3 Март, 2012 14:20 703 1

Откриха и втората бегълка от Перник

  • перник-
  • лили георгиева
Откриха и втората бегълка от Перник - 1
Снимка: БГНЕС

15-годишната Лили Георгиева, която на 12 февруари избяга от социалния дом в пернишкия кв. “Калкас”, е намерена вчера в района на централна гара в София, съобщават от МВР. Тя ще бъде поставена под 48-часова полицейска закрила, след което ще бъде настанена в социално заведение.

На 12 февруари Лили Георгиева и Яница Куненска – двете на 15 години, напуснали дома за временно настаняване в кв. “Калкас”. На следващия ден децата бяха обявени за общодържавно издирване.

На 21 февруари Яна. беше намерена в столично общежитие в "Орландовци". Девойката била подслонена там от роднини на другата бегълка - Лилия . Момичето  беше поставена под 48-часова полицейска закрила в Първо РУП – ОДМВР Перник и с нея са работили служители от Детска педагогическа стая и социални работници. След този срок, момичето е било настанено в специализирано социално заведение.

Работата на полицейските служители е продължила и по издирване на второто момиче. Вчера, съвместно с колеги от Второ РУП – СДВР Лили е открита в района на столичната централна гара.

Двете деца произхождат от нездрави семейства, където родителите им не полагали достатъчно грижи за отглеждането им. Едното от децата имало желание да остане в семейна среда, но майката не проявявала никакво желание и грижа за нея.

При другото момиче проблемите датират от 2008 г., когато за първи път била настанена под полицейска закрила заради бягство от дома. От тогава до момента детето било оставяно при роднини и близки, когато на 13 януари била настанена в социалния дом в пернишкия кв. “Калкас”.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 паганел

    0 0 Отговор
    Много бегат от тоя Перник бре....