Last news in Fakti

16 Март, 2012 11:26 1 380 0

Костов: Кой свали от поста Трайков ще е ясно след 15 дни

  • иван костов-
  • трайчо трайков-
  • иван драшков-
  • делян добрев
Костов: Кой свали от поста Трайков ще е ясно след 15 дни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кой свали от поста икономическия министър Трайчо Трайков ще стане ясно след 15 дни, когато изтича срокът да се вземе едно важно стратегическо решение, което ще бъде в полза или на енергийната сигурност на страната или ще бъде за пълно обвързване с Русия, каза съпредседателят на Синята коалиция (СК) Иван Костов на брифинг в Народното събрание (НС).

Предстои едно важно събитие, което президентът обеща да организира в края на март - да събере Консултативния съвет по национална сигурност, на който той се ангажира да вкара темата за енергийната сигурност, припомни Костов.

Всичко ще стане ясно там, тъй като познавам позициите на ДАНС и ще видя дали тези позиции ще бъдат отстоявани в този вид, в който ги познавам или ще бъдат променени, убеден е синият лидер.

Много зависи и какви позиции ще заеме Министерството на икономиката - ще остане ли на позициите, защитавани от Трайков за бъдещето на енергетиката или те ще бъдат променени, допълни той. Интересува ни стратегическата ориентация на новия икономически министър, подчерта Костов.

Когато здравният министър Константинов е встъпвал на поста си Костов му е казал, че няма да получи подкрепа от ГЕРБ за осъществяване на реформи в здравеопазването, защото нямат нагласата за това. Мисля, че нещата не са се променили по отношение на ГЕРБ - няма значение кой е министър, има значение каква е политическата воля на управляващите да платят цената на едни много закъснели реформи в здравеопазването, е мнението на лидера на ДСБ.

Според Иван Костов няма връзка между оставката на Трайчо Трайков и на Иван Драшков от ДАНС.

Той припомни, че преди половин година Драшков е обещал да си отиде след 6 месеца и сега това се случва. За депутата това е добра новина, тъй като бивши служители на ДС нямат място в структура като ДАНС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА