1 Март, 2012 15:56 1 233 3

Решението за бонусите не е популизъм

  • бойко борисов-
  • бонуси-
  • шенген
Решението за бонусите не е популизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Решението за връщане на бонуси не е популистко, смята премиерът Бойко Борисов. След пристигането си в Брюксел, където ще участва в срещата на върха на ЕС, той коментира пред журналисти, че изрично е предупредил, че в условия на криза не може да има допълнителни приходи за министри, зам.-министри, членове на политически кабинети и областни управители, предаде БНР.

„В администрацията хората, които са работили и които на практика между другото взимат по два пъти по-високи заплати от самите министри, те нека да си останат, защото действително би било елемент на популизъм да ги накарам и те да ги върнат, защото това са хора, които работят с милиарди, от тях зависи това, че над 20 пъти повече пари усвояваме от Брюксел, това са хора, които договарят парите за следващия програмен период и е много важно дали с някой милиард отгоре ще договорят парите“, заяви Борисов.

„Популизъм бих нарекъл писмото на ДПС, което само ако си включат хонорара на Ахмед Доган в пъти, пъти, пъти превишава всички пари, които са взели тези няколко човека от ГЕРБ“, посочи той.

Премиерът не взе отношение по думите на вицепрезидента Маргарита Попова, като каза, че не може да коментира президентската институция и отговаря само за решенията на Министерския съвет.

За първите три месеца на 2011 г. политическият кабинет на предишния правосъден министър Маргарита Попова е взел бонуси в размер на 37 800 лева, съобщи наследилата я на поста Диана Ковачева. Попова призна това и дори заяви, че парите не трябва да се връщат. Тя заяви, че не би призовала висшите служители да върнат парите, защото те са им начислени заслужено и в пълно съответствие с действащото законодателство.

Темата Шенген за мен е приключила, България е изпълнила всички критерии, по правилата, определени от самия ЕС, каза още Борисов. Между българския и холандския народ винаги е имало симпатии и ще продължи да има, смятам, че този проблем ще бъде решен, добави той.

В случая изключително много разчитам на председателя на ЕС Херман ван Ромпой, за когото с две ръце ще гласувам днес (за преизбиране на поста), както и на премиера на Дания (председателстваща ЕС) Хеле Торнинг-Шмит, заяви премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    2 0 Отговор
    Има надежда, че държавата ни ще тръгне напред. Браво, г-н Премиер!
    Високи са им заплатите, няма нужда от бонуси. На който му е малка заплатата да напусне, има много кадърни хора в България,но не могат да се уредят от многобройните "калинки".
  • 2 Wow

    1 1 Отговор
    Че е популизъм е ясно, но не вярвам да спрат раздаването на бонуси. Всичко е да се замаже очите на хората и това да отмине след 1-2 седмици и след това всичко по старо му. Еми като не е популизъм вземете си карайте старите коли и не давайте милиони всяка година за лъскави возила!
  • 3 ББ

    1 1 Отговор
    Боко фурнаджийската лопата