Last news in Fakti

22 Септември, 2018 16:56 1 590 38

Каракачанов се оплака, че няма пари за самолети

  • красимир каракачанов-
  • пари-
  • самолети

Отделеният бюджет за нови самолети е недостатъчен. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства на показването на военна техника, образци оръжие и екипировка пред сградата на Министерството на отбраната по случай навършването на 110 години от обявяването на Независимостта на България, съобщи news.bg.

По думите на ресорния министър армията следва да се модернизира поетапно с проекти за нови самолети, нови бронирани машини и други, които ще се изпълняват на части във времето.

На въпрос дали България ще се сдобие с нови самолети Каракачанов коментира, че предстои на 1 октомври да стане ясно какви оферти ще получим. Още на следващия ден от МО ще обявят офертите и след преценка дали отговарят на изискванията за нашите военновъздушни сили и са вместени в цените, които могат да се отпуснат, процедурата ще продължи.

Министърът обаче подчерта, че отделените пари са малко - бюджетът за нови самолети е 1.5 милиарда лева плюс ДДС.

Днес е много подходящ ден армията да се отвори към хората и те да се запознаят с техниката, коментира още вицепремиерът. По думите му това е първата толкова мащабна манифестация на военна техника.

В 17 града в страната се показва бойна техника.

Това са градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.

"Днес е много подходящ ден. Говорим за 110 години от Независимостта на България. Както Независимостта, а преди това и Съединението на България, е могло да бъде факт само и единствено благодарение на Българската армия. Тук може да кажем, че 140 години България съществува като независима държава, въпреки полемическите превратности, различните режими, които са управлявали, благодарение на Българската армия. Тоест гарант за независимостта на България, така между другото е записано и в Конституцията, е Българската армия", подчерта военният министър. Поради това според него е хубаво българските граждани да имат по-чест досег до армията, да видят въоръжението и войниците, каза Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Filо

    22 5 Отговор
    На нас самолети не ни трябват. Излишни разходи.
  • 2 Guðmundsson

    16 3 Отговор
    Как да има след като такива като тоя окрадоха през годините каквото и падне.
  • 3 чакайте ве

    14 1 Отговор
    Каракачанов, чакайте ве, що ще даваме пари ? Искайте една две ескадрили от нашите хамерикански "братя" ве, те имат със стотици паркирани в една пустиня и ни ги режат ни ги дават що ве ? Хайде може и втора и трета ръка да са ма нали ние нямаме, нЪл уж има евроатлантическа солидарност и тем подобни либерални ластици ? И без това и стотинки не им вземаме за базите тук е що не ги питате ве ?
  • 4 Болен Пидеров

    10 9 Отговор
    Оближи още веднъж задника на Орбан, може той да ти даде пари. Пундьо, гранде бъчва.

    Коментиран от #5

  • 5 Дрисльо,

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "Болен Пидеров":

    педер.сти като тебе трябва да се мачкат за да я има България!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 на нас

    15 2 Отговор
    не ни трябват самолети а ракетни системи !!! просто една ракета сваля един самолет а струва 100-ци пъти по-малко ,евтина е за поддръжка и е мобилна . по-добре е да изградим свястна ПВО и добри сухопътни сили
  • 8 на пистата

    11 2 Отговор
    Добре някои колеги пишат не ни трябвало самолети а ракети и силно ПВО може и така да е.Но натовците няма да ни разрешат да купим руски С примерно 300 или 400 , а пък краварските Пейтриът не са добри че една такава се върна в полет и удари един жилищен квартал в СА и щеше да ги избие е, тогава ???

    Коментиран от #9, #11, #18

  • 9 на нас

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "на пистата":

    съгласен съм с казаното от теб . лошо няма да имаме и самолети но първо като няма пари е важно как да похарчим малкото оптимално . наистина продажниците ни няма да посмеят да купят руски системи...за съжаление...или пък грипени
  • 10 армия няма самолети ще купуваме

    16 1 Отговор
    какви самолтеи?

    с кого ще се сражаваме?

    кого може да победим?

    то армия няма, той самолети ще купувал
  • 11 Све

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "на пистата":

    НАТО стана вечв ненужно след появата на хиперзвуковите ракети. Тръмп го показа….
  • 12 Иванов

    13 1 Отговор
    Народа гладува, те самолети втора - трета ръка ще купуват, в нормалните държави това, което България ще купи, там са отдавна бракувани.
  • 13 999

    5 3 Отговор
    Докато "фалиралата" Турция в много близките години ще се сдобие със 100 броя изтребители Ф-35, "преуспялата" България ще купува бракувани изтребители хаха..

    Коментиран от #14

  • 14 и как

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "999":

    да преуспее България с 700 000 тъмнозелени хасановци-асеновци от маалата...с още 600 000тъпи помаци ....освен това 2 000 000 българи работят на запад и то тези хора поне имат желание за промяна и за работа . както каза боко 80 % от матряла е шкарто...и е прав . а турция ...той ердо ще я оправи...колко стана лирата днес ...т.е колко падна ??
  • 15 патриотъ

    10 0 Отговор
    Аз предлагам заедно с Боко да ви продадем на килограм,че сте доста тежички!Сигурно за двамата ще вземем като за две прасета по 200 кила!
  • 16 ГосТ

    6 1 Отговор
    ? ? ?
    Какво се опитва да каже шкембе воевода ?
    Шведите не предложиха ли 8 Грипена за много по-малко пари ?
  • 17 българин

    11 0 Отговор
    Кви самолети бе,плондер?!Самолети ще ви трябват,когато бягате от България,когато народа ви размаже!
  • 18 ГосТ

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "на пистата":

    Не съм сигурен че точно натовците няма да разрешат,наскоро одобриха покупката на руски ракети от Турция. Говоря за европейската част от НАТО. Що си мисля,че много се изопачават нещата от една банда негодници в България

    Коментиран от #19

  • 19 ес трябва

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "ГосТ":

    да излезе от нато и да се създаде европейска армия !! тогава може да имаме по-тясно сътрудничество с русия както и да закупуваме оръжейни системи от когото ни е изгодно !! какви съюзници можен да бъдем с турция ,америка или англия ?? ес е 500 млн и може сам да се защитава а и има добре развита оръжейна индустрия !
  • 20 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 1 Отговор
    Значи парите са вече откраднати лелеее тея надминаха себе си
  • 21 БГ политици ЛЪЖАТ И КРАДАТ

    4 0 Отговор
    Г-н Каракачанов, ЗАЩО И КОГО ЛЪЖЕТЕ? Парите, от 1.5 млрд лева, без ДДС са предостатъчно за 6нови самолета и дори 7 броя F16 Blok 72.
    Как дръугите държави могат да купят, а вие българските полигуци военни ченгета чиновници все си наливате пари и все няма? Ето, сшовените купуват за 1.6 млрд. Евро цели нови такива самолети:,, Словашкото правителство обяви, че одобрява закупуването на 14 американски изтребителя F-16 Block 70/72, на фона на критиките на САЩ, че членовете на НАТО в Европа не харчат достатъчно за отбраната. Премиерът Петер Пелегрини заяви, че договорът е на стойност близо 1,6 милиарда евро и включва обучение, боеприпаси и логистика. F-16 ще заменят остарелите руски MиГ-29." - как само вие ЛЪЖЛИВИТЕ И КРАДЛИВИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ, ХЕМ БЮДЖЕТА ИМАЛ ИЗЛИШЪК, ХЕМ НЯМАЛО ПАРИ? За 1.5 млрд. лева, могат с всично да се купят нови 6-7 тайива самолета и без ДДС. ЗАЩО И КОГО ЛЪЖЕТЕ, господин,, Лъжепатриоте?
  • 22 ай де бе

    7 0 Отговор
    Е, как да има пари, когато природните ни ресурси се раздават за 1%
  • 23 БГ политици ЛЪЖАТ И КРАДАТ

    1 0 Отговор
    Словените купуват 14 нлви самолета на цена по под 229 млн лева на самолет с комплектовка и доставка и обучение. Да речем 6.5 самолета за 1.5 млрд лева, може да се вместат и 7 броя. Защо не ги купите, а за пореден път ни лъжете управляващите? Отказахте Грипен Е, сега Ф16-72, тогава не лъжете нас българите. Защо Борисов повиши доходите на бюджетните чиновници, назначава 11- та комисия да отговаря за пътищата, като сега отговарят 4??? Докога господин патриоте ще я карате управляващите с лъжи и кражби и вреди към нас?
  • 24 ЗА САНИРАНЕ МИЛИАРДИ СА ПУСКАТ

    2 2 Отговор
    С КЕФ НАЛИ ТУЛУМ ПИШМАНМАКЕДОНСКИ.....
  • 25 ракети вместо самолети

    2 1 Отговор
    Не ни трябват самолети, а ракети Patriot или С-400. Свалят всичко което лети. Какво повече да искаме?

    Коментиран от #35, #36

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ivan4o

    3 1 Отговор
    Вместо тука да давате идеи , друия път не седете у миши дупки скрити и не чакайте други да ви вършат работите! Смешници
  • 28 ПЕНСИОНЕР

    3 0 Отговор
    ПАРИ ИМА КОЛКОТО ЩЕТЕ, ЩО НЕ РЕФОРМИРАТЕ ВСИЧКИТЕ ОТРАСЛИ В ДЪРЖАВАТА ?????.
    А Каракачанче ? Що не правите реформи ?
    Ааааа да се премахнат комисионните за държавни служители вече че всеки дебне келепира .
    Самолети а ? Обещахте минимална пенсия 300 лв, е къде в европа има такава пенсия? Момчето , ти добре ни метна миналия път и сега кой ти вярва вече? Айде да без вас !!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пацо пойзана

    3 0 Отговор
    Това дебелото момченце още ли не е освидетелствано.явно наистина лудниците нямат средства.
  • 31 Госта

    1 0 Отговор
    Аве тоа много глупав ве,вместо да купува самолети,да вземе на нашите по едно колело и едно рпг па ела да видиш противовъздушна отбрана.американците пасти да ядат.една гугутка нема да остане в небето,кво остава за самолет.
  • 32 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Ами като няма , да почнем с пускане на есе меси, а кво ще кажете, Каракачанов питай герб къде са парите от ес, милиарди , изчезнаха , а и Америка , да ви даде , нали са ви братя, и за кво са ти тия самолети, ще си играем на фашисти и партизани, ли , унищожител всичко, армия, мигове, заводите за производство на оръжие , сега нямало пари , спрете да краде те и ще имате,
  • 33 НАГЪЛ ТЪРБУХ

    3 0 Отговор
    Това се казва нагъл и нахален политик. Хората изнемогват, пенсионерите мезерстват а той иска още пари. Не ни трябват самолети защото сме в НАТО. Има и други варианти, но тогава няма комисионни за продажните и лакоми политици!
  • 34 Непознат

    0 0 Отговор
    Каракачанка дайте парите за заплати и пенсии бе човек,ние сме фалирала държава с кой ще воюваме ,ние умираме от глад и безпаричие.Хвърлени пари на вятъра,от нас по големи бедняци няма,отворете си очите и погледнете,живеете в друг свят българските граждани нямат нужда от самолети а от ДОБРИ ДОХОДИ,слепаци такива.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Усмивката

    0 0 Отговор
    Тоя не беше ли в задругата на воеводите ,наред със Валери Симеонов ,Слави Бинев,Георги Манев... дето се кълняха ,че ще упраят бандитите и върнат окраденото,на род и Родина.Ако нашите хайдуци бяха като тия дебеланковци ,България надали щеше да е такава.....Така че ето откъде ще дойдат пари , и за самолети ,и за подводници и за армия
  • 38 бай Къти

    0 0 Отговор
    Имахме хиляди самолети, танкове, бронирани машини, ракети. Всичко беше разграбено, продадено или унищожено! Сега, като искате нови американски самолети, помолете господарите си да ви ги продадат по-евтино. Нали сте им предоставили безплатни военни бази.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове