Last news in Fakti

27 Октомври, 2018 14:08 4 168 53

Борисов: Кое е в колапс? В хазната има милиарди левове

  • бойко борисов

Кое е в колапс? Парламентът работи, а в хазната има милиарди левове повече. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекцията на трасето на АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци, съобщи novini.bg.

"ДПС за това ли ги е яд, че контрабандата от 34% слезе под 5%. И за това, че бюджетът за новата година, в следствие на борбата на институциите, донесе милиарди повече в хазната?", каза още Борисов.

"Искането за предсрочни избори е нормално за опозицията. Има на четири години избори, правиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 млн. лева", категоричен бе той.

Премиерът Борисов припомни как след управлението на кабинета "Орешарски" държавата е платила близо 7 млрд. и е заварила дефицит от 4 процента. "Сега в следващия бюджет половин милиард лева има повече за образование, повече от половин милиард за здравеопазване, 10 процента върху заплатите на полицаи отгоре, военни, съдебна охрана, лекари. Половин милиард повече за общините, 150 млн. лева повече за хората с увреждания. Кое е в колапс?", каза Борисов.

По думите му работата на институциите дава резултати и това ядосва опозицията. "Макар и късно, но действително специализираният съд и прокуратура в момента, заедно с нашите служби проявяват и воля, и професионализъм, и желание. Така че, винаги има какво да се желае повече", заяви премиерът.

"АМ "Хемус" защо не я направиха. Важна ли е тя за гражданите на Търговище, на Шумен", попита Борисов и припомни, че кабинетът "Орешарски" я извади от програмата за финансиране с европейски фондове.

При инспекцията на трасето на АМ "Хемус" между Белокопитово и Буховци министър-председателят информира, че кметовете на Шумен и Търговище са сигнализирали за трудност при отчуждаването на 180 декара земеделска земя. Премиерът Борисов разговаря със собственика на земята, като се разбраха да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата.

Митов е поискал да не бъде обезщетяван с пари, а 180-те му декара да бъдат заменени със земя, равностойна по категория от Държавния поземлен фонд.

"Става въпрос за оспорване на Подробен устройствен план и за замяна на имоти. Според мен сме се договорили с помощта и на премиера, като медиатор между страните", каза пред журналисти след срещата Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на АПИ. Според него е намерен законов начин за решаване на проблема. Няма да има изоставане и строителството на магистралата няма да се забави, категоричен бе той. С другите собственици върви процедура за разплащане.

На срещата присъстваха още областният управител на Търговище Митко Стайков, заместникът му Панайот Димитров и кметовете на Търговище Дарин Димитров и на Шумен Любомир Христов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    80 5 Отговор
    Вика кое е в колапс муахахаххахахах
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    73 5 Отговор
    Държава нема хора нема само диваци и катили обаче кое било в колапс муахахахах
  • 3 Баш Майсторът

    65 2 Отговор
    Ти се шегуваш..
  • 4 Кълвач

    83 6 Отговор
    Животът от ден на ден става все по хубав!
    За негодниците от Шайката. За останалите българи , спасението е в бягството!
  • 5 Пища Хуфангел

    58 4 Отговор
    Къде ги тия милярди са у Шарото на Боко ума милярди итрилиони има милярди у часните сметки на герберастите!

    Коментиран от #11

  • 6 1994

    70 5 Отговор
    Като има къде са ни европейските заплати и пенсии,че данъците са такива?
  • 7 123

    74 3 Отговор
    На тоя всички са му виновни от Хан Аспарух до Орешарски само той е света вода ненапита, колкото за това че институциите били работили ще повярвам ако започнат да разследват него и цвъки
  • 8 Бойко, Бойко

    72 4 Отговор
    В хазната може и да има милярди, но за обикновеният човек няма!!!
  • 9 IQ ZERO💡

    72 5 Отговор
    Абе човек,мръдни на 10 километра от жълтите павета и ще видиш колапси колкото искаш.И пущинаци и разрушени села и градчета като след пет тайфуна и две войни една след друга.Ай свалете ги тези розови очила най накрая,че читав човек не остана в България.И друго мога да ти кажа,ама може да четат и деца в сайта,та ще се въздържа.
  • 10 Batushka

    69 3 Отговор
    Баце е прост като тиква....ако не беше премиерин и да му слагат насила костюми щеше да се разхожда по анцунг Адидас по Витошка....
  • 11 Borislav Popov

    10 77 Отговор

    До коментар #5 от "Пища Хуфангел":

    Стига сте лаяли против Борисов ве, подлоги от неопределена порода, оставете го човека да си върши спокойно работата.

    Коментиран от #12

  • 12 Националист

    65 1 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Имаше 9 години да си свърши работата!!! Но не я свърши, нали!?

    Коментиран от #32

  • 13 Фръц/пръц

    53 2 Отговор
    Тоя докара България до изолация и просешка тояга.На следващите избори,да не забравите пак да го изберете....
  • 14 Шоо

    12 0 Отговор
    Кой е тоз Митов?
  • 15 ЙХГТ

    53 1 Отговор
    Като имате милиарди в хазната защо ни вдигате данъците? застраховките, цените ?

    Коментиран от #19, #30

  • 16 1122

    27 0 Отговор
    В джобчето ни тропат семки и бонбони..
  • 17 Хохо

    26 2 Отговор
    А кога частния сектор ще повишат заплатите,повишението е единствено с минималната заплата.
  • 18 Пародия Бг!

    50 1 Отговор
    Кое е колапс!!?????? Простако виждаш ли по-далеч от носа си и от държавния лукс в който ползваш!? Хората умират от бедност и емигрират и застаряващо население в Бг е станало като в Сирия. Като има в хазната , в джоба на обикновения българин няма нищооо! Горива, лекарства, болници, образование.... не достъпни... Има хора живеят с 200_300лева на месец! Самозванец не излагай нацията поне и не се подигравай.
  • 19 IQ ZERO💡

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "ЙХГТ":

    За да има много милиарди в хазната.
  • 20 onq s konq

    9 39 Отговор
    Ей папурчета,дето се скъсвате да лаете по форумите против Борисов...КОЙ ЩЕ ВИ ПОЗВОЛИ ДА ГЪТНЕТЕ ВЛАСТТА БЕ?!Имате право да критикувате,да митингувате,ДА ПРОТЕСТИРАТЕ С ЛОЗУНГИ,но...ДО ТАМ!Оставки НЯМА ДА ИМА,НИТО ПЪК ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ.Всъщност уличните ви изяви ще са още няколко дни,докато почнат дъждовете и снеговете.А че читавите хора предпочитат да използват последните топли дни да си работят по вилите или за НЕЩО ПОЛЕЗНО,а вие МЪРЗЕЛИВЦИ ПРЕДПОЧИТАТЕ ДА СИ ДЕРЕТЕ ГЪРЛАТА ЗА ПО ЕДИН ДАНДВИЧ,...ТО СИ Е ЗА ВАША СМЕТКА,ЛУМПЕНИ ТАКИВА!

    Коментиран от #21, #28, #41

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Каменаров

    24 1 Отговор
    Със сегашните темпове на развитие българската икономиката ще достигне днешното ниво на румънската след 10-15 години. https://ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=sdg_08_10&plugin=1
  • 23 Ларж Ганьо

    17 2 Отговор
    А бе щом имаме толкова много излишък да дадем малко заем на нуждаещите се
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Селянин

    25 1 Отговор
    Има със сигурност ама в неговата хазна.
  • 26 Аааа

    30 1 Отговор
    А ве тикво продажна , в джобовете на българите колко пари има ?
    Или си идиот , или си решил да ликвидираш собствения си народ и родина !
  • 27 Sultan Selim

    22 0 Отговор
    Хаха имало излишък застраховка, данък, хляб, ток, инфлация, горива всичко са увеличи, чем намали данъците ве, заплати мижави, цялата държава мижи мажи, терминала и айде там са парите, тука всичкото туш.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Иванов

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Националист":

    Това е отлична идея!
  • 30 антрашпиц

    21 0 Отговор

    До коментар #15 от "ЙХГТ":

    Щото българина е мазохист и не го бърка че му вдигат застраховката данъците и цените.В противен случай би трябвало да е на улицата..така си мисля де....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Borislav Popov

    1 21 Отговор

    До коментар #12 от "Националист":

    9 години са малко, спомни си колко ни управляваше вашия Тодор Живкоа ! А вашият Путен, колко години вече управлява матушка Русия и какво постигна ?? В 300 пъти по богатата Русия, заплатите и пенсиите като в България ! Само не ми отговаряй в стил-русофил... Ама я виж как богатите руснаци изкупиха нашето черноморие.

    Коментиран от #39

  • 33 Живите мъртви на България

    21 1 Отговор
    И като има милиарди, защо хората са бедни? Говоря за работещите. Учителите трябва да взимат над 2000 лева, за да се оправи образованието. Щом има пари дайте им ги. Само с образовани хора ще дръпнем. защо няма за лекарите, учените? А само за Доган, за дупките на червените капиталисти, за Гинка и т.н. но не и за хората. Да не говорим, че МВР не работи, администрацията не работи, бензинът скъп, отоплението скъпо, храната скъпа, иенето скъпо. Кое му е добре?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Баце

    19 0 Отговор
    Кое е в колапс? Парламентът работи, а в хазната има милиарди левове повече.
    Всяка година по един и същи начин лъжат за излишък.
    Няма нищо в повече просто забавят обикновено капиталови /големи/ разходи
    И ноември ги пишат излишък.
    Така с един куршум два заека. Не влагат където са предвидени/наказват/ и харчат/раздават/ на когото си искат.
    С две думи излишък няма и не е имало
  • 36 Гост

    15 0 Отговор
    Има излишък, на алчни грабливи птици-политици, които така оглозгаха народа, че скоро ще започнат да се самоизяждат!
  • 37 Ми тъй де

    20 1 Отговор
    Изборите трябва да са всяка година!!! По-добре да даваме 20 милиона за избори всяка година, отколкото всяка година да ни грабят с по 20 милиарда!!! Само чрез избори всяка година може да се гарантират малко благини за налода, иначе се самозабравят. Кво е това нещо 4 годишен мандат ??? 3 години грабят и на 4тата година те забаламосват, защото нали народа е известен с късата си памет
  • 38 Паричната маса е една

    10 0 Отговор
    Малцина имат много, чрез властта, мнозина имат малко. Щом има излишък, значи, че тези пари са надвзети, нали?
  • 39 999

    14 0 Отговор

    До коментар #32 от "Borislav Popov":

    Като искаш да разбереш каква е истината погледни справките за Консолидираната Фискална Прокграма в сайта на Министерството на Финансите.- Другото са празни приказки. - Ако вдяваш малко от финанси поне, то със сигурност ако погледнеш справките за които говоря ще установиш, че Борисов е нагъл, долен лъжец! Няма нищо вярно в думите му, а да не говорим, че селянин с пожарникарско образование ми говори за финанси... - Трагедия! - Не желая да ми отговоряш с празни приказки! - Отвори справките и виж числата!
  • 40 Смешни

    10 0 Отговор
    Вода гасим жадни ходим , Пари има гладни сме , Здравеопазване има болни ходим . И на Бойко да вярваме..... Всичко има. ЛАПАЙ ДУПЕ ПРИРОДА. КАКВАТО КАЖИ ТЪПАНАРА ВЕРВАЙТЕ МУ ТОЙ ЩЕ НИ УПРАЙ.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Nemess

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Увеличават горивата ...даите да запалим 10 бензиностанци на Газпром ако нестане по този начин ами да блокираме Лукойл_недтохим Бургас....ами смятам че ще стане тогава на нашето ....ама маи ви е страх да деистваме като нарот то правителство и без тва няма да ни защитава щото си взима неговия дял и на бати ви Боко му е през К..а за вас те тироветес бюлитините чакат пак ще го изберат:D

    Коментиран от #43

  • 43 Nemess

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "Nemess":

    Няма русия да ни скубе като офци че да има пари за воини .....осъзнаите се и кажете стоп ние няма да бъдем спонсори на никой за воините му....на тавариш Путин ако не му харесва да каже на братчер си да ни продаде обратно нефтохим.....Господин Борисоф моля ви разследваите преватизацията на Костов и Берон и ги вкараите в Урановите мини тях и семеиствата им до 7 коляно така както е направил цар Борис със антибългарите
  • 44 Nemess

    7 1 Отговор
    Господин Борисов кое не ни е в колапс:На този етап на съвещание на правителството с БИЗНЕС представителите ...няма начин за повишаване на заплатите щото бизнесмените ще фалират хахахахаииииоооооооооооо ще умра от смях като ги слушам тея изказвания.Сигурно госпожа Меркел се съобразява с бизнесмените в германия .но тя казва:Които неможе да плува данесе ъбува.....как немогат да плащат европеиски заплати господин Борисов....много лесно е тва няма да стават милионери за година и така ще сме добре по високи заплати значи повече данък в хъзната по голям брутен продукт и от там повече пари във хъзната а не да уврличавате данъци.....спрете да тупате празния чувал тоест народния гръб.....ето ви мноооого прост начин да взимате от богатите ама нали и вие сте бизнесмен май няма как да стане щото трябва си бръкнете и у вашия джоб:D
  • 45 Бай Боце

    8 0 Отговор
    Да си купиш свещи с тех....
  • 46 Айде бе!

    6 0 Отговор
    Не сме разбрали по нищо, бе ДРУГАРЮ Борисов! И ти, и останалата пос.рана шайка безделници от "Народното" събрание, трябва да изчезнете моментално. Завирайте си главите, кой където свари, и чупка оттук. Това можете със сигурност да го направите. Очевидно е, че имате милиарди- дори не си го криете. Мишоци мокри!
  • 47 Члена

    5 0 Отговор
    И не са в хазната, а в джобовете на лайнометите от парламента. Факти не пишете глупости.
  • 48 Цар Вул

    1 0 Отговор
    Хей ГРОБ-ари!!К,во се хвали този тиквоч!!Имало излишък?О.К.Ами дайте и на инвалидните пенсионери!Не 85%от минималната пенсия!
    /т.е. тези с телк/Помня едно време преди да дойдат тези тъпанари на власт,че Жан Виденов даваше по 100/СТО/ЛЕВА,а не мижави 40
    /четиридесет/!По колко пъти ще увеличавате на тези демели от полицията увеличения?И защо?За да ги бият циганите ли?Ами нека ги бият защото те нищо,ама нвищичко не са допринесли за напредъка на държавата!Напротив -САМО СУЧАТ!И все недоволни
    Ами и аз съм недоволен но мен никой не ме чува!Затова ще изрева
    като оня герой от Чудомир/корупция има,простотия,разфайлък има ит.н./Но за умрелници като тия не само няма нищо хубаво ами
    само нищо като самите тях!!!!!!!!!!
  • 49 Гост

    1 0 Отговор
    Хартии без покритие.
  • 50 некойси

    1 0 Отговор
    Той смята че това са си негови прати, там е проблема.
    Измислят се все повече начини хунтата да краде от тях.
  • 51 плама плевен

    1 0 Отговор
    Ами не ги дръжте в хазната,че Европа бравос няма да ви каже,а се смеят как един цял народ гладува.Дайте най-накрая заслуженото на работещите бедни:медицински сестри,акушерки и т.н специалисти,които се превърнаха от елит в оцеляваща прослойка.Дайте на пенсионерите нормална пенсия,стига с тия 20-30лв.подаяния за още 5 хляба и 2 кофички кисело мляко.Хайде да видим накрая,че имало,има ама къде?
  • 52 факт

    0 0 Отговор
    е цените не са в колапс
  • 53 ДОКО

    0 0 Отговор
    ДА ПАРАТА Е В ХАЗНАТА..ТОВА ОЗНАЧАВА ПОВЕЧЕ ПАРА ЗА ДЕПУТАТИ И МАГИСТРАТИ И ПАРАТА НЕ Е ВПРЕГНАТА В ПОЛЗА НА ИНОВАТИВНИ ПРОМИШЛЕНИ ТЕХНОЛОГИИ И ПРОИЗВОДСТВА..ПАРАТА САМА ПО СЕБЕ СИ НЕ ОЗНАЧАВА НИЩО..РАЗБРА ЛИ БОКО..АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ И АСФАЛТ НЕ ПОВИШАВА ЖИЗНЕНОТО РАВНИЩЕ ..ГЛУПАКО НЕВЕРОЯТНИ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове