Last news in Fakti

2 Април, 2012 10:40 1 279 5

В нито една европейска столица не могат да се видят кучета

  • бездомни кучета-
  • влади въргала-
  • дома нови хан

В нито една европейска столица не могат да се видят кучета. Това заяви Влади – Въргала при прегледа на печата по Нова телевизия, коментирайки актуалната тема за София.

Проблемът бе повдигнат след като наскоро професор Ботьо Тачков бе изгризан от глутница кучета в „Малинова долина” и след поредица от животоспасяващи операции ще остане без едно стъпало и вероятно и без зрение.

Виждал съм лисици и зайци и елени в европейски столици, но не и кучета. В Париж например могат да се видят много зайци на едно място каза Варгала. В Канада например, наказанието за убит човек на пътя е затвор от 6 години, докато за убито животно от 10 години, посочи друг пример Въргала.

Той посочи, че собствената му дъщеря е била хапана четири пъти от куче, като единият път това се е случило в двора на училището.

Според Влади Въргала все пак проблема не е само в хората, а и в Общината.

Той информира още, че тази вечер в 19,00 часа с  прожекция на филма "Отец Иван и неговите деца" стартира кампания в Народния театър за събиране на средства за Дома на отец Иван. При старта й ще присъстват министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и омбудсманът Константин Пенчев.

Припомняме, че беше създаден Обществен съвет, под председателството на Омбудсмана, който ще контролира разходването на средствата от кампанията.

Въргала разказа как първоначално необходимите 3 милиона лева за Дома им са се видели много, но сега съпоставяйки ги с цифрата за Приюта за 500 кучета от 6 милиона лева се оказва, че сумата никак не е голяма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирена Митева

    2 0 Отговор
    На моя приятелка и се случи нещо неприятно-беше нахапана от куче ,точно като си е отключвала колата,за да влезе....беше писала къде ли не....единственото нещо,което и отговориха беше,че щели да кастрират кучето,да го обезпаразитят и да го пуснат отново в същия квартал , откъдето са го взели. ......
  • 2 урунгел

    1 0 Отговор
    Природозащитниците като толкова си обичат песовете защо не си ги приберът вкъщи да ги отглеждат? Няма бездомни кучета=няма проблеми!
    Да сформират ловни бригати с джипове по кварталите да обикалят и да отстрелват песовете!!!
  • 3 урунгел

    0 0 Отговор
    Ако общината даде награда за всяко убито бездомно куче ще видите как за седмица София ще се изчисти!
  • 4 МИСЛЕЩ

    0 0 Отговор
    Общината дава МИЛИОНИ на екоравновесия, които пък от своя страна присвояват парите и кучетата се множат. Като в София има около 10 000 бездомни кучета, да дадът по 20лв за всяко убито хем бързо ще се реши проблема,хем ще спестят някоя и друга пара за озеленяване на столицата!!!!
  • 5 joro

    0 0 Отговор
    Щом вече са заплаха за хората редно е да започне постепенно избиването им с всякакви средства от страна на държавните органи.Имаме полиция слънце,армия ,жандармерия .А след като това е заплаха и проблем за обществото природозащитниците да си седят на задните части и да си траят.