2 Април, 2012 12:16 1 228 0

България и Грузия готови за Спогодба за социална сигурност

  • социална спогодба за сигурност-
  • грузия-
  • тотю младенов-
  • зураб чиаберашвили
България и Грузия готови за Спогодба за социална сигурност - 1
Снимка БГНЕС

Възможности за бъдещо сътрудничество между МТСП и Министерството на здравеопазването, труда и социалните въпроси на Грузия бе обсъдено на среща между министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов с министъра на здравеопазването, труда и социалните въпроси на Грузия Зураб Чиаберашвили. Младенов е в правителствената делегация на премиера Бойко Борисов.
Двете страни изразиха готовност  за стартиране на експертни преговори за сключване на Спогодба за социална сигурност между България и Грузия, която да уреди социалните права на лицата живели и работили в двете държави. Министър Младенов покани грузински експерти в България за провеждане на международни обучения и инициативи.

Министър Чиаберашвили изказа задоволство си от проведена среща. Той акцентира върху активизирането на сътрудничеството между Грузия и България в областта на труда и социалната политика.

Програмата на правителствената делегация продължава с посещение на Република Армения. Утре, 3 април 2012 г., министър Младенов ще се срещне с министъра на труда и социалните въпроси на Армения Артур Григорян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА