Last news in Fakti

6 Март, 2012 18:01 857 0

Над 3 млн лв за преодоляване на наводненията

  • щети-
  • наводнения-
  • междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане

Над 3 милиона лева ще получат общините за преодоляване на последствията от наводненията в област Хасково и щетите по бреговата ивица на Южното Черноморие. Решение за отпускане на средствата беше взето на извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, съобщиха от МВР.

За непредвидени и неотложни разходи в частта за предотвратяване и овладяване на последиците от бедствия бяха разпределени 5 300 000 лв.  От тази сума 1 942 000 лв. са за закупуване на необходимите количества таблетки за йодна профилактика. Те ще бъдат предоставени на общините в района на АЕЦ „Козлодуй”, за да се гарантира защитата на населението в случай на авария в атомната централа и изтичане за радиация. Поддържането на резерв от медикаменти за йодна профилактика е стандартна процедура.
Останалите 3 360 000лв. са за преодоляване на последствията от наводненията в област Хасково и щетите по бреговата ивица на Южното Черноморие.
За укрепване на свлачището в парк „Приморски” в Бургас са заделени 631 000 лв. За възстановявето на водоем и водопровод на гр. Сърница са отпуснати 400 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА