Last news in Fakti

19 Август, 2018 11:19 9 281 44

Бащата на починалата родилка: Каза ми, че ребрата ѝ са помлени

  • родилка-
  • починала

Родилка почина в сливенската болница ден след раждането на детето си. Според директора на здравното заведение състоянието й рязко се влошило и не могли да я спасят, въпреки че била приета в отделението по реанимация. Близките ѝ обаче обвиняват лекарите.

На 16 август след нормална бременност Ренета Томова ражда първото си дете в болницата в Сливен. Часове след това състоянието ѝ се влошава и се стига до фаталния край. Близките ѝ обвиняват лекарите и твърдят, че те са виновни за смъртта на младата жена. Те искат да разберат истината, съобщава бТВ.

"Абсолютно, 100% съм сигурен, че това е от лекарска некадърност, убиха моето дете. След раждането в 11 ч. на 16-ти бяхме на първо свиждане и тя ми каза, че ребрата ѝ са помляти от натискане с лакти и скачане отгоре ѝ”, каза бащата на родилката.

"Той допълни, че това е направено от екипа на д-р Пашева. Това беше при първото ни свиждане и тя не можеше изобщо да се повдигне, нито да се измести", обясни баща ѝ.

Момиче, което е било там и е чакало по време на раждането, разказа, че отначало всичко е било нормално. „Докторът излезе, каза ни: Всичко е наред, раждането просто ще протече малко по-трудно, но всичко е наред, вече сме на финала. Обаче в последствие взеха да се чуват много силни викове от нейна страна, на родилката, доста силни викове, тя молеше да спрат, че не може повече. После дойдоха други екипи, д-р Пашева също дойде, тя се чуваше отстрани, те са вътре, ние сме отвън, „Стига си крещяла, стига си крещяла”.

Днес са успели да видят детето, тя беше здрава жена, детето сега е със счупена ръчичка, окото ѝ е синьо, разказа майката на починалата родилка. Д-р Соня Михайлова от родилното отделение обясни, че само е видяла пациентката от вратата. В стаята, в която е била настанена, е имало много цивилни, и тя им направила забележка да не бъдат там.

Докторът обаче не успя да каже в какво състояние е била жената, защото не я била видяла. По случая е образувано досъдебно производство. Близките казват, че ще продължат протестите докато не разберат истината за тежкия случай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за пореден път

    79 2 Отговор
    В цивилизования свят отношението към родилките е коренно различно от това, което си позволяват у нас. Грубостта, арогантността на лекарите, безцеремонното им поведение, което унижава и измъчва родилките, е непоносимо. Много български жени, преживели този ужас, така и не се решават за второ дете, с години не могат да се отърсят от ужасяващия спомен, грубото отношение, едва ли не нанасянето на побой понякога, обидите, ругатните. По време на раждане всяка жена е извънредно уязвима и физически, и психически. В НОРМАЛНАТА ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА ЛЕКАРИТЕ НЕ СЕ ОТНАСЯТ ТАКА С РАЖДАЩИТЕ ЖИВОТНИ. Жалко за погубената млада жена, жалко за детенцето, което, дай, Боже, да оцелее, ще расте без майка си. Жалко за огромната ни простащина, безотговорност, за вечно невинните безобразни лекари, които се изплъзват винаги от всякаква отговорност, подобно на мокри върви. Държавата ни е олицетворение на ниска култура и безобразие!
  • 2 Гост

    71 2 Отговор
    Е*и му майката, млада здрава жена си отиде, бебето и то не се знае дали ще го бъде.
    Не знам чия е вината но живеем в 21 век.
    Колко тъжно наистина....била е настроена че ще има дете, за щастие за усмивки накрая намира смъртта си.
    Трагедия!
  • 3 ПровинцААлист

    49 2 Отговор
    Преди ги съжалявах като ги биеха!!!
  • 4 ненабожен

    35 1 Отговор
    Хубаво е докторите да знаят,че понякога могат да прекарат живота си като животно в клетка в маза. Бито,.. и хранено със собствените си изпражненията всеки ден.
  • 5 3000000 атмосфери бесен

    50 2 Отговор
    Бих казал, че ако съм на мястото на съпруга на тази жена и нейния баща тези всичките, които са направили това безобразие с тази здрава жена няма да се събудят на следващата сутрин. Тези хора нищо не губят, те са загубили най ценното си жената е детето си, та какво би могло да ги възпре, за да раздадат възмездие не знам. КОГА ЩЕ ИМА ЛЕКАРИ ПО ЗАТВОРИТЕ ПРИЧИНИЛИ СМЪРТ ОТ НЕКАДЪРНОСТ ИЛИ НЕХАЙСТВО ???????????
  • 6 Duhayte

    1 18 Отговор
    İma hora imat 12 klas nemogat da zapomnqt viprosite za shifyorska knishka toes gqvuritel

    Коментиран от #12, #13, #15

  • 7 Кака Гинка

    30 0 Отговор
    Все още съм изумена от това което прочетох вчера,а явно ще се окаже истина!Какви са тия средновековни методи и къде да раждат жените,щом в болниците предлагат такава "помощ"?!
  • 8 ГостЪ

    22 2 Отговор
    Смъртно наказание .Публично ...
  • 9 Шляхтиц

    12 15 Отговор
    До всички прежде писавши коментатори. Колега на моя син на 33 години се разболява от невинен грип и умира. Започва разследване и обвинения към лекарите. Оказва се, че въпросният мъж се е родил с някакъв дефект в сърцето, с помощта на медицината този дефект е потиснат и детето е спасено. При претоварване или съвсем невинна инфекция се отключва скоротечна инфекция в сърдечната област и нищо не е в състояние да спаси мъжа. Тези приказки на опечалените близки, че жената е била съвсем здрава и на тридесет години решила да роди, аз не ги вярвам. Разследването ще покаже кое е истината. Циганче на 17 години ражда и умира. Циганите започват да съдят лекарите. След петорна съдебно медицинска експертиза се доказва, че циганката се е родила с порок на сърцето и не е трябвало изобщо да забременява, тъй като бременност при нейното здравословно състояние може да се окаже фатална. И петорните експертизи и разходите по съдебните процеси ги платихме ние, тъй като семейството на циганчето било социално слабо!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #11, #17, #38

  • 10 Е.Николов

    11 1 Отговор
    Отвратително и нечовешко отношение в болниците.А този случай е един от многото и за съжеление просто на този му се дава гласност.Ако знаете какво се случва в болниците ще ви обземе ужас.После как да има голяма раждаемост и как няма да умираме като хлебарки.теябва да се търси персолна отговорност , лекарите да се съдят хората фа сме едини и да бъдем пред болницата за да се търсят виновните.Време е да се събудим!!!
  • 11 3000000 атмосфери бесен

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Шляхтиц":

    Докторче нима искаш да оправдаеш всичките си колеги за смъртните случай в България с разни болежки на хората ли бе? Че то ако е така то ние сме най големите болници не в света, а във вселената бе. Ай стига с тези ефтини оправдания, а ?

    Коментиран от #16, #26

  • 12 Духай го ти!

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Duhayte":

    А ти даже и не знаеш кирилица да си сложиш на телефона! А сигурно и книжката ти е купена, щото четеш ама трудно разбираш! И накрая да не забравя , "ти си ислямска свиня"!
  • 13 Не понасям пуйки

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Duhayte":

    Тази ислямска офца, какво се е разревала да не би селския нерез да я е намандръсала?
  • 14 Ай стига, бе!

    9 0 Отговор
    Крайно време е да бъде спрян принципа:"Гарван гарвани око не вади!" И най-после РЕАЛНО да потърсят СМЕТКА на лекари за БЕЗОБРАЗНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПАЦИЕНТИ, особено при СЛУЧАЙ НА СМЪРТ!
    ЖЕНАТА НЕ Е ПОЧИНАЛА В ДОМА СИ, НАЛИ?!?
  • 15 Нещоооо

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Duhayte":

    Нещо, за запетайките да са ти казвали? Бааааа! Извинявай, те се учат в 13-ти клас! А ти дотам, не си изкласил!
  • 16 Шляхтиц

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "3000000 атмосфери бесен":

    В никакъв случай не оправдавам некадърниците, които взимат пари и нищо не вършат, а такива стават все повече и повече. Говоря за конкретни случаи. Мой много добър приятел в неделя вечерта забелязва, че урината му е мътна. Съпругата му е лекар. В понеделник сутрин е в Военна болница в Пловдив. Изследванията са за спешна операция във ВМА София. Във вторник е в София и го подготвят за операция. В сряда или четвъртък умира на операционната маса. В събота бяхме на погребение. Съпругата му каза: скоротечна бъбречна инфекция, която и най-добрите лекари не могат да овладеят. Колежка на съпругата на моя приятел в петък е на работа,а в понеделник на входа на здравното заведение некролог. Колежката починала от инфаркт, лекарка на 49 години.
  • 17 KtA

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Шляхтиц":

    Та нали тези дето разследват са същата долна мръсна тиня. Иначе досега да са напуснали. Колко народ избихте бе неграмотници пропаднали. За нищо не ставате и много добре си го знаете. Но претенциите ви са много големи нали.
  • 18 Чул

    2 3 Отговор
    Това с натискането на ребрата, е бърз метод на раждане,поради какви причини е осъществен точно този ,не мога да коментирам,има и други по хуманни.Обикновено го показват на стажанти ,върху някоя циганка.
  • 19 лекар

    9 0 Отговор
    Каквито са хората, такава е държавата, такова е здавеопазването, такова е правораздаването и т.н. Завърших по соцвреме, работих тогава, работя и сега. Обучението и преди и сега е много лошо. Апаратура няма, ако има е н-та ръка и в недобро състояние. Има по нова техника в някои по големи болници на страната и това е. Здравеопазването не е добре финансирано. Хората масово не си плащат здравните осигуровки. Преди две години правителството взе за други цели два милиарда от здравния бюджет. На ключови места в големите държавни болници стоят играчи като Генчо Начев, Стоян Тонев лека му пръст и др. Навсякъде проблеми, корупция и неразбория. Всеки новозавършил лекар търси начини да избяга от тук. Не останаха лекари и сестри в България. Защо не вземете да пребиете тези които сме останали. Ние сме виновни за всичко.

    Коментиран от #20

  • 20 НАТО ВЕЦ

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "лекар":

    Нали знаеш, на "умряло куче" най-лесно се вади нож.
  • 21 НАТО ВЕЦ

    6 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Абсолютно, 100% съм сигурен, че това е от лекарска некадърност, убиха моето дете. След раждането в 11 ч. на 16-ти бяхме на първо свиждане и тя ми каза, че ребрата ѝ са помляти от натискане с лакти и скачане отгоре ѝ”, каза бащата на родилката. Значи, родилката не е починала в родилната зала, тоест смъртта не е пряко свързана с раждането. Родилката казала, "че ребрата ѝ са помляти от натискане с лакти и скачане отгоре ѝ”. Когато кашляш дълго време, после казваш "болят ме ребрата от кашлица". Да де, но ребрата нямат нищо общо. Същото е и тук. Натиска се матката през корема, надолу, към таза. И разбира се, "авторитетната присъда" на бащата:"Абсолютно, 100% съм сигурен, че това е от лекарска некадърност, убиха моето дете." Сигурно е акушер-гинеколог, с дългогодишен опит!? Съболезнования за тежката загуба, но това не му дава право да дава "присъди". Тепърва предстои следствие. А масата коментиращи уменията и знанията на българските медици, имат ли и бледа представа от медицина, както и от нивото и тук и по света? Сигурно не ви се е налагало да ползвате здравни услуги в чужбина? И тук има "вежливо отношение",.... в частните болници.

    Коментиран от #23

  • 22 Шляхтиц

    4 1 Отговор
    Моите поздравления към Вас. В България всички са професори по всякакви въпроси.
  • 23 James

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "НАТО ВЕЦ":

    Уви, така е.
  • 24 Гост

    3 1 Отговор
    Срам и позор за наща държава.без закони,без пари,без право на глас.хората бягат от България.вапроса е кои ще остане в тази държава накрая.и каква е целта дана гонят от нашата държава.какво толкова има тук на нашата земя че да искат дана изгонят от нея.
  • 25 реалността

    1 1 Отговор
    На мой много добър приятел жена му при раждането беше с разкъсвания и с няколко пукнати ребра, не можеше да седне няколко дена.
    Споделила е с моя приятел, че са и скачали и сядали върху корема, после са я шили отдолу, тъй като е била с големи разкъсвания, абе историята, беше, като от филм на ужасите.
    Момичето е здраво и не е от най финните мадами и за това явно е оцеляла.
  • 26 Брей

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "3000000 атмосфери бесен":

    Брейй, бесния? Ати какво твърдиш чул и недоразбрал? Че българската нация е безсмъртна (ако не я срещне зъл доктор да я утрепе), че болести не съществуват и че причина за смърт може да е само и единствено лекарска грешка? ВЕРНО ли си вЕрваш, а? Ми що ходите на лекар бе? Стойте си вкъщи да хилядите! Искам да доживея осъдена яко медия за разпространяване на недоказани обвинения!!! Защото сума ти случаи се доказа, че няма вина и има причина и близки и журналисти мълчат като напикано мушкато, ни лук яли, ни лук мирисали с гръмките си сензации! А кой да се извини за оронен погрешно престиж на специалист? Арменския поп, май...

    Коментиран от #31

  • 27 реалността

    2 1 Отговор
    Истината според мен е някъде по средата. Явно раждането е било затруднено и не е трябвало въобще да се процедира по стандартния начин.
    Проблемът е в правилното диагностициране и предварителна подготовка, но за това трябват ПАРИ и ПАК ПАРИ!!!!!!!!!
    За това има много родилки, които си избират ЕКИП, но срещу определена сума, преди години беше към 500 лв, сега е 1500-2000 за раждане, при избор на специалист!!!!!!
    Който иска да му излезе БЕЗ ПАРИ отива при "месарите", на които не им дреме и не им пука пациента дали ще умре или ще живее.
    За това, съветът ми е да не пестите пари за раждане, така ще си спестите главоболията впоследствие.
    Този случай, ако беше при специалист в Пловдив, София, Варна или друг по голям град, който прави СЕКЦИО съм сигурен, че нямаше да има никакъв проблем!
    Това е бъдещето, така, че си правете сметката, в България е така, свиквайте.

    Коментиран от #32

  • 28 незнайко

    0 0 Отговор
    На колко години е РЕНЕТА ТОМОВА ??? Защо не е написано ???
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ники

    0 0 Отговор
    Ние наскоро раждахме .. в частна болница няма да го коментираме ... повечето от познатите ми бяха също в частни ... смисъл .. често се случва да спорим къде било най-добре .. но в спора често се намесват хора раждали .. в държавни .. те твърдят , че там били топ специалистите .. естествено минуса е старата база и настаняването ..
    но все пак са много доволни ... сега това е за София ... предполагам , че не така стоят нещата ... в провинцията ...
  • 31 3000000 атмосфери бесен

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Брей":

    Ей докторче нещо си се газирал май? Никъде нищо не съм твърдял, защото, за да твърдя нещо означава да съм присъствал и да съм го видял с очите си, което в случая не е така. Аз съм изказал съмнения. Какво не ти е станало ясно ? А, защо да не ходя на лекар? Ти ли ще ми определиш да ходя или не? Щом си плащам здравните осигуровки значи имам право да потърся лекарска помощ, а вие като лекари да ми я окажете и да си свършите работата така, както трябва, а не да я претупвате, защото все пак става дума за човешки живот, ако за вас той има някакво значение. Нещо неясно има ли? Очаквам от вас вежливо отношение и професионална работа, а не гледане изпод намръщени вежди с поглед "Оффф, за какво ми се е довлякъл този сега и точно сега ли намери да ми дойде на главата". Знаеш ли колко пъти съм виждал досадните ви погледи? Я сега се опитай да ми докажеш, че това е професионализъм. А ти докторче, защо караш кола, защо не вървиш пеш? А като ти се счупи автомобила да те питам, защо ходиш в сервиза да ти я ремонтират? Сега е мой ред да ти кажа "МИ СТОЙ СИ У ВАС БЕ, ЗАЩО ХОДИШ ПРИ МОНТЬОРА". Е сага как е добре ли е? Аз пък искам да доживея да видя осъден доктор, който с действията си или с бездействията си е причинил смърт. Едва ли ще станал свидетел на това, защото както знаем, други лекари извършват "проверката" и е естествено да укрият истината ако има допусната лекарска грешка. Така ли е или греша, а? Да не би да искаш да ме убедиш, че от толкова смъртни случаи няма един

    Коментиран от #33

  • 32 3000000 атмосфери бесен

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "реалността":

    И ти ли си доктор, който открито агитира "Давайте пари, за да раждате при човешки условия и отношение иначе отивайте при "месарите", при които я оживеете я не?" Браво бе. А тези хора, които нямат пари за да си платят за избор на екип какво да мрат така ли? Това звучи толкова цинично, че дори не знам как да го коментирам.

    Коментиран от #41

  • 33 НАТО ВЕЦ

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "3000000 атмосфери бесен":

    Като ида на лекар, има шанс да ме излекува. Като си закарах колата в сервиз, после щях да се утрепя. Сега пак сам ще си я правя. Та да ви е*а в майсторите дървени.

    Коментиран от #34

  • 34 3000000 атмосфери бесен

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "НАТО ВЕЦ":

    Да така е може и да те излекува, но може и да гушнеш букета. Относно колата ти какво да кажа като ходиш при разни гаражни "майстори" може и да останеш някъде на пътя. Никой не ти е крив, че ходиш при некадърници. Аз примерно ходя при един, който се е доказал като майстор във времето и никога не съм имал проблеми. А иначе мераците ти да си я правиш сам може и да ти излезат през носа и действително да се претрепеш някъде по пътя, че да утрепеш и други невинни хора. Днешните автомобили не са като едновремешните "Москвичи и Жигули", които всеки можеше да ги оправя. Така, че мераците ти за майсторите на автомобили не ме засягат, защото не съм от тази гилдия.

    Коментиран от #35

  • 35 НАТО ВЕЦ

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "3000000 атмосфери бесен":

    На баба ти фърчилото ходи при "гаражен майстор". Да. Никой не е застрахован от "гушването на букета", но не сравнявай несравними неща. Колкото до "Москвичите и Жигулите" и там, като си некадърен, осираш пейзажа. И не се грижи за техническите ми умения. На достатъчно високо ниво са, но все пак, като си плащаш очакваш адекватна услуга. Само не ми излизай сега насреща, с лафа, че и за лечение си плащаш "здравно осигуряване", щото ще ме гътнеш от смях.

    Коментиран от #36

  • 36 3000000 атмосфери бесен

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "НАТО ВЕЦ":

    А не е ли вярно, че си плащат хората за лечение във вид на "здравно осигуряване"? Кое не е вярно в това мое твърдение? И след като си плащам очаквам да получа адекватно лечение, а то какво получавам в повечето случай ОТБИВАНЕ НА НОМЕРА. Не мога да отрека, че лекари действително са помогнали в критични моменти на мен и членове на моето семейство, за което съм им дълбоко благодарен и бих казал, че това са хора с големи сърца, след това лекари и професионалисти в пълния смисъл на думата, но съм виждал и толкова некадърници в това съсловие, че бих казал са повече от истинските лекари. Да си лекар е призвание, а малко са тези, които действително са такива. Повечето са печалбари, а резултат от "работата" им нулев. Ако имаш съвест обори личните ми наблюдения.

    Коментиран от #37

  • 37 НАТО ВЕЦ

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "3000000 атмосфери бесен":

    Веднага те оборвам. Здравната ти осигуровка е "жълти стотинки" и отива за издръжка на хрантутници по министерства и държавни службички. При лекарите, дето са ти помогнали, отиват "дръжки" от осигуровките ти. Помагали са ти и помагат, точно защото са професионалисти и имат съвест, сам че с "гола съвест" семейство не се храни. Можещите напускат при първа възможност и отиват или в частните болници, или директно в чужбина. В "държавните" остават дерибеи и специализанти, като съответно вторите в първият удобин момент "хващат пътя". Да си лекар е "призвание", но и професия, като всяка друга, която трябва да те "храни". Даже на ангелите, като им подрежеш крилата и стават дяволи.

    Коментиран от #39

  • 38 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Шляхтиц":

    Жалка история, о така е в герберастки циганистан . родината на циганите, в която българите плащат данъци и имат задължения, а останалите паразитират на гъба на този велик някога народ.
  • 39 3000000 атмосфери бесен

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "НАТО ВЕЦ":

    Не, не можеш да ме обориш с празни думи. Здравната ми осигуровка е такава, каквато я е определила държавата. Аз сам не мога да си я определя, така, че не ми вменявай вина за това. Аз не съм виновен за размера на здравната ми осигуровка и поради това не заслужавам немарливо отношение от лекарите. Както казах има лекари, на които вечно ще съм им благодарен и бих им помогнал аз лично в неща, в които имам възможност и според силите ми естествено, но има и такива мърлячи сред гилдията, на които боя им е малко. Казвам го от лично наблюдение. Толкова грубост и неуважение към пациента на едно място рядко съм виждал. На някой дори езика им е на ниво местен хамалин. Много се възмущавах като гледам по телевизията, как разни не знам как да ги квалифицирам посягат и бият лекари и сестри, но да си кажем честно някой от тях наистина си го носят. Както казах да си лекар е призвание, но за съжаление такива са малко. Превърнахте медицината в печалбарство, а лекарите в ЕТ и бизнесмени. Това е просто кощунство. Не може да се отнасяте неуважително, грубо и невнимателно с хората дошли да търсят вашата помощ и да очаквате от тях уважение. Има една стара българска поговорка "Каквото повикало такова се и обадило". Знаеш ли колко хора са ставали свидетел на това как вие лекарите гоните нормален отруден българин само заради това, че два месеца е прекъснал плащането на здравните си осигуровки и то по причина, че човека е бил съкратен и е останал без работа? Успоредно с това хората са

    Коментиран от #42

  • 40 3000000 атмосфери бесен

    0 0 Отговор
    Успоредно с това хората стават свидетели как тумба цигани, от които един няма здравни осигуровки ги приемате и лекувате. Нещо за това да кажеш докторче?

    Коментиран от #43

  • 41 реалността

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "3000000 атмосфери бесен":

    Защо да съм доктор? Не съм разбира се, аз съм един от многото клиенти на здравната каса, който си плаща осигуровките и очаква някакво обслужване, но за съжаление то липсва.
    Във връзка със коментирания случай, просто съм описал ситуацията и тя е точно такава!
    Не си ли платиш в Бълхария, те порят некадърниците с резачките, това е истината пич, такава е реалността и не е задължително да съм доктор, за да знам, каква е.
    Жена ми роди със секцио, платихме на специалист, който си е точно такъв и нямаше никакви проблеми, нито болки, нито нищо, даже няма и белег, човека си разбираше много от работата, но струваше ПАРИ.
    Мой приятел не си плати и на жена му и скачаха по корема, спукаха и няколко ребра и я шиха отдолу, беше разпрана, едвам оцеля, за без пари толкова!
    Вярно, кофти е, но това е положението в България, на който не му харесва имигрира, за това избягаха милиони българи, те не са духнали от хубаво, разбира се.
  • 42 НАТО ВЕЦ

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "3000000 атмосфери бесен":

    Напротив, упражняващият се в празнодумство си ти. Казваш, държавата е определила размера на осигуровките, а после казваш :" Превърнахте медицината в печалбарство, а лекарите в ЕТ и бизнесмени." Та кой го направи това? Кои са тия "вие"? Не беше ли това, същата тази "държава", с която се оправдаваш. Не си ли гражданин на въпросната "държава" и къде в "тиквите" беше, докато това се случваше. Та, поговорката важи с пълна сила. Каквото обществото "повика", това се "обади". Не съм чул да е отказана помощ, касаеща човек, в животозастрашаващо състояние. Отказват се планови постъпвания в болница, все пак някой трябва да ги плати. А за циганите, питай социалните как става. С твоите и моите пари. Удобно е да стоиш на ръба на гьола и да хвърляш камъни в него, но така, че тинята да не те опръска. После се изживяваш като "морален стожер". Ми, "накаляй се" в опит да промениш нещо, пък после "чети морал".
  • 43 НАТО ВЕЦ

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "3000000 атмосфери бесен":

    А, забравих. Докато показваш "уважението си", към училите много повече от теб с "докторче", не очаквай от тях уважение. Не съм чувал лекар да нарича шофьор - шофьорче, учител - даскалче, инженер - инженерче и т.н. Както сам написа: "Каквото повикало, такова се обадило."

    Коментиран от #44

  • 44 3000000 атмосфери бесен

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "НАТО ВЕЦ":

    Отношението ми към вас е такова, каквото е вашето към мен като пациент. Кое точно те учуди, че не разбрах? Учуди те, че има лекари с отвратително отношение към хората нуждаещи се от вашите грижи или какво? А това, че си учил повече от мен от къде го разбра? Да не би да имаш кристална топка и да гледаш на нея? Сега остана да ми кажеш, че и диагнозите гледаш на нея и тотално ще ме "впечатлиш". както в преден пост написах има лекари и лекари. Има такива, на които ще съм им вечно благодарен, но има и такива, които са си за бой. Ти от кои си?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове