Last news in Fakti

25 Февруари, 2012 14:10 864 3

Марин не споделя еуфорията за Закон за помилванията

  • марин-
  • помилване-
  • комисия-
  • закон
Марин не споделя еуфорията за Закон за помилванията - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът в периода 2002-2012) Ангел Марин коментира пред Дарик радио, че не споделя еуфорията за закон за помилванията. „Ссъгласен съм да се приемат законови норми, според които да отпаднат ограниченията за обявяване на лични данни на помилванията, за да бъде всичко прозрачно и ясно”, обясни той в предаването „Седмицата”.

„Не смятам, че това, което сега ми се случва е защото не съм говорил много като вицепрезидент”, каза още Марин.

През седмицата самият Марин съобщи, че по време на работата си като вицепрезидент е разгледал 8433 случая. Той посочи, че за двата си мандата от 2002 до 2012 г. е помилвал 533 души и не уважил молбите на други 7900 осъдени. Марин е помилвал 233 души, осъдени за убийство, помилвал е и шестима с присъда за изнасилване. Във 28 случая е отхвърлил предложение за даване на българско гражданство. В два случая е помилвал преди изпълнението на наказанието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    marsh smeshnik.10g neti chuhme glasa a sega si otvoril usta
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Тук до мен стои един виш военен,който е пенсия ,като някой друг около него и само ме рита да напиша следното: Колко нагло и
    подигравателно ,МАРИН се обърнал със заповед пред строен корпус:
    "БЕГОМ КЪМ НАТО"......е това е било преди да стане ВИЦЕ....и преди
    да омилостиви ......УБИЙЦИ,ИЗНАСИЛВАЧИ,ГРАБИТЕЛИ И НАРКОПЛАСЬОРИ
  • 3 Реалиста

    0 0 Отговор
    Кой беше този марин пък? Май нещо не се сещам за него.