Last news in Fakti

5 Март, 2012 08:54 915 1

Волен Сидеров: И ГЕРБ разду бюрокрацията

  • волен сидеров-
  • герб-
  • чиновници-
  • бюрокрация-
  • бонуси

За „Атака“ основното е, че Борисов и Дянков не спазиха обещанието си да съкратят държавната администрация. Тя е прекалено раздута и поне 1/3 можеше да се съкрати. Това заяви пред Денят започва по БНТ лидерът на националистите Волен Сидеров.

Той не пропусна да обвини управляващите, че и те са раздули чиновниците с 5%.

На фона на стягането на коланите, прокламирано от управляващите, обаче, чиновниците получиха бонуси.

Опасявам се, че категоричният тон ще се окаже поредното разминаване между думи и дела, защото това рекламно поведение на премиера Бойко Борисов за бонусите няма законово покритие, каза Сидеров.

Крайният срок, който премиерът постави на висшите чиновници да върнат бонусите, взети за последните две години, изтече в петък. От днес вицепремиерът Цветан Цветанов започва изготвяне на списък с хората, които не са изпълнили условието.

Възможно е да бъдат извършени структурни промени в някои министерства и държавни администрации. Списъкът с имената на хората, застрашени от уволнение, ще бъде предложен за обсъждане на заседанието на МС в сряда. Тогава ще стане ясно каква е точната сума, раздадена като бонуси през последните две години. Миналата седмица се разбра, че допълнителни възнаграждения са получавали министри, зам.-министри, началници на кабинети, областни управители и техните заместници.

Премиерът Борисов поиска бонусите да бъдат дарени за лечение за болни деца или да се върнат в държавна сметка, открита за тази цел в БНБ. От мнозинството имат готовност да предложат законодателни промени, за да се направи прозрачна процедурата за възнаграждения на висшите чиновници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 популисти

    0 0 Отговор
    герб СТОПИХА РЕЗЕРВА друго не направиха !!