в медицинската документация", обясни защитникът.

При постъпването си в болницата днес Иванчева е окована с белезници, окови на краката, кожен колан на кръста и е придружавана от охранител. Според Марин Марковски подобни мерки са характерни за лица с доживотна присъда.

"Този тип окови - на краката, с кожен колан през кръста, плюс белезниците, обикновено се слага на тези, които имат обвинения за доживотни присъди. Формално и практически това е абсолютно излишно. Една болна жена никога няма да тръгне да бяга. Около нея има петима полицаи - огромни мъже, млади, тренирани. Това нещо е демонстрация на жестокост, която е безсмислена", коментира още Марин Марковски.

Десислава Иванчева е в ареста от 17 април, когато бе арестувана и държана окована в белезници над пет часа на централен столичен булевард. Според обвинението тя е бавила умишлено преписките на строителния предприемач Александър Ваклин и да ги задвижи е поискала от него 500 000 лева подкуп. Оттогава Иванчева многократно се оплака от лошите условия в ареста и поиска да й бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Въпреки че тя беше и временно отстранена от кметския пост, според съда имало данни, че бавела и други преписки, което я поставяло под „висока степен на обществена опасност”.

Марин Марковски потвърди, че вече има заведено дело срещу държавата в Страсбург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    25 51 Отговор
    kaто искаше да налапа 500 бона , фризьорката не е жестокост а другари от Факти!
  • 2 ежко бежко

    14 36 Отговор
    Сложена за кмет,по ще и приляга за цирка!
  • 3 прост българин

    51 16 Отговор
    ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА ...........ЗА МИЛИОНИ НЯМА .........ЗАКОНИ ..... ТОВА Е МАЙКА бъгария .........ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ 7-МИЛИОНА .......ОВЦЕ РЕСПЕКТ ........
  • 4 Гочо Гъпев

    60 17 Отговор
    ГЕРБ..бандити. Всичко на този свят се връща..
  • 5 гост

    20 16 Отговор
    адвокатите Марковски,са много дебели! Сигурно само пържоли лопат!

    Коментиран от #16, #21

  • 6 лой от сой

    21 16 Отговор
    ....а рекета акт на милосърдие, нали Марковски ?
  • 7 Бенц

    20 11 Отговор
    Ако беше "забягнала" друга песен щеше да пее....
  • 8 Джуган

    64 5 Отговор
    Милиционерите твърдят че за всички е така, с белезници дори и да са само обвиняеми без присъда. Нещо не ги спомням да са разкарвали Галевите или Брендо или Маргините оковани като тази женица дето е 50кг с мокри дрехи, при това на път към болницата. Май е опасно да си кмет, но да не си от ГЕРБ.
  • 9 Шулц

    47 7 Отговор
    Тия вериги са безсмислени,тая да не е атентаторка та са я вързали така
  • 10 гост

    31 3 Отговор
    Не само кмет опасно е да си на каквато и да е отговорна длъжност и да задаваш неудобни въпроси. А пък да се опъваш срещу золумите които се вършат най лекото е уволнение.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Петърчо

    21 29 Отговор
    Адвокат Марковски, засрами се. Едно е да показваш слабостите в прокуратурата и в събирането на доказателства, друго е непрекъснато да ставаш за посмешище и да покровителстваш всякакъв род престъпници. Г-жа Иванчева е човек, който не вършеше никаква работа, популистка яхнала гребена на недоволството в Младост в София и по пълна случайност избрана заради слабото управление на предишната кметица от ГЕРБ (това е за мое съжаление, защото моят избор е за ГЕРБ), от която се отказаха всички близки до нея колеги и която си заслужава затвора за това много голямо посегателство, което извърши. Г-н Марковски, голяма част от хората ви ненавиждат, защото с адвокатски трикове сте успявали да освобождавате далеч по-големи мръсници от въпросната дребна троха Иванчева. Г-н Марковски, всеки човек трябва да знае кога да спре. Според мен вие отдавна трябваше да го направите, да видим ще се сетите ли сам.

    Коментиран от #19, #43

  • 13 Гражданин

    26 20 Отговор
    Всяка вечер колата я оставям отключена и на сутринта проверявам. За момента никой не ми е оставил кашон с хилядарки. Разбира се грешката ми е, че не ходя в работно време да пия кафе щото съм частник и трябва да си налягам парцалето. Искам да пратя клиентите на майната им и аз да ида кат Иванчева да пия кафе на центъра ама ще идат при конкуренцията. Ех лесно е да си кметица, да ти носят парите в кашона за единия подпис. Що не станах и аз един фризьор? Ся най-малко щех да се додрапам до пи-ар на общината

    Коментиран от #15

  • 14 МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ

    35 6 Отговор
    Както геЙбер може да те унижи и комунист не може!!!Сланина от прасе и власт от гейбараст се взема с дране..
  • 15 онзи

    28 4 Отговор

    До коментар #13 от "Гражданин":

    Първо стани кмет на Младост и се бори няколко месеца с презастрояването, чак тогава гледай какво има в багажника, не е нужно дори да го държиш отворен. Ако си много активен може и милионер да те направят за няколко часа.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гоуст

    28 3 Отговор
    Ще коментирате ли бъдещите нови постройки в Младост: как се разрушава детска площадка, за да се направи блок или как се строи на 50 метра от общината???
  • 18 месара

    12 23 Отговор
    каквато е ухилена, не ми прилича на много болна! а тоя дето е снимал, от къде знае че ше я карат на преглед?
  • 19 Балък бракониер

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "Петърчо":

    Ама с точно такива словесни еквилибристики адвокатите изкарват сухи пумиярите. Помня преди години, заложена бомба, гръмнала и си свършила работата. Полицията намира извършителите (като да му се ненадяваш)! Взимат им протривки от ръцете, доказват боравене със същото взривно вещество. Адвоката пледира невменяема риболовна страст и "доказва",че двамата заподозряни гърмяли взривове по вировете за сомове! И съда ги оправдава! Е...!!!! Мамка му и прасе, в друга държава как ще стане това?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ефтини сензации

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Пържоли, пържоли и накрая току се пукне некой кръвоносен съд и попа пее и ходи най отпред...
  • 22 НВUH

    29 6 Отговор
    Тази Иванчева ли е най големата мутра в България?

    Коментиран от #36

  • 23 Така е

    14 13 Отговор
    Униженията които истърпя кметицата са напълно достатъчни да не иска подкуп докато е жива. Няма нужда да я съдят. Да я пуснат и да се заеми с фризьорството , да не загуби "рефлекси" като летеца на хеликоптера.
  • 24 ванката

    28 3 Отговор
    срам и позор за народа е тази долна и пробита полиция изключително глупава постъпка от страна на полицията но като ги управляват глупави хора няма какво да се очаква за жалодт...
  • 25 bibos

    32 5 Отговор
    От къде изпълзяхте толкова тъпи парчета? Виновността се доказва в съда!
    Никой обаче не коментира мошеника Ваклин който завлече с продажба на вече ипотекирани апартаменти и парко место десетки хора.
    Толкова ли ви е мозъка, че да си помислите, че някой ще иска рушвет за разрешение за строеж 500 000???????
  • 26 гост

    7 0 Отговор
    Коментар 21 ,има които не знаят ,какво е пържола?!Има ли вечен на тази земя!Кой вена ,кой нещо друго!
  • 27 Чичо

    22 1 Отговор
    Не, не е жестокост, а ГЕРБерастка комплекгарщина и политическа несъстоятелност на едно комуноидно-милиционерско управление, върнало страната ни в най-мрачните години на безпросветни тоталитаризъм!
  • 28 бацеко

    5 3 Отговор
    Много рядко хващат такива така,че се наслаждаваите.
  • 29 Radara

    8 11 Отговор
    Всеки който е имал зимане даване с общ. Младост знаеше що за боклук е това създание.
    Наслаждавам се с огромно удоволствие на въздаването на правосъдие. Въпросната псевдо кметица не пазеше градинките в младост служеше само на себе си погазвайки всички закони и права на собственост. Дано повече от заслужилата админстративна паплач я последват там където тя отива. Корупцията в България е толкова пропила навсякъде, че даже има хора които я съжаляват тази.
  • 30 гост

    9 9 Отговор
    Браво на софиянеца!Тази е толкова гнусна,че тук си намери много защитници!Крещи,смее се насмешливо!Такива да си получават заслуженото!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бай Хой

    13 4 Отговор
    Тиквата ше плати 5 милиона на двете каки у Страсбург 😁
  • 33 Адвокат

    18 1 Отговор
    Крайно време е магистратите да носят лична отговорност за неправилни или поръчкови действия както е в много страни.
  • 34 Стайков

    13 3 Отговор
    Това, което показаха по телевизията, жена с букаи на краката напомня за Средновековната инквизиция. Да се одобрява подобен акт на действие срещу арестант в днешната съвременност и да се пишат различни обвинения срещу нея, която не е нито убиец, нито насилник над деца, да се говори така злобно, говори за подивяване на Човещината от страна на писменно изразяващи се членове на Софийското общество.
    Как си предтавяте тази работа, тези полицейски актове, когато стигнат до съда в Страсбург. Или западни медии започнат да представят Българското правораздаване и го сравняват с диващината от Робовладелския строй. България ще бъде осъдена не само от Европейския съд по правата на Човека, но Западното общество ще започне да гледа на България, като страна на тотален полицейски произвол и тормоз над населението.,

    Коментиран от #40

  • 35 ганьо хубавеца

    5 9 Отговор
    Га еди кифтета друга песен пееше, а!?
  • 36 фджг хйкл;ькоиухъгтд

    13 3 Отговор

    До коментар #22 от "НВUH":

    Не, не е! Ако беше тя най-голямата мутра, отдавна щеше да е на свобода срещу гаранция от няколко хиляди лева. Мутрите у нас ги пускат и им дават възможност да се скрият. Тази има много по-тежко провинение: пречела е герберастките мафиоти да си разиграват кончето.
  • 37 Чеп

    5 2 Отговор
    Тая само като я погледнеш и си личи каква е долна и коварна крадла!

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 СЛАБА ОХРАНА

    6 1 Отговор
    Защо около болницата не патрулират бойни хеликоптери? И дори не са се сетили да докарат Специализирания отряд за борба с тероризма!
    Иванчева почти са я изпуснали!
  • 40 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Стайков":

    а,бе Стайков...АКО ЕС искаше да е ДРУГО....ТО ЩЕШЕ ДА БЪДЕ....ЕС иска ТОЧНО ТОВА......НИЕ ДА сме ВИНОВНИ......и за това че НЕ сме ,,хванали,, иванчева ...и за ТОВА,че сме ХВАНАЛИ ИВАНЧЕВА!!!!!!!И в двата случая СМЕ ВИНОВНИ!!!!...БАС ЛОВЯ.
  • 41 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Бреиии,КАКвръзва демокрАЦИЯТА!!!яко ,а????Въпросът е ---кого връзва?
  • 42 Димитров

    3 0 Отговор
    Водят Иванчева като с влязла ДОЖИВОТНА присъда.Този ТУМБАК и псевдо юрист само си прави реклама и си ПИАРИ КАНТОРАТА.в която седят безработни адвокатошки и събират от БАЛАЦИТЕ по 1000 лв.за консултации.Като адв.Терзийски и др.
  • 43 Петърчо,имаш право,но

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Петърчо":

    не разбра ли че ГЕРБ и БСП са двете лица на комунистите от БКП?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове