27 Февруари, 2012 09:28 1 190 1

Лекарствата и горивата трябва да поевтинеят

  • лекарства-
  • горива-
  • бонуси-
  • мартин димитров

Целта на изнесените данни за бонуси не беше непременно, за да има оставки. Идеята бе да се покаже, че няма реформа в администрацията. Това заяви пред БНТ председателят на СДС Мартин Димитров. Има още пет министерства, които не са отговорили на въпросите за допълнителните финансови стимули, допълни той.

Той поясни, че сините не са против раздаването на бонуси, а искат просто всичко да става открито, както Бойко Борисов е обещал. Синият лидер бе категоричен, че премиерът не спазва обещанията си в тази сфера. Относно случая с д-р Нели Нешева, Димитров каза, че няма лошо това, че е взела пари, но това е трябвало да стане след определени нейни заслуги.

Мартин Димитров коментира и лекарствената политика в България. Според него, тя изобщо не е прозрачна. "Има по тази тема медийна война, а никой не сезира органите, но ние го направихме", поясни синият лидер. "Не може да се допускат тези високи цени на лекарства в България", категоричен бе той. Димитров попита също дали лекарствата са по-малко важни от туризма и даде пример с това, че има по-ниски ставки за туризъм, а за лекарства - няма.

"Аз лично съм притеснен, ако български лекарства се продават по-евтино в чужбина, независимо това как се обяснява", заяви съпредседателят на Синята коалиция. "Публичният натиск винаги е вършил работа", каза той поясни, че това би довело до положителни резултати в лекарствената политика.

Мартин Димитров съобщи още, че има развитие по темата за АЕЦ "Белене" и според него това е в неправилната посока. ”Хора, които доставят оборудване в “Козлодуй”, срещат проблеми за работата си по доставките на "Белене”, защо е така”, чуди се синият лидер

"Газпром” доставя на България на една от най-високите цени за целия европейски съюз, защото по време на Тройната коалиция и с помощта на Румен Овчаров цената за България е непосилна, каза още председателят на СДС. Защо не направим всичко възможно за муждугазовите връзки със съседните ни страни. Затова и горивата са толкова скъпи – ни е имаме вариант, но дори не правим опит да ограничим монопола на “Газпром”, допълни той.

Според него президентът Росен Плевнелиев  се притеснява и не иска да разкрие кутията на Пандора. "Не иска да публикува стенограми от Първанов от колегиалност", подчерта Мартин Димитров.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димитър димитров

    0 0 Отговор
    излиза че ако ти трябват лекарства по добре си купи отвън дори и да сложиш транспорта пак ни си на кяр