Last news in Fakti

4 Март, 2012 19:28 1 222 13

В една богата държава трябва да има бонуси

  • плевнелиев-
  • бонуси-
  • приоритети-
  • политически консултации
В една богата държава трябва да има бонуси - 1
Снимка: БГНЕС

В една богата държава трябва да има бонуси – една разумно платена администрация. Това каза президентът Росен Плевнелиев пред Нова телевизия. Той обясни, че въпросът е как ще се създадат правилата.

Днес ние трябва да си извадим изводите и тогава - каква реформа ще се прави. Нужно е да създадем деполитизирана администрация, посочи президентът. Нужни са предпоставки за работеща и отговорна администрация, тогава ще се случи голямото чудо – администрацията ще е много по-малко поставена на корупционен натиск, допълни той.

Гражданите искат да получават дистанционно услуги, каза Плевнелиев. Това не е труден процес. Правителството приоритизира електронното правителство, различните министерства, общините имат различни платформи – за да има електронно правителство е нужна единна база. Надявам се, че през 2012 година ще се създаде тази платформа. При електронно правителство ние ще имаме отговорна администрация, смята президентът.

Относно това дали министерството му липсва, Плевнелиев обясни, че е благодарен за работата си там. “Не ми липсва министерството. Научих много за държавата, регионите, за приоритетите, работих с много хора в държавната администрация. Видях проектите, перспективите, проблемите на хората и регионите", каза той.

Аз съм оптимист и много мотивиран, сигурен съм, че това което съм започнал, ще го извършим. Новата ми роля като президент е напълно по мярка, със сигурност ще изпълня това, което съм обещал, каза още Плевнелиев.

“Стоя категорично зад моята реч от трибуната на НС, допълни Плевнелиев. Аз бях себе си в нея, затова имаше толкова конкретни цифри - искам да задам ясни цели, за да съм сигурен, че са измерими”, обясни президентът.

В месеците на политическите консултации, които започнаха, съм доволен, че получих подкрепа, да постигнем обединение около стратегия "България 2020" и много други цели. Аз съм оптимист, по време на срещите бяха много добронамерени и от Синята коалиция, и от БСП. Важен е подходът. Нужно е да търсим общонационално решение. Имаме общи точки в много приоритети, обобщи държавният глава.

Той обяви още, че ще има цялостен, устройствен закон за всички специални служби и след това ще дойдат отделно устройствените закони за всяка една от тях. Той добави, че по тази тема вече е постигал политически консенсус с ръководството на БСП и на Синята коалиция.

На въпроса кои са рисковете за националната сигурност и дали е наясно с тях, държавният глава заяви, че не само той е наясно, но и много хора в държавата, защото има нова Национална стратегия за сигурност.

"България върви по своята добре подготвена реформа в сектор сигурност. Това е голям приоритет за мен като президент и съм благодарен на правителството, което също гарантира подкрепа и ние вече работим здраво", подчерта той.

"България трябва да бъде част от едно голямо семейство на демократични държави, които могат заедно да защитят своята сигурност и сигурността на гражданите си. Отивам с много важни мисии в Чикаго през май месец, където ще поставим на дневен ред новия приоритет – така наречената "умна отбрана", каза още Росен Плевнелиев и обясни, че държавите от региона ще се учат да се отбраняват заедно и да оптимизират заедно ресурса. "Когато българските самолети пазят пространството, сърбите могат да спят спокойно", посочи държавният глава.

По думите му България води прагматиична политика, а решенията за всеки от енергийните проекти се базират на проектите - цифрите, мотивите, печалбите, загубите. Плевнелиев отрече да има натиск от страна на САЩ или Русия, защото решенията за проектите се взимала на базата на разумни аргументи и не се търси политически баланс във външните отношения на страната.

България трябва да вземе сама своите решения и за да реши правилно, София трябва да разгледа поотделно всеки проект, заяви той. Енергийната либерализация е национален проект, но тя не е обвързана с нито един конкретен проект, обясни президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ганди

    1 0 Отговор
    Ако за държава се броят само управляващите,то да,напълно съм съгласен че България е богата държава.Но ако за държава се броят и работещите за по 300-400 лева,надали някой ще твърди че сме богати г-н Президент.Но то си е ясно-има ДЪРЖАВни служители на които им се плащат осигуровките и абдали които СИ плащаме осигуровките
  • 2 гледайте

    0 0 Отговор
    ЦАЙТГЕЙТ
  • 3 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор
    АБЕ КАКВА ОТБРАНА КАКВИ 5ЛВ. ВИЖ ЧЕ ИМАМЕ 15.000 ДУШИ ВОЙСКА ! ТОВА Е ЕДНА ТРЕТА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ СТАДИОН ! ЩЕ СЕ СПУКАМ ОТ СМЯХ !!!! ХААААХАААХАААХ ЩЕ ВОДИМЕ СРАЖЕНИЯ С КОЙ ? С РУСИЯ ЛИ С КИТАЙ ЛИ ... ? НАЛИ САМО СПИРАТ ГОРИВОТО И ПРИКЛЮЧВАМЕ ЗАВИНАГИ ВРЪЩАТ НИ НАПРАВО В 17 ВЕК ЗАЩОТО В МОМЕНТА СМЕ В 19-ТИ ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ Е НАВЕЛА А НИЕ ДЕТО ИМАМЕ ДВА ХЕЛИКОПТЕРА И ЕДИН ,,КОРАБ''– ПРОГНИЛО КОРИТО НЯКЪДЕ ЗАСЕДНАЛО ИЗ ПЯСЪЦИТЕ ПОДСКАЧАМЕ КАТО ДЖИНКИ ( порода дребни петлета) НЯМА ТАКАВА ВЕСЕЛБА LOOOOOOL А ДА ИМАМЕ И НЯКОЛКО САМОЛЕТА САМО ЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА ГИ ПОДДЪРЖАМЕ И ГОРИВОТО НИ Е МАЛКО НО ИНАЧЕ ЛЕТЯТ СЪС СТРАШНА СИЛА И ПАЗЯТ ВСИЧКО НА БАЛКАНИТЕ ! А ПЪК СЪРБИТЕ НИЕ ОТ КОЙ ТОЧНО ГИ ПАЗИМЕ НЕ Е МНОГО ЯСНО – ОТ Е.С. ЛИ ? ХААААХАААХ АБЕ НЕКА СИ СПЯТ СПОКОЙНО НИЕ ВИНАГИ СМЕ ГИ УРЕЖДАЛИ ... ТААА ТАКА С НАШАТА ПРЕГОЛЯМА И МОЩНА АРМИЯ И НЕПОКОЛЕБИМА МОРСКА И ВЪЗДУШНА АРМАДА ! НАРОДА УМИРА ОТ ГЛАД И БОЛЕСТИ ДЪРЖАВАТА СЕ СДУХАЛА ОТ ВСЯКЪДЕ ОБАЧЕ НИЕ СЕ ПЪНЕМЕ КАТО ГЛИСТ НА БУЦА . А ПЪК ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТОВА ЧЕ ЕДНА БОГАТА ДЪРЖАВА ТРЯБВАЛО ДА ИМА БОНУСИ СИГУРНО Е ТАКА НО НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ЧЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА НЕ Е БЪЛГАРИЯ А И СКОРО НЯМА ДА Е . ФАКТ 101% !!!!!!!!!!
  • 4 joro

    0 0 Отговор
    И ТОЯ Е Е..СИ ОПТИМИСТА БЕ , МНО ЯКО ЛЕТИМЕ В ОБЛАЦИТЕ .СИТ НА ГЛАДЕН ВЕРВА ЛИ
  • 5 тапака

    0 1 Отговор
    АКО ИМАХ ПАРИ ЗА НЯКОЛКО ТАНКА И ГОРИВО ЗА ТЯХ ,ЩЕШЕ ДА ВИДИШ ЕДНА БОГАТА ДЪРЖАВА .......
  • 6 тапака

    0 1 Отговор
    КАКЪВ Е ТОЯ ИЗМИСЛЕН ПРЕЗИДЕНТ, ТОЙ НЕ МОЖЕ ЖЕНА СИ ДА ОПРАВИ ,ТРЪГНАЛ ДЪРЖАВАТА ДА ОПРАВЯ

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тапака

    0 0 Отговор
    ЕЕЕЕЕ ТОЗИ РОСЕНЧО САМО ЗА 2 МЕСЕЦА СТАНА БОГАТ,,,,НА ПЪРВАНКАТА МУ ТРЯБВАШЕ 10 ГОДИНИ ,НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ СИГУРНО КРАДЕ И С Г...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пппп

    1 0 Отговор
    Тия всички маскари плачат за народен съд.....
  • 11 николай маринов

    0 0 Отговор
    С какъвто се събереш, такъв ставаш. Събра се Росенчо с Бойко и Цецко и стана същият простак като тях.
  • 12 соти

    0 0 Отговор
    ЛЕЛЕ!!!!!!!!!!!! НИЕ ПАК СМЕ БОГАТИ-САМОЧЕ МОЯТ БОНУС НЕЩО ГО Н-Е-М-А!!!!!!!!!! КЬДЕ МИ Е БОНОСА БЕ??????
  • 13 тт

    0 0 Отговор
    В една богата държава трябва да има бонуси – една разумно платена администрация.Тези думи на президента направо ме шашнаха. Ама какво да се прави. Държавата сме ние, траем си и ни крадат и топлофикация, софийска вода и който ни добара. До просешка тояга ни докараха а ние плащаме и траеме. Е нека ни е!