5 Декември, 2018 17:11 3 607 42

Домусчиев: Не е вярно, че сме експлоататори

  • кирил домусчиев

Главният изпълнителен директор на "А1 България" Александър Димитров и главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова спечелиха големите награди в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" 2018 г., организиран от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание "Икономика", се вижда от сайта на изданието. Отличията им бяха връчени на церемония снощи от вицепремиера Томислав Дончев и от столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщи dnevnik.bg.

"Това за което ни обвиняват, че сме експлоататори и не даваме справедливи заплати, не е вярно. Тази година пак ще има около десет на сто ръст на средната заплата", заяви на тържеството председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Прогнозата на работодателската организация е за двуцифрен ръст на заплатите догодина, но само на специалистите. Домусчиев поясни, че бизнесът има нужда от образовани хора, специалисти, и изрази надежда за решаване на проблема с недостига на кадри, включително и от внос, което според него ще допринесе за ръста на износа и на БВП и ще освежи икономиката.

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че уважава всички професии, но има една, която е по-различна - това са хората, които не търсят работа, а дават, които не харчат пари от данъците на другите, а плащат такива и не се притесняват да рискуват собствените си пари, зоната на комфорт. "Успешните предприемачи получават награда под формата на печалба, но пимат нужда и от обществено признание. Те са съществена част от националния капитал и ние трябва да ги пазим, развиваме и да ги даваме за пример", заяви Дончев.

Фандъкова призова работодателите да насърчават служителите си, които се включват по-активно в "зелените" политики на общината - използването на екоколи. А най-добре на обществения транспорт, защото тогава няма да има задръствания, а и въздухът ще е по-чист, допълни Фандъкова.

Ето и носителите на наградите в останалите 8 категории:

"Индустрия" - Тим Курт, главен изпълнителен директор и вицепрезидент на "Аурубис България";

"Финанси и застраховане" - Стоян Мавродиев, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на държавната Българска банка за развитие;

"ИКТ, Аутсорсинг и бизнес процеси" - Боряна Манолова, управител на "Сименс" ЕООД;

"Търговия и услуги" - Иван Панчов, управител на "Медина Мед";

"Транспорт и логистика" - Миролюб Столарски, председател на съвета на директорите на "Карат-С";

"Корпоративна социална отговорност" - Димитър Цоцорков, председател на надзорния съвет на "Асарел Медет";

"Консултантски бизнес/услуги" - Стоян Ставрев, управител на Българска консултантска организация.

"Земеделие и хранителна промишленост" - Красимир Аврамов, изпълнителен директор на "Вила Ямбол".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Усмивката

    54 1 Отговор
    Кой и на кого дава награда....и за туи или за унуй.Нека пак да чуем чистачката на Думусчиев.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иванов

    73 1 Отговор
    Кръвопийци!
  • 5 Хаха

    59 4 Отговор
    Гербаджия върху гербаджия
  • 6 гост

    63 2 Отговор
    НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!

    Коментиран от #36

  • 7 гост

    41 1 Отговор
    10% скок на заплатите а продуктите и услугите които предоставяте с колко скочиха ?Съпоставете ги с 10% процена (около 80лв ако изобщо ги има) увеличение.
  • 8 попов

    62 1 Отговор
    г н домузчиев вие не сте експлоататори само малко давате заплати 7 8 пъти подчертавам пъти по ниски от тези в европа и ако това не е експлоатация здраве му кажи
  • 9 Morgoth

    57 0 Отговор
    Не знам за заплатите в А1, но към клиентите отношението е абсолютно измекярско. Знам, че и другите оператори не са стока, но тези са върха на измекярията - със стонки да е, но да те прецакат! А да ти пуснат платена услуга, която не искаш, не ползваш и за която изобщо не знаеш, че ти трупа пари е най-големия им кеф.
  • 10 СЕВАР

    60 0 Отговор
    Този по рано каза , че българите са мързеливи , а нищо не казва за червените куфарчета , които е получил , защото е от яко комунистическо котило . И не дава свестни заплати на хората , пък после нямало работна ръка и ще внася такава .
  • 11 5555

    62 1 Отговор
    Гнусен,гелосан швестер
  • 12 песимиср

    62 0 Отговор
    "това са хората, които не търсят работа, а дават, които не харчат пари от данъците на другите, а плащат такива и не се притесняват да рискуват собствените си пари, зоната на комфорт"
    Домусчиев, Баневи и още цяла плеяда "работодатели" как се вписват в горните твърдения? Домусчиев като разпродаде БМФ собствените си пари ли потроши? Баневи като фалираха Полимери собствените си пари ли похарчиха, или като оставиха на улицата 1200 души работа ли им дадоха? Има още куп въпроси, но наглостта ви край няма!

    Коментиран от #37

  • 13 Иван

    50 1 Отговор
    Боклук
  • 14 БРП к

    40 0 Отговор
    Пролетарий от всички страни - съединявайте се. Не се трае вече.
  • 15 ами какъв си бе

    52 0 Отговор
    пикльо смотан, за тези заплати в европа ще те обесят с главата надолу. Защо не се правиш на бизнесмен в друга европейска страна. Намерили сте прост и страхлив народ и го скубите до смърт.
  • 16 Рак да ми удари сите

    29 0 Отговор
    Добре ако не сте като ви пусна ножа на гилотината и ако подскочи значи казвате истината муахахаха
  • 17 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    33 1 Отговор
    Цветан василев що не го изберете пак за банкер на века муахахахахах или друга бомба ше го задмине по кражби
  • 18 Ахаха

    48 0 Отговор
    Те не са експлоататори, а чисти РОБОВЛАДЕЛЦИ!!! Минималната заплата в БГ абсолютно може да бъде 700 лева нето, а минималната пенсия 300 лева, но тия "бизнесменчета" и "политичета" не искат това да се случи, защото са алчни!!!! Българските бизнесмени са мързеливи и лакоми!! Дори дребните бизнесмени са масово боклуци и комплексари!!! Дребните бизнесмени правят едно павилионче за палачинки и назначават работник да бачка за 500 лева, а те да го раздават директори с намерението да печелят минимум по няколко хилядарки месечно. Ами като нямат пари за заплати да не се правят на директори, а сами да си правят и продавават палачинките!!! Били вдигали с 10% заплатите, ама на кой - на държавниците ли? Ами храните и тока поскъпнаха с 20%!!! Банките са другите боклуци с брутално високите им лихви за 1во жилище, здраве, образование!!! Тия изверги имат дрехи за стотици хиляди и коли за милиони, а половината народ гладува
  • 19 дегенерация

    42 0 Отговор
    Кой луд ще дойде да работи на плантацията наречена балхария.Оня ден даваха една Украйнка която е дошла да работи в някакъв хотел на Банско примамена от обещание за висока.Каза че напуска страната ни и не иска да чуе повече за нас.Отношението към нея било по-зле от колкото у тях , а там се води война !

    Коментиран от #31

  • 20 знаем

    30 1 Отговор
    Отидете пред някоя банка да видите в какви поръчкови лимузини от най-висок клас се возят шефовете там и казват че банките нямат голями печалби и за това държат високи лихвите.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    29 0 Отговор
    Не сте КАПИТАЛИСТИ !!!!!! Всички тук сте ТЕРОРИСТИ ТЕРОРИСТИ !!!!За 30 години унищожихте БЪЛГАРИЯ !!!!
  • 23 Мафия

    16 0 Отговор
    Новият Илия Павлов, ББ му разчисти пътя и сега му се отблагодарява. Гущерът отново си има опашка честито ГОРДИ БЪЛГАРИ.
  • 24 iko

    6 0 Отговор
    Ето кой е Домусчиев ...
    http://nikidichev.blog.bg/biznes/2015/07/29/koi-e-kiril-domuschiev-i-otkyde-e-ogromnoto-mu-bogatstvo.1379930
    Вижте с кого е на снимката и си направете изводи.

    Коментиран от #39

  • 25 боцмана

    15 0 Отговор
    Какъв си като не си експлоататор господин Свински (не обичам турцизмите). Вие сте си живи крадци , чиста проба , 24 карата бандюги!
  • 26 Хаджи хаджи Българин

    11 0 Отговор
    Така е, когато вълците натикаха овцете в " кошарата" София! Ами въздуха бил лош! А в селата има толкова пустеещи площи! Гръбнака на българската икономика! На жълтите павета и около тях разтът само паразити!
  • 27 гост

    11 0 Отговор
    Думусчиев ....... ще поемеш по пътя на известните олигарси от последните месеци :) Изборите са скоро :)

    Коментиран от #28

  • 28 Мафия

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Орландовци ли имаш предвид??
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Премиер

    9 0 Отговор
    Домусага ръси свински акъли.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Не ти е дошло времето

    6 0 Отговор
    Всичко ще си кажеш.

    Коментиран от #33

  • 33 Така е

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "Не ти е дошло времето":

    С лакираните пръстчета на менгемето ..
  • 34 Българче

    8 0 Отговор
    Идва Коледа , да заколим прасетата !!!
  • 35 Домуса е най големият експлоататор

    6 0 Отговор
    За една чернилка плаща милиони, а работниците му работят като роби, не ги смята за хора!
  • 36 Това е единственото спасение за държават

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Тези идиоти безскрупулно я крадат и унищожават народа, и все реват, че работници няма!? Как да има, като ги прогонват? Те търсят роби, не работници!
  • 37 А знаеш ли Домуса колко хора съкрати

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "песимиср":

    Хиляди семейства остави без препитание, в същото време един работник работеше за трима, а заплатата за един и то минималната, това ако не е експлоатация!?
  • 38 BG citizen

    5 0 Отговор
    Много гел, мног нещо по главата! За съжаление - само показност и "честен" и "почтен" бизнесмен с откраднати народни пари от червените му родители. И твоята коледа ще дойде Домусчиев....
    Ако не знаеш - питай ДПС да ти преведат думата домус какво означава.
  • 39 Възмутен

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "iko":

    Дядо му уж се е борил против експлоататорите( активен борец, комунист), баща му от ДС, майка му в ЦК на БКП, а той се изживява като робовладелец.
    Сега тези които все още вярват на БСП, нека да се осъзнаят и да разберат веднъж за винаги, къде са им парите които търсят, и никога повече да не споменават тази долна пасмина.
  • 40 Гост

    4 0 Отговор
    Гадни колонизатори и експлотатори
  • 41 гощо

    2 0 Отговор
    Гелосаната госпожа си е продукт на БКП. Като ги чуя как говорят и колко акъл показват и като гледам какво са заграбили се чудя с кой акъл го е постигнал.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове