Last news in Fakti

26 Февруари, 2012 11:10 611 2

Над 2 млн. лева щети отчита ЧЕЗ

  • чез-
  • щети-
  • аварии

Привеждането на електроразпределителната мрежа в нормален режим на работа ще завърши до края на юни

Авариите в резултат на тежката метеорологична обстановка в Западна България от началото на годината нанесоха щети в размер на над 2 млн. лева по електроразпределителната мрежа, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България”. Възстановяването на нормалната схема на електрозахранване ще завърши до края на юни. Едва тогава ще бъдат направени и окончателните оценки на щетите, съобщават от дружеството.

Досега ЧЕЗ вложи над 1 млн. лева за възстановяване на електрозахранването, което бе прекъснато в резултат на тежката и динамична метеорологична обстановка през първите два месеца на годината. Авариите бяха причинени предимно от скъсани проводници заради обледяването по въздушните електропроводи, както и от счупени и повредени стълбове в резултат на падналите дървета и обилния снеговалеж. Дейностите по отстраняването им допълнително бяха затруднени от непочистените пътища и тежките климатични условия. За отстраняване на авариите „ЧЕЗ Разпределение България” мобилизира 450 аварийни екипа.

„Направихме много добра организация на аварийно-възстановителните работи. Създадохме кризисен щаб, който да координира работата на отделните дирекции, преразпределяхме високопроходимата техника навреме с цел по-ефективното й използване. В бъдеще планираме да въведем телеуправление на редица възлови станции и електропровди. Това ще ни позволи да реагираме още по-бързо при бъдещи аварии”, каза Божидар Гатев, директор „Експлоатация и поддържане” в „ЧЕЗ Разпределение България".

Заради обилните снеговалежи през първите месеци на годината без електричество в определени моменти бяха близо 450 000 потребители в различни части на обслужваната от ЧЕЗ територия. Най-силно засегнати бяха Софийска, Кюстендилска, Благоевградска и Ловешка области.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 optimista

    0 0 Отговор
    малко им е на тея мошеници поне 500 милиона загуби трябва да имат и пак ще им е малко само мамат надписват сметки манипулират електромери спират без причина и пускат тока като рискуват уредите на хората ама какво им пука на тея пускат доста по високо напрежение ами какво да ви кажа има доста неща който са нередни при тях не ремонтират мрежата а само експлатират и така натака като хората си мълчим така ще е ще ни мачкат и ще си прават с нас каквото искат
  • 2 king

    0 0 Отговор
    Абе я да си гледат работата ами да не се оплакват,аз знам,че един бизнес като не носи печалба а само загуби или го продаваш или го затваряш,а пък като гледам тия не искат да направят нито едното от двете,значи имат кяр,ама пълнят на хората главоте с глупости и после ще искат и увеличение на тока заради загубите от зимата,ай с..тир вече