Last news in Fakti

2 Март, 2012 13:41 1 030 0

От здравеопазването върнаха бонусите

  • стефан константинов-
  • бонуси-
  • здраве
От здравеопазването върнаха бонусите - 1
Снимка: БГНЕС

Двамата действащи заместник министри и останалите членове на политическия кабинет на Министерството на здравеопазването върнаха допълнителните средства, които са получили през 2011 г. Те са преведени днес на обяд в сметката, която откри Министерството на финансите (МФ) в БНБ, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Ведомството не разполага с информация как е постъпил с допълнителните средства, които е получил, третият заместник министър Гергана Павлова, който беше отстранен от длъжност през миналия месец заради скандала с цената на лекарствата.

Припомняме, че министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов не е вземал никакви допълнителни средства през миналата или по-миналата година, когато пое този пост.

При избухването на скандала с раздадените пари д-р Стефан Константинов обяви, че само 10% от сумата за бонуси в системата на здравеопазването са за администрацията на ведомството.

За спешната помощ са отделени 1,083 млн. лева, като най-големият дял е за София - град. За регионалните здравни инспекции са отделени 1,196 млн. лева, за национални центрове - 984 704 лева, за центрове за трансфузионна хематология - 853 400 лева.

Днес изтича срокът, който премиерът Бойко Борисов даде бонусите да бъдат върнати. Някои членове на кабинета вече го направиха. Зам.-финансовият министър Владислав Горанов още вчера е превел в специално разкритата сметка 18 000 лева.

Целият политически кабинет на МРРБ, включително и аз като бивш зам.-министър, сме върнали допълнителните възнаграждения, каза пък днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която уточни, че тази сутрин е превела 1400 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА