Last news in Fakti

20 Март, 2012 13:57 3 762 0

Първи общински скуош зали в столичния район „Слатина”

  • скуош-
  • слатина-
  • общински зали-
  • фандъкова
Първи общински скуош зали в столичния район „Слатина” - 1
Снимки: Столична община

 

Първите общински скуош зали са изградени в дворовете на училища. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на скуош зала в двора на 148 ОУ „Проф. Д-р Любомир Милетич” и 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо” в присъствието на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и кмета на район „Слатина” Антоанета Апостолова, с ъобщиха от Столична община.

Освен в 148 ОУ „Проф. Д-р Любомир Милетич” и 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо” в район „Слатина” е изградена скуош зала и в 138 СОУ „Проф. Васил Златарски”.

За реализацията на двете скуош зали в „Слатина” са вложени общо 274 000 лева, от които 154 000 от Столична община чрез СУСОПФ, а останалите от Министерство на физическото възпитание и спорта.

Проектната документация в идейна и техническа фаза за монтажа на двете спортни зали, разположени в дворовете на 138 СОУ „Проф. Васил Златарски” и 148 ОУ „Проф. Д-р Любомир Милетич”, 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо”, е финансирана и възложена от район „Слатина” на Столичната община.

Сградите са публична общинска собственост. Всяка от тях е със застроена площ 108 кв.м, включително игрална зала, спомагателен блок, както и съблекални. В тях могат са се организират и други спортни занимания като аеробика, каланетика, земна гимнастика, карате, борба, народни и модерни танци, шах, фехтовка, тенис на маса и др.

Кметът Фандъкова посочи, че през последните години са ремонтирани над 80 физкултурни салони в общински училища на стойност над 5 000 000 лева и са преасфалтирани училищните дворове и реновирани спортни площадки в 24 общински училища.

През 2012 г. се предвижда да бъде изграден физкултурен салон в 72 ОУ в кв.”Суходол”, каза също Йорданка Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА