Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 16:23, обновена 4 Октомври, 2018 16:29 15 887 47

Безумно изпреварване или какво виждат за последно жертвите (ВИДЕО)

  • e-79-
  • войната на пътя-
  • изпреварване-
  • видин-враца-
  • камион-
  • тир

Нагледен пример как НЕ ТРЯБВА да се шофира

Безумно изпреварване или какво виждат за последно жертвите (ВИДЕО) - 1
Стопкадър и видео: Vladimir Nikolov, Facebook

Шофьор сподели изживяния от него ужас на международен път Е-79 в участъка Видин-Враца.

Пътувайки с лекия си автомобил на двулентовото платно, срещу Владимир Николов излиза тежкотоварен камион, който изпреварва две коли на непресечена линия в отсечка, където максималната позволена скорост е 50 км/ч.

Кадрите са заснети от видеорегистратора на Николов, който, благодарение на съобразената си скорост, бърза реакция и добри спирачки, успява да избегне удара, но не така стоят нещата с автомобила, пътуващ зад него.

Според думите на мъжа "задната кола е била помляна" от товарната машина, но за късмет шофьорът ѝ се е оттървал невредим. Своевременно е подаден сигнал до "Пътна полиция".

ШОФИРАЙТЕ РАЗУМНО!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кат

    122 4 Отговор
    и това беше професионален шофьор, такъв и трактор не трябва да му се разрешава да кара!

    Коментиран от #19

  • 2 123

    93 1 Отговор
    ЕЕЕЕЕ сега тоя е за разсрел,ама да не му казваш защо.Има запис и номер на ТИРА и на бас че никой нищо няма да му направи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 не че нещо ама е така

    48 2 Отговор
    па за кво да правят? даи са еб@7и ут@йките. Звъниш на 112, че има тир на проход, който е затворен за тежкотоварни и да го причакат имат 20-30 минути и нищо. За кво? На места колите отсреща трябваше да се връщат, че тоя да вземе завоя с ремаркето...
  • 4 Перър

    63 1 Отговор
    такъв трябва да му се конфискува возилото и без право на книжка повече.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Христо

    53 4 Отговор
    Ми те правят повечето бели. Видиш ли тираджия задължително го дръж под око, ако е турски тираджия отбий в страни, че 90% от тея чифути са камикадзета.

    Коментиран от #32

  • 7 Анти галфон

    41 60 Отговор
    Този с джипа пред камиона шофираше с 30км/ч. Такива галфони трябва също да лежат и да оставят без книжка.

    Коментиран от #9

  • 8 Анти галфон

    22 40 Отговор
    И аз мога да се кача на 1 москвич и да застана в един завой и да "карам" с 1-2 км/ч. Не е забранено и няма да съм аз виновен по ЗДП.

    Коментиран от #40

  • 9 Гост

    29 8 Отговор

    До коментар #7 от "Анти галфон":

    А ти как рабра че се движи с 30?

    Коментиран от #15, #17

  • 10 Значи

    30 1 Отговор
    От дълго време живея в чужбина. И тука има всякакви камиказета,ноооо до сега не съм видял някой да изпреварва на непрекъсната линия. Едва ли е щот са много съвестни просто законите се прилагат.
  • 11 Centurion

    15 7 Отговор
    Бих го икзекутирал без всякаква молост!!!

    Коментиран от #12, #29

  • 12 Синдикат на Ало Измамниците

    25 1 Отговор

    До коментар #11 от "Centurion":

    Едно букварче няма да ти е излишно на първо време.
  • 13 волен сидеров

    13 20 Отговор
    добре снимал снимал,казал че задната кола била помляна-ПИТАМ ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩОООО не спря да помогне а директно тръгна....явно тези с камерите се опитват само да се правят на интересни -бой до откат на такива и а дано му смели камерата ей такъв камион следващият път ......

    Коментиран от #26

  • 14 мангос

    12 2 Отговор
    В събота ще пътувам от там, бог да ми е на помощ !
  • 15 Бацеееее

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Тоя винаги има причина да изпреварва. Но скоро ще стигне или до момент дето ще прибие някои човек. Или надявам се да стигне до момеента в които му скачаме на главата и го препикаваме.
  • 16 бмв

    10 4 Отговор
    Тоя шофьор да вържеш в някое мазе и 1 г всеки ден да си го изнасилваш с някоя по дебела пръчка!!
  • 17 Анти галфон

    9 11 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    направо си беше паркирал в завоя. Ти как разбра, че е карал с повече от 25 кмч?

    Коментиран от #33

  • 18 СтарТИРаджия

    18 14 Отговор
    Ако знаете получовеците - "индийци" останали по онези земи колко колеги тормозят ежечасно с копторите си, неизвестни вероятно на каквито и да са държавни служби! А да питам ли за Гражданска?! Май по-добре да замълча. Преди седмица един такъв "съгражданин" - ром ми лази по нервите половин час сигурно! 40 - 50 - 60, 40-50-60... Като настъпи коптора (некъв 35 год. японец) - кебапчийница. Бронхита взе да ми се обажда. Най-накрая успях да го изрежа около разклона за Клисурица. Признавам - на забранено, ама бях си направил добре сметката да няма дори и лек намек за инфекции! То няма изпреварване с 35 тона. Ама такъв ти яде времето! И за шофиране и работен ден. Само си го рисувам колегата с хенгера к'ва нерва го е хванала (м/у другото не го оправдавам). Този шебек колко ли е изял от времето отпуснато му от тахографа! Ама тва Вас, коментиращите не Ви вълнува?! Човек трябва да се замисли, че всяко такова действие си има причина. Само едно ще Ви кажа: няма други държави в Европа, освен нашата и Румъния (но много по-рядко), където камиони да изпреварват леки автомобили! А к'во остана пък по магистрала!!! А в България и това се случва постоянно. Само това трябва да Ви говори за голяма сбъркания при нас. И все пак колегата е много виновен. Професионалното управление, вкл. също и нервно въздържание!

    Коментиран от #27

  • 19 Аз съм

    14 15 Отговор

    До коментар #1 от "кат":

    Когато камиона си кара с някаква скорост и изведнъж настига колата която кара бавно неможе да спре и затова изпреваря в забранено ако натисне спирачки ще се забие в колата пред него

    Коментиран от #20, #28

  • 20 123

    17 4 Отговор

    До коментар #19 от "Аз съм":

    и хоп, "изведнъж" ей тъй пред тира изскача колата, ама направо като те слуша човек този с колата пред тира да вземат да го накажат, а тираджията да го направят инструктор щото видиш ли е спасил положението.
  • 21 vega

    22 1 Отговор
    има ограчиние от 60 км. аз шофьирам с 60км. ти ме изпреварваш.кой нарушава правилникаж за движение по пътищата.
  • 22 Немска рая

    4 9 Отговор
    Всички трябва да карат с 20 км/ч, за да се пазят от галфони тътрещи се на прав път.
  • 23 Анти галфон

    14 12 Отговор
    ТИР-ът караше с т.нар. от полицията и следствието "несъобразена скорост", т.е. не е съобразил, че на пътя в завоя има бавноразвиващ галфон тътрещ се с 5 км/ч.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Живите мъртви на България

    5 2 Отговор
    Виновни няма! Забравете! Или е виновен Червенков. То няма кой друг да е, че МВР не си гледа работата, Борисов не си гледа работата, НС не си гледа работата, а за другите да не говорим.
  • 26 Голям Праз

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "волен сидеров":

    Явно не можеш да четеш.
  • 27 Голям Праз

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "СтарТИРаджия":

    Да бе веднага ще ти повярвам, само ти си карал в Европа.
    По-скоро там спазваш правилата, за да не ти олекне джоба.

    Коментиран от #42

  • 28 Живите мъртви на България

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Аз съм":

    При ограничение 50 км/ч? А по магистралите летят с над 120.
  • 29 Чочо

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Centurion":

    Неграмотник! 😱
  • 30 гост

    12 2 Отговор
    Забележете ,че камиоина кривна в последния момент ,преди да удари колата пред него.Тук по-скоро камиона караше с несъобразена скорост и понеже колата пред него се движеше доста бавно,шофъора на камиона я изпревари ,защото нямаше как да спре ,иначе трябваше да се вреже в него.Това в никакъв случай не е обикновенно изпреварване,което пак не оправдава ситуацията.
  • 31 Димо

    9 4 Отговор
    Ако утре прочета ,че на този му е отнета книжката поне за 5 години ще повярвам,че има закони и че някой в тази държава работи за благото на хората.Всичко друго е бла бла бла!
  • 32 Тифаджия

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "Христо":

    Кво ти разбира на тебе главата бе охлюв с охлюв кой прави белите белите май стават повече заради леките коли защото както забелязваш леката кола нарочно не пуска камиона да я изпревари има такива лекета много със кеф да им счупиш тъпите кратуни защото някои не могат да разберат че това е камион не е лека кола да настъпиш и да изпревариш трябва му време и място не че оправдавам някои колеги има много смотаняци на камиони но в случая колегата може да е почнал изпреварването много по рано на прекъсната линия но леката кола нарочно не му дава да се прибера и така стават белите затова като пишеш друг път недей писа наизуст малко се поинтересувай от материята
  • 33 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Анти галфон":

    Не съм писал с колко е карал, понеже няма как да знам. Но знам със сигурност че има непрекъсната линия която не трябва да се пресича, както и дистанция която трябва да спазва.
  • 34 Тираджия

    3 6 Отговор
    Кво ти разбира на тебе главата бе охлюв с охлюв кой прави белите белите май стават повече заради леките коли защото както забелязваш леката кола нарочно не пуска камиона да я изпревари има такива лекета много със кеф да им счупиш тъпите кратуни защото някои не могат да разберат че това е камион не е лека кола да настъпиш и да изпревариш трябва му време и място не че оправдавам някои колеги има много смотаняци на камиони но в случая колегата може да е почнал изпреварването много по рано на прекъсната линия но леката кола нарочно не му дава да се прибера и така стават белите затова като пишеш друг път недей писа наизуст малко се поинтересувай от материята

    Коментиран от #35, #36

  • 35 Голям праз

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Тираджия":

    Я си сложи очилата и виж пак записа, малоуници има и с леки коли, но и тези с камионите не са малко.
  • 36 Григор Колев

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Тираджия":

    Е като му трябва място на тира за изпреварване защо не изчака удобно място като за тир. Карал Нил бавно, ами ако не карам изобщо защото имам повреда какво да мрем ли?

    Никой не е умрял от каране бавно, виж високите скорости са друго нещо.

    Пример: излизам от стоп, спрях огледах нямаше никой, тръгнах, и един урод префуча с поне 140 в градски условия.
    Видях до но докато спра беше при мен.
    И какво значение щеше да има, че аз съм виновен ако бяхме умрели 6 човека.
    Карайте бавно и с голяма дистанция. Как се казва в закона: с възможност да спреш на половината от пътя който виждаш
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 hienata

    16 3 Отговор
    Уважаеми колеги мисля ,че тук е мястото да отправя молба към вас (не съм тираджия). МОЛЯ ВИ , когато се движите по път с много завои и малко места за изпреварване, поглеждайте в огледалото и ако видите повече от 5 коли зад вас, а пред вас пътя е чист - при първото удобно място пропуснете тези след вас , дори и да се движите в рамките на разрешената скорост. Разберете , подобна постъпка е много по-разумна , от това да надуете на правите , за да не ви изпревари някой, и да се влачите по завоите.
  • 39 Голям праз

    2 0 Отговор
    Абсолютно си прав.
  • 40 Забранено е бежхххббб

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Анти галфон":

    Забранено е бе ГАЛФОН
  • 41 Димитър

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Държава без наказани":

    Ама ти верно си адски неграмотен.
  • 42 СтарТИРаджия

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Голям Праз":

    С тази разлика мой човек, че в Европа като е казано 90, всичко живо кара с 90, леките обикновено с до + 20 км/ч отгоре. Но никой не се влачи като черво по пътя, за да генерира евентуални инфарктни ситуации, както и да се движи със сериозно превишена скорост. В БГ-то според трошляка и парапитека зад волана при 90 ограничение, скоростта обикновенно варира от 40 до 200!!!

    Коментиран от #43

  • 43 Голям праз

    1 3 Отговор

    До коментар #42 от "СтарТИРаджия":

    Я не ми пиши глупости, доста често ми се е случвало, да карам след някой 90 годишен дядо в Европа.
    Да не говоря за безмозъчните ти колеги които правят километрични колони.
    И господин тахограф, обикновено минавам 100-200 километра преди да започна работа, така че не ми обяснявай , колко е бързал тъпанара с камиона от клипа.
  • 44 Пламен

    0 2 Отговор
    Видеото не е "авейлъбъл" при мене.
  • 45 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    ТОЗИ СИ Е УБИЕЦ
    ОПАЗИЛ МЕ Е БОГ ОТ ТАКЪВ
  • 46 Шаран БГ

    4 1 Отговор
    Тръгнете по който искате път, където максимално разрешената скорост е , примерно, 90 км/ч.Карайте точно с тази скорост с предварително тариран спидометър. След като сте изминали 5 или10 км от този път, спрете на някоя отбивка и си отбележете само броя на автомобилите, които са Ви изпреварили. Без значение разрешено ли е или не е разрешено изпреварването. Ще останете изумени от цифрата !!!Едва ли ще има и един автомобил, който да кара зад Вас, със същата скорост на прилична дистанция !?!? Всичките тези "велики богове на волана , на които губите времето"ще дадат клетва и ще кажат, че Вие сте се "влачили" с 50 км/ч!? И за това са Ви изпреварили..........И после, защо като на този същият път има полицейска кола и кара с 90 км/ч ,никой, ама никой не я изпреварва ????
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове