Last news in Fakti

3 Март, 2012 13:31 916 3

До петък с добрия Дянков, в понеделник ще е лошият Цветанов

  • бойко борисов-
  • дянков-
  • цветан цветанов-
  • бонуси
До петък с добрия Дянков, в понеделник ще е лошият Цветанов - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Цветан Цветанов е получил задача от премиера – от понеделник да подготви предложенията за структурни промени, които да бъдат внесени в парламента, ако има длъжностни лица, които не са върнали до петък получените от тях бонуси. Това става ясно от стенограмата от заседанието на Министерски съвет в сряда.

Премиерът посочи петък като краен срок за връщане на всички пари от бонуси, допълнително материално стимулиране и участие в бордове от всички длъжностни лица. Тези, които не го направят, са заплашени с уволнение.

Борисов направи изявлението си в началото на правителственото заседание, само пред камерите на телевизиите, а стенограмата от заседанието бе публикувана на сайта на Министерски съвет днес.

„До петък изпълнението на тази задача възлагам на вицепремиера Дянков, а от понеделник подготовката на структурни промени в парламента, ако има неиздължил се - на вицепремиера Цветанов. В случая имате възможността с добрия Дянков да се справите до петък, в понеделник ще е лошият Цветанов”, казва премиерът.

Секретарят на Министерски съвет Росен Желязков ще контролира областните и заместник-областните управители, „ако има случайно такова нещо там”.

„Мисля, че тук, в този кабинет ясно и точно казах, че длъжностните лица министър, заместник-министър началник на политически кабинет, областни управители, заместник областни управители в условията на криза няма да взимат допълнителни пари. Едни ги наричат бонуси, други - ДМС, трети – от участие в бордове и т. н.”, казва министър-председателят.

“В петък ви е крайният срок, който е взел, повтарям, от тези длъжностни лица: министър, заместник-министър, началник на кабинет, областен управител, заместник областен управител, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник, ако е министър, ще има структурни промени, ще внеса в парламента за смяната му, ако е заместник-министър, ще го уволня, ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът”, категоричен е Борисов.

“Тъй като в петък аз ще подпиша писмо-отговор, в което ще кажа, че в този кабинет няма такива хора и всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което никога не може да се случи, и в понеделник ще направя необходимите промени”, продължава премиерът. “Мисля, че съм ясен, точен и разбран”, допълва той.

“Тези работници, образно казано, които сте взели или сте им дали по европейските програми, европейски пари, които са допринесли много – не казвам, че вие не сте допринесли, но в условията на криза бяхме поели такъв ангажимент”, казва още Борисов

“Разбира се, призовавам и предишния кабинет, които в пъти, пъти, пъти са взели повече от нас – казвам нас, защото всички тук сме „нас”, Министерски съвет не сме си позволили това да го направим, ви давам до петък, докато се върна и подпиша този отговор, срок”,  казва премиерът.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марко

    0 0 Отговор
    Браво, Бойко! Радвам се, че има идея за нормална държава! Продължавай в същия дух!
  • 2 наш

    0 0 Отговор
    браво така се прави държава-когато е криза за всички когато е сватба пак за всички.няма да забравя един дядо който просеше пред александър невски-софия -та този благ човечец се оказа че е събрал и дарил 30000лв. на църквата-боже дано е добре -а тези са се разпасали-били работели-е що сме на това дередже като работят
  • 3 тапака

    0 0 Отговор
    БРАВО НА БОРИСОВ САМО ТАКА , ДОЖИВЯХМЕ 1 ДОСТОЕН ПРЕМИЕР