Last news in Fakti

15 Март, 2012 09:40 1 440 1

ГЕРБ целяха удар срещу Станишев чрез Моника, но сплотиха БСП

  • моника йосифова-
  • лобизъм-
  • хохегер
ГЕРБ целяха удар срещу Станишев чрез Моника, но сплотиха БСП - 1
Снимка: Архив

Идеята беше удар на министър-председателя и неговата партия срещу Сергей Станишев, но така те само сплотиха БСП, която се беше разделила на лагери. Това заяви в „Здравей, България" по Нова телевизия PR експертът Арман Бабикян.

Той коментира информацията, че половинката на бившия премиер Сергей Станишев – Моника Йосифова, е имала договори с лобиста Петер Хохегер, чието име се свързва със съмнения за корупция.

Тя имаше доблестта да обясни какво е работила за своите 300 000 евро, които е взела, а за останалите пари от проекта не е нейна работа да обяснява за какво са отишли, твърди Бабикян.

За пиара и лобизма ще говорим, когато политиците решат да приемат Закон за лобизма. Той се търкаля в устите им от десет години. Министърът на земеделието, вместо да говори за яйцата, каза „хайде да си говорим за това". След минути всичко, което имаше общо с Бойко Борисов, скочи срещу Моника, подчерта още Бабикян.

Моника се появи на хоризонта на пиара преди няколко години и лека-полека успя да превземе този пазар, каза друг експерт в бранша – Нидал Алгафари. Това не смятам, че е резултат само от отношенията й със Сергей Станишев. Не е важно само да си добър, а и да се пласираш добре, тя явно го е направила, каза още той. Алгафари допълни, че все пак не мисли, че нещо е получил, като е дал от парите си на данъкоплатец за лобизъм и пиар на страната ни. Идеята е била да се изчисти някаква мръсотия, допълни той.

Аня Павлова, също PR експерт, заяви, че хората не са особено запознати с професията PR. За пиар трябва да се отделят пари, за репутацията на държавата – също. По проекта Моника е получила 150 000 лева, в света за пиара отиват между 10 и 15 на сто от стойността. Претенции не са постъпили, тоест, тя си е свършила добре работата, категорична е Павлова.

Да се създаде парламентарна комисия за разследване на сделката с австрийската ПР агенция „Хохегер“ ще поиска групата на ГЕРБ. Това обяви в Сутрешния блок на БНТ нейният зам. председател Валентин Николов.

В скандала за политически лобизъм беше намесена и агенцията на Моника Йосифова, която роди дете на бившия премиер Сергей Станишев.

Валентин Николов, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ: - Интересно е по какъв начин и какво точно е трябвало да направи този лобист Хохегер, при това връщайки си парите в България, защо директно не са платили на български лобисти за това или на български ПР-и? На второ място - когато 2008 година също се дават пари на г-н Хохегер - какви са били параметрите?

"Постигнати ли са целите, по какъв критерий е избран този лобист Хохегер", запита още Валентин Николов.

На въпроса как ще се отрази този скандал на БСП политологът Валери Жаблянов, член на НС на БСП, отговори: - Скандалът не е на БСП, скандалът е опит на Цветан Цветанов и на правителството на ГЕРБ да скрие своята управленска немощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на гости

    0 1 Отговор
    Хванали М.нго с две крадени кокошки и решили да го съдят...Всички медии отишли да отразят великото събитие.Там обаче М.нго заявил , че правоохранителната и съдебна система искат да изместят общественото внимание от бедността и безработицата на населението , и той съответно е жертва на поръчкова репресия.
    Прав ли е М.нго , или не ?