Last news in Fakti

13 Март, 2012 14:22 954 1

Плугчиева предложена за посланик в Швейцария /Обновена/

  • софия-
  • посланици-
  • предложение-
  • мс

МС даде предложения за още шест страни

Правителството реши на свое заседание днес да предложи на президента на Република България нови 7 кандидатури за посланици на страната ни. Петима от предложените посланици са кариерни дипломати, определени да оглавят мисиите на България в Бразилия – Чавдар Николов, Грузия – Пламен Бончев, Швеция - Светлан Стоев, Аржентина - Максим Гайтанджиев и Полша – Василий Такев.

Таня Димитрова, областен управител на област Ямбол, е предложена да ръководи дипломатическата ни мисия в Хърватия, а народният представител Меглена Плугчиева е предложена за посланик на страната ни в Швейцария.


Меглена Плугчиева не за първи път получава подкрепа от Бойко Борисов. През 2010 година той й даде рамо като кандидат за вицепрезидент на Европейската банка за възстановяване и развитие, но Плугчиева не издържа конкурса.


Плугчиева бе вицепремиер по еврофондовете в кабинета Станишев. Тя е била и посланик в Германия. По времето на външния министър Румяна Желева името на Плугчиева бе замесено със скандални факти около дипломатическите ни имоти в Берлин.

Всички тези държави са важни както във външнополитическо отношение, така и като икономически и културни партньори на България. Постигането на конкретни резултати особено в търговско-икономическата и в инвестиционната сфера ще бъдат приоритет за новоназначените посланици.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 neon

    0 0 Отговор
    Браво бе бойко вече открито си назначаваш КОМУНИСТИ,някое местенце за овчаров или виденов няма ли да намериш,че нещо се правят и те на ''опозиция''