19 Август, 2018 08:56 2 028 9

Симеонов и Нинова за Илинденско-Преображенското въстание

  • петрова нива-
  • илинденско-преображенското въстание
Симеонов и Нинова за Илинденско-Преображенското въстание - 1

Най-малкото, което можем да направим и да се преклоним пред погледа на преображенеца. Това каза пред журналисти вицепремиерът Валери Симеонов по време на традиционния събор на Петрова нива, на който се отбелязва 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.

„Чувството е на преклонение и уважение към подвига на нашите възрожденци, на всички, които са положили костите си, жертвали са животите, семействата си, всичко са жертвали, за я да има свободна България. Ние сме в дълг към всички дали живота си. Мястото ни е тук и най-малкото, което можем да направим е да поднесем цветя и да се преклоним пред погледа на преображенеца“, заяви Симеонов цитиран от Фокус.

Илинденско-Преображенското въстание е безумно дързък порив за свобода и зов за правда към целия цивилизован свят. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във фейсбук по повод 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, която бе отбелязана на историческата местност Петрова нива.

То даде хиляди невинни жертви, но показа волята за отхвърляне на турското робство и готовността "Хиляди пъти по-добре смърт, отколкото скотски живот".

Признателни сме на тези смели мъже и жени. Цели 115 години историята пази завета им да не се примиряваме с никоя тирания, но и ние сме длъжни днес да тачим историята си и да не позволяваме тя да бъде преиначавана и присвоявана. Героите ни загинаха за свободата и за България. Днес е наш ред да ги пазим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    13 7 Отговор
    ТАЯ НАСЯКЪДЕ СЕ БУТА ,КАТО СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ ПРИВЛЕЧЕ ЕЛЕКТОРАТ.

    Коментиран от #3

  • 2 Амнезия

    6 1 Отговор
    "Цели 115 години историята пази завета им да не се примиряваме с никоя тирания, но и ние сме длъжни днес да тачим историята си и да не позволяваме тя да бъде преиначавана и присвоявана." " -
    Ето какво е "патриотизъм"? Цели 115 години след въстанието, родния елит ни спретна обир на КТБ, обир на ГО и повторно плащане, и докато се бори елита с всяка тирания, ни вдигнаха и прага на пенсии и газ и какво ли не, но никой не се" сети", патриотично да разтури 100000 паразита на бюджет из всякакви инстанции? Браво!
  • 3 Въргала

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    Тя вече привлече електорат. Аз и станах фен. Бях фен на Боко Якия, но след като ни пързаля трети мандат вече изгубих вяра и надежда и любов. Така хубаво говори Корналия, че ме вдъхновява. Ако ми беше гадже вечер преди легане щях да я карам да ми рецитира '"Аз съм българче"' и "'Стани стани юнак балкански" '. Тазк жена просто е родена за поетеса.

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    8 0 Отговор
    Добре де , изявление на В.Симеонов и кака Кури,а на снимката кака Кури и нейния подчинен пилота??? Някой май прави подсъзнателна пропаганда??!!

    Коментиран от #5

  • 5 Ttt

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    В.Факти!!!!
  • 6 Ттт

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Въргала":

    Искаш да кажеш, че си станал фен на най-антибългарската фълшива социал партия!
    О неразумни и юроде!
    Защо си мислиш, че Русия ще ти помогне ? При условие, че тя е по-зле и от теб самия!!!!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Въргала

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ттт":

    Че откъде да знам дали Русия ще ми помогне, аз не познавам Русия, а и Русия не ме пита и не казва, че ще ми помогне. Лично не смятам, че руснаците са ми криви в нещо, уважавам ги и не изпитвам както Стоян Георгиев, Оя коня и Иванов руссофобия, не съм срещал наживо Путин нито Шойгу, откъде да зная какво мислят? Но едно съм сигурен, че ГЕРБ, ДПС, БСП, ЕВРОРОМА, АТАКА, НДСВ, ДОСТ, ДБГ, КФН, КЕВР, НПО, БДЦ.... няма да ми помогнат. За София Прайд и Отворено общество е АБСУРД да ми помогнат. Кънчев служи на антибългарщината. Джендърите просто са средство за натиск над политиците. Да но и САЩ не иска да ми помогне. Русия ако ми даде на лизинг една лодка Казан с ракетите, много ще ми помогне, но не дава. Ще маркирам 12 Калибрь по кординатите на Боце, Костов, СерГей, Цацата... и ще им изпратя една за демонстрация до Банкя, това ще доведе Магнолиите на Буце до истерия. След което ще пусна факс до Цацата, Буце, Цура и Фолк Парлама, с въпроси: Къде са тефтерчетата на Златанов, парите от КТБ, братя Галеви, 10 млрд. от външни заеми....? Публикувайте договора с Дънди! Имате 24 часа за отговор! Искаме публично документирано поясндние! От фронта на Пети п0л. Е, ако постъпи Русия гака, ще ми помогне. Но надали..
  • 8 гост

    1 0 Отговор
    какво общо има БСП с въстанието, че си приписват заслуги?
  • 9 Въргала

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ттт":

    Виж, аз съм за приятелство с Русия, което не означава да се изпокараме със САЩ и останалите. Но помисли: Ванга, Дънов също заявяват че е най-добре да стоплят отношенията политиците с Русия. Е, те са ссетци, а аз никой. Но мненията ни съвпадат. Запада оплю Русия, като виновна за всяко зло, а не е така. НАТО разсипа Близкия Изток, но изкара Русия виновна, защо? Уж са ни пфиятели в ЕК, а ни спряха с Винету Южен поток, лъжейки, че ще загубим., защо? Уж ни е приятел елита на Запада, а ни мачкат корпорации с чадър от политиците ни, защо? НПОтата реват за отровени кучета и правилно, а за отровените бг граждани от водата ВиК, в Хасковско никой не заплака, защо? Уж сме демокрация, а Винету и мафия толерират Черепа, Сталийски и други дето ни вредят, защо? Защото са паричкогонци, продаващи нас, без да имат право на това., защото правосъдието, военни и ченгета ги пазят, а не ги арестуват и осъдят, затова. И защо да вярвам, че Русия ще ми помогне ако не иска и как? Да, Русия помогна на всички нас, изпрати войски в Сирия срещу ИДИЛ, аз лично им БЛАГОДАРЯ! А, много като Коня и Стоян ги плюят? Но срещу мафията тук няма как да ни помогне, поне аз не зная как?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове