Last news in Fakti

24 Февруари, 2012 08:02 721 0

7 министри отговарят на депутатски въпроси

  • парламентарен контрол
7 министри отговарят на депутатски въпроси - 1
Снимка: БГНЕС

Седем министри ще отговарят на депутатски въпроси и питания. В редовния петъчен парламентарен контрол ще участват двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Дянков и министрите на регионалното развитие, на труда и социалната политика, на правосъдието, на образованието и на транспорта.

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще отговори на четири въпроса от народни представители – относно средствата във Фонда за безопасност на движението и закупуването на камери /снимачни устройства/ за контрол на скоростта; във връзка с дейността на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност; относно продължаващите нападения над младежи в Студентски град и във връзка с действия на служители на МВР спрямо Стефан Стефанов, кандидат за кмет на село Бутан, община Козлодуй, област Враца.

Симеон Дянков, заместник министър-председател и министър на финансите, ще отговори на седемнайсет депутатски питания – относно политиката на Министерството на финансите към фирмите с мажоритарно държавно участие; във връзка с политиката на правителството и Министерството на финансите за допълнително изземване на резерви от държавните предприятия; относно възможности за по-актуално управление на ресурсите от Сребърния фонд; във връзка с подготвяните от правителството промени в Закона за Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система, т.е. в т. н. Сребърен фонд; относно приватизацията на държавни активи; във връзка с приватизация на "Български енергиен холдинг" ЕАД; относно проекта за Международно споразумение за засилен икономически съюз; във връзка с прогноза на Световната банка за развитие на икономиката; относно политиката на Министерството на финансите по изпълнение на Закона за акцизите и данъчните складове; във връзка с разходите по свързването на касови апарати с НАП; относно коледните бонуси в Министерството на финансите; във връзка с цялостната политика на управление на средствата от ЕС по всички фондове - регионален, социален, кохезионен и аграрен, през текущия и следващия програмен период; относно държавната политика в сферата на управление на държавната администрация и провеждане на административна реформа, в качеството на отговорен за това заместник министър-председател; във връзка с процеси на т.н. скрита приватизация; относно заплащаните от гражданите банкови такси за преводи към бюджета; във връзка с предприети действия от Агенцията за държавна финансова инспекция след проверката за финансови злоупотреби в община Ружинци и относно въвеждане на задължителни правила за избор на обслужваща банка от държавните ведомства.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговори на седем депутатски питания – относно политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за развитие на територията на Република България; във връзка с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за планиране и финансиране на дейностите по изграждане, рехабилитация и реконструкция на републиканската пътна мрежа; относно пречиствателна станция в с. Вратца, общ. Кюстендил; във връзка със становище на Министерството на регионалното развитие и благоустройството по доклада на ОССЕ за "Избори 2011"; относно зимното поддържане на пътищата в Силистренска област; във връзка със зимно поддържане на пътя София – Кюстендил и относно реализация на Автомагистрала "Струма".

Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика, ще отговори на три депутатски въпроса – относно политиките на Министерството на труда и социалната политика за ограничаване на ръста на безработицата; във връзка с мерките за намаляване на младежката безработица и относно мерки за най-рисковите групи в резултат на повишаване на цените на горивата, енергията и ръста на инфлацията.

Диана Ковачева, министър на правосъдието, ще отговори на депутатски въпрос относно забавяне на плащания в системата на правната помощ.

Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, ще отговори на две депутатски питания – относно определяне на заплащането на българските експерт-изследователи и мениджъри на проекти по програмите "За учене през целия живот" и във връзка със забраната за придвижване с училищни автобуси до работното място на учителите в община Ружинци.

Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще отговори на два депутатски въпроса – относно приложението на Наредба № 33 на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и във връзка с режима за контрол на техническата годност и безопасността на автомобилните газови уредби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА