Last news in Fakti

15 Декември, 2018 15:22 1 870 25

Румен Радев разговаря с пратеник на Доналд Тръмп

  • съливан-
  • румен радев-
  • оръжие-
  • газ

Енергийни проекти са били обсъдени

Румен Радев разговаря с пратеник на Доналд Тръмп - 1

Президентът Румен Радев разговаря на „Дондуков“ 2 със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан, който е на посещение в България. В срещата участва и посланик Ерик Рубин. Във фокуса на разговорите бяха стратегическото партньорство между България и САЩ, както и развитието на двустранното сътрудничество, съобщават от пресслужбата на държавния глава.

Президентът Радев изрази интереса на страната ни към разширяване на икономическия обмен и увеличаване на инвестициите от САЩ в сфери с висока добавена стойност и информационните технологии. По думите му България се утвърждава като регионален технологичен лидер и привлича все повече експерти и технологични компании от региона и Европа.

Президентът посочи също така, че страната ни има амбицията да се развива като регионален енергиен център в Югоизточна Европа.

„Реалната диверсификация с изграждането на интерконектори с нашите съседи, заедно с директните доставки на енергийни ресурси, повишават сигурността и водят до намаляване на цените, с което съответстват на националните интереси на България и на Европейския съюз”, посочи още Румен Радев.

Обсъдена беше и възможността за разширяването на двустранното сътрудничество в разработването на перспективни енергийни източници.

Джон Съливан даде висока оценка на двустранното сътрудничество в сферата на отбраната и сигурността и на приноса на българските военнослужещи в НАТО. Президентът отбеляза значителния международен интерес към процеса на модернизация на Българската армия, в който участват и САЩ. Държавният глава подчерта, че страната ни се стреми към стратегическо партньорство с бъдещия доставчик, обмен на програми за обучение и търси най-изгодното предложение на основата на равнопоставеност, конкурентност и прозрачност, при спазване на критериите, определени от Министерството на отбраната и Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    15 2 Отговор
    И кой самальот ще изберем?
  • 2 Guðmundsson

    11 20 Отговор
    Гумен пръдев знае ли съветски? Всъщност това му е родния език. Български не знае.

    Коментиран от #6

  • 3 goni

    7 1 Отговор
    Никога няма да се сетиш!:) Щото е много трудно!:)
  • 4 Guðmundsson

    3 22 Отговор
    Стига, бе,. Такъв президент руска подлога няма. САЩ и Росия играят заедно, останалото е за парлама.
  • 5 Отечествен Фронт

    21 4 Отговор
    Какво им влиза в работата нашите енергийни проекти?
  • 6 goni

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "Guðmundsson":

    Пич! Па земи прочети малко преди да пишеш глупости! Знаеш ли колко специализации има Радев в Пентагона и на каква тема? Как ги е завършил? На какво се дължи изключително бързата му кариера? Единствената причина Радев да не бе кандидат от ГЕРБ е че Бат Баби го чувства като голяма заплаха за властта в партията! Абе, момче! Сигурно не си глупав! Ама, пишеш глупости

    Коментиран от #7

  • 7 Guðmundsson

    3 10 Отговор

    До коментар #6 от "goni":

    Абе чети малко. САЩ и Русия са заедно, а това, че се правят на врагове е за парлама.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 goni

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Guðmundsson":

    Донякъде си прав! Но, не съвсем! Тия, никога не са били врагове, но не са и приятели! Възможно е да се сближат покрай засилването на Китай, но само за известно време. Докато се размине. После пак ще си правят мръсотии по всички възможни начини!:) Разбира се САЩ, като по-силни ще правят по-големи мръсотии, но и ония не са за подценяване!

    Коментиран от #11

  • 9 СссереМ

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Guðmundsson":

    ......и за оправдаване на милиардните си бюджети.
  • 10 Све

    13 2 Отговор
    САЩ дават съвети, но пари само взимат. Инвестиции няма да има
  • 11 Guðmundsson

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "goni":

    Аз не казвам, че са приятели. Всъщност ти правилно обясни ситуацията и съм съгласен.
  • 12 1944

    5 9 Отговор
    как успява зеления чорап да е надупен на две страни едновременно? болшевишка алчност.

    Коментиран от #16

  • 13 фюзелаж

    6 5 Отговор
    Радев,Радев,ще караш стар Ф16 от Португалия.Само се правехте на мъже и избирахте Грипен.Дойде едно човече и всички му носите ибрика.Колко сте лесни

    Коментиран от #14

  • 14 goni

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "фюзелаж":

    Ти сериозно ли мислиш че имаме избор?! Не ни стигат силите! Кекави сме! Не знам! Изобщо не ми се вярва някога да сме имали избор!

    Коментиран от #15

  • 15 Пеньо

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "goni":

    За да имаш право на избор трябва сам да си заслужиш уважението!

    Коментиран от #17

  • 16 goni

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "1944":

    Е! Що мислиш че e на две страни?!:) Нашите се опитва да правят политика! Човека е щатски възпитаник и се ползва с пълното доверие на пентагона. Не се заблуждавай! Ние няма накъде да мърдаме! Представяш ли си да се оборудваме с модерно руско оръжие?!:) Срещу кого ще воюваме?! Срещу тия , които ни са дали за без пари? Също като едно време!

    Коментиран от #18

  • 17 goni

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Пеньо":

    Вярно! Дай предложение, как да стане!
  • 18 1944

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "goni":

    кой е щатски възпитаник????

    Коментиран от #21

  • 19 Zmai

    4 0 Отговор
    Време е, да се получим от народите, които милеят за себе си и държовата си, като унгарци, французи, гърци, сърби и много други.
  • 20 Zmai

    2 0 Отговор
    Имам предвид поучим
  • 21 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "1944":

    Вземи чукни в гугъл! Да му видиш специализациите! Не се заблуждавай от това че е завършил в България и т.н.! Изкарай една двегодишна и след това тригодишна в пентагона и тогава ми кажи що за човек си!:)
  • 22 А къде остана : Помни миналото !

    1 2 Отговор
    За да имаш БЪДЕЩЕ. Румба, Румба колко си нищожен и ефтин. Скритото оръжие на Столетницата. Опитваш се да играеш двойна игра и със ЗАПАДА и с РУССИЯ. Динена кора си м/йна. Какъвто бе като генел, такъв си и като Президент - ПРОФОРМА, ЧУЧЕЛО, АКТЬОР, Палава гнусна.

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Който играе дослук с дявола

    0 0 Отговор
    Ще му е мокър задника.
  • 25 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "А къде остана : Помни миналото !":

    Много си му сърдит! Да не би да те е отблъснал?!:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове