Last news in Fakti

10 Март, 2012 16:39 1 109 1

Плевнелиев пети в Банско

  • росен плевнелиев-
  • банско-
  • ски
Плевнелиев пети в Банско - 1
Снимка: БГНЕС

Президент, дипломати, министър, депутати, банкер и приятели се събраха в Банско за третото поредно състезание по ски за преходната Купа на външния министър, предаде БГНЕС. Зареден с традиционния си оптимизъм, президентът Росен Плевнелиев бе голямата атракция и най-търсеният от всички на писта Юлен над Банско. И понеже както се казва: "Апетитът идва с яденето", държавният глава поиска и купата. А тя традиционно става притежание на посланика на Словакия у нас Н. Пр. Карол Мистрик.

Двукратният й носител все пак даде на президента Плевнелиев да пипне купата. От своя страна, разбира се на шега, Плевнелиев поиска "купа за президенти", вместо за дипломати.

"Тогава няма начин да не е моя", каза президентът, който преди стартовете се похвали, че е направил за загрявка няколко спускания. Това му пролича, защото в първия манш времето на президента бе четвърто, след големия фаворит Мистрик, втори бе посланикът на република Германия Н. Пр. Матиас Хьопфнер, а трети министъра на икономиката и туризма Трайчо Трайков.

Президентът обеща да го виждаме по морски и зимни курорти, по езера и планини, похвали Банско, превърнало се ски-курорт № 1 на Балканите. Президентската ска обаче рани председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Последният поиска да снима племенницата си с президента. Когато г-н Велчев се наведе да й свали ските, една от забучената в снега ска на президента падна и удари с върха си Велчев под лявото око. Което наложи да налага мястото със сняг. Все пак, макар и контузен, Велчев засне с мобилния си телефон племенницата си с президента.

57 бяха участниците в състезанията на Шилигарника, те бяха разделение на 6 категории - дипломати мъже над и под 55 години, дипломати - жени, приятели - мъже и жени и деца. Участниците се спускаха по трасе с дължина 250 метра, по което бяха наредени 20-на врати, зачиташе се най-доброто време от двата манша.

Първи пак стана посланикът на Словакия Н. Пр. К. Мистрик/вляво на сн. 67/, втори Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Германия, трети бе заместникът на министър Трайков-Димитър Тьохаджиев, четвърти е самият министър Трайков.

Пети се нареди президентът Росен Плевнелиев. Така за трети пореден път преходната купа на министър Младенов отиде при Н. Пр. Карол Мистрик, който бе с номер 24. Сред участниците бе и председателя на БНБ Иван Искров, състезанието на пистите над Банско бяха наблюдавани и от посланика на Катар. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой

    0 0 Отговор
    Мухльо