Last news in Fakti

22 Януари, 2019 13:49 3 598 33

ВМРО тръгва срещу циганизацията

  • вмро-
  • цигани-
  • роми

Трябва да спрат скандалите и междуличностните противопоставяния

ВМРО тръгва срещу циганизацията - 1

ВМРО предлага основни приоритети за управлението на страната и смята, че фокусирането върху тях осмисля участието им във властта. Това става известно от прессъобщение на партията. От ВМРО настояват за очертаване на следните приоритети - мерки за противодействие на циганската престъпност, противодействие на радикалния ислям, достоен живот за възрастните хора, укрепване на българското национално самосъзнание в страната и извън нея, по-справедливо данъчно облагане на имуществото на богатите.

В средата на мандата на настоящото управление на страната, част от което е и ВМРО, от партията смятат, че е крайно време да бъдат застъпени основни приоритети, за които организацията се бори от години. Сред тях категорично не са личните амбиции, водещи до боричкания на база его между едни или други политически фигури в коалицията "Обединени патриоти" /ОП/, посочват от ВМРО.

Според организацията трябва да спрат скандалите и междуличностните противопоставяния в ОП. Трябва да се потърси единство около общи приоритети и да бъдат постигнати реални резултати в управлението, иначе съществуването на коалицията става безсмислено, смятат от ВМРО.

Според партията е необходима правителствена програма за мерки срещу циганизацията, гетоизацията и произтичащите от това проблеми. ВМРО иска въвеждане на административни наказания "обществено полезен труд" и "задържане под стража" с цел преодоляване на чувството за безнаказаност сред маргиналните общности. Предлагат създаването на единна база данни за социалните помощи и въвеждане на сумарен максимум на годишна база, строг контрол срещу злоупотреби със социални плащания, включително обвързване на получаването им със степента на социализация и грамотност. Искат поощряване на отговорното родителство за сметка намаляване на помощите за деца на несоциализираните групи. От ВМРО искат създаване на доброволни отряди към МВР с цел охрана на обществения ред.

ВМРО предлагат да се приеме Закон за възрастните хора; ревизия на инвалидните пенсии и преизчисляване на т. нар. "стари пенсии".

Партията иска да се създаде държавна програма за разпространение на българския език и култура, включително създаване на институт "Св.св. Кирил и Методий". ВМРО предлага създаване на "Карта българин", с която да се урежда правото на пребиваване и труд в България на сънародниците ни от диаспората.

"Трябва да поставим пред ГЕРБ въпроса за по-справедливо данъчно облагане на имуществото на богатите - включително "Данък лукс". Особено очеваден е случаят с крупните собственици на земя. 31 стопански субекта притежават над 3 милиона декара земя, а не плащат никакъв данък върху собствеността. Същевременно тази концентрация вреди на развитието на земеделието, обезлюдява селата и не създава принадена стойност в икономиката", посочват от ВМРО.

"Приоритетите са утвърдени на Организационен съвет на ВМРО - БНД и следва да са основа за дискусия както в коалицията "Обединени патриоти", така и с ПП ГЕРБ. Считаме, че в разумен срок трябва да има видим напредък по тях. Само това би осмислило реално нашето участие в управлението на страната", заявяват от ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закъсняхте вее

    43 10 Отговор
    На изборите ще гласуваме само за тези които запишат в програмата си, че нямаш 11 клас отнема се гражданството еднократно 10 хил лв и да напусне страната, второ, въвеждане тройното правило на проф Константинов, трето, дете на непълнолетни родители се отнема, а двамата 10 г затвор с трудова повиност или напускат България като върнат гражданството! Тези три мерки ще изчистят страната от сганта со кроце со благо и ще останат само тези които имат някакви човешки гени

    Коментиран от #27, #32

  • 2 санбернар

    36 4 Отговор
    Майтап бе, Краси! Прадизборен. Мижи, да те лажем.
  • 3 Meganoob BG

    21 3 Отговор
    Освен ако не са намерили танкова бригада с която да тръгнат по-добре да си стоят вкъщи.

    Коментиран от #12

  • 4 Успех с желанието

    25 3 Отговор
    Това се прави първата година... Сега ще ви замести дпс за съжаление. Доста трябва да се постараете за да ви повяерват хората отново. Разбирайте за кратко време много пробългарски промени да въведете, което герб няма да ви разреш да направите предизборно
  • 5 Мачкай

    19 17 Отговор
    Мачкай Каракачанееее

    Коментиран от #8

  • 6 толерантен

    47 6 Отговор
    Аз съм за дезинтеграция - доста по-евтино е. Спират им се "помощите" - "детски", "инвалидни", "самотна майка", "първи учебен ден", "за дърва на социално слабите"... Спира им се незаконния ток и вода, които и не плащат. Вземат им се фалшивите дипломи и книжки. Събарят им се незаконните коптори. Няколко дела за педофилия... И те сами, бързо бързо, ще се изнесат къмту по-"толерантни" запад. Меркел ги иска.
  • 7 Сатаната

    22 3 Отговор
    Късно е либе за китка.
  • 8 каракачанка

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мачкай":

    Мачка пържолите, кифтетата и кибапчитата.
  • 9 Инкогнито

    36 1 Отговор
    Сигурно е,, случайно" че се сетиха преди изборите ВМРО, за този проблем!
  • 10 Пак сбъркаха посоката

    30 4 Отговор
    ВМРО не знам дали тръгва срещу циганизацията, но по правилната посока е да тръгне на ма.йната си. Само за там стават тези дем.бели.
  • 11 Вот

    39 3 Отговор
    Не можете да измиете срама от позорната сделка за изтребителите, сега каквото и да кажете, каквото и да направите, всеки (нормален) ще си има едно наум, че го правите със задна мисъл. А в случая тя е наближаващите избори. Осрахте се бая и няма да е лесно да се изчистите.
  • 12 кемаф

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Meganoob BG":

    Снайперистите могат да свършат много по-добре работата.
  • 13 Арменец

    13 21 Отговор
    Ако го няма Каракачанов, кой освен него ще се застъпи за българите. Някой друг от останалите 239 депутати да го чухте да ви защити?

    Коментиран от #15

  • 14 ЪРП

    19 1 Отговор
    СЕТИЛИ СЕ ОПИТОМЕНИ ИДИОТИ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА МЕГА ПРЕСТЪПЕН ПРОБЛЕМ !!!......ААА, ПАРДОН....., СЕТИЛА СЕ МАРА ДА СЕ ПОБАРА...
    САМО ,ЧЕ ОПИТОМЕНИ ИДИОТИ СЕ ПРАВЯТ НА УЛАВИ, ЧЕ НИ СА ВИЖДАЛИ, НИ СА ЧУВАЛИ ,ЧЕ ЦИГАНИТЕ СА ОСНОВНИЯТ ЕЛЕКТОРАТ НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ, ЧИИТО ТАША*И ДЪРЖАТ ОТ ДООООСТА ВРЕМЕ НАСАМ!!!!!!!!!!!!!
  • 15 грузинец

    17 3 Отговор

    До коментар #13 от "Арменец":

    Тоз ни "защитава" на приказка, на софрата, докато полива комисионната от ефовете.

    Коментиран от #17

  • 16 Димов

    15 0 Отговор
    Само не видях да пише, как ще ги постигнат тия неща. Иначе, мераци много. И на изборите който и да спечели, пак няма да му стигат проценти, и пак ще има коалиция с Доган, Местан, Петкан, или с друг подобен.
  • 17 mediator37

    3 7 Отговор

    До коментар #15 от "грузинец":

    Чакай ДПС-то да ни защити тогава.

    Коментиран от #20

  • 18 Арменец

    12 1 Отговор
    Не знам. Аз казах каквото мисля. Угодия за вас няма, ако се обади е взел подкуп, ако си трае е пак зле. Чакате ги тези политици да решат проблема с ромите, но няма да го решат, а Вие трябва да вземете властта от тях и да ги смените. Арменците казваме, че гласът на народа е по силен от грохота на оръдията.
  • 19 Kasapina

    14 3 Отговор
    Първо спрете да продавате Блгарски Паспорти и после спрете да грабите България и тогава циганите ще васпитавате прво васпитаите вашта крадлива партия че сте много жалки.
  • 20 грузинец

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "mediator37":

    Чакам (без оптимизъм) на 80% да им уврат дебелите глави и да спрат да чакат, някой да ги защитава, ами да скочат и да защитят сами, заедно, с Бога напред.
  • 21 782

    15 0 Отговор
    Всички видове "патриоти" се сещат за проблема с циганите и автобусите от Турция само покрай избори.
  • 22 Интересно???

    5 0 Отговор
    Тръгваш, когато си спрял! Демек досега ВМРО не се е движело??? Абсурд да направят нещо! Само прах в очите на народа.
  • 23 НЕ ЦИГАНИТЕ

    7 3 Отговор
    ВИЕ БАНДИТИ ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ СПРЕНИ...............

    НЕ САМО СПРЕНИ , НО И СЪДЕНИ ЗА ГРАБЕЖА И СЪСИПВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА................

    ИЗРОДИ МРЪСНИ
  • 24 панагюрския бик

    2 0 Отговор
    циганизация циганизация ,диско диско партизани .
  • 25 Циганин

    3 5 Отговор
    Ас не зная вие българи листе или мелес след като ви ебаха 500 години турците

    Коментиран от #26

  • 26 Балканец

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Циганин":

    Ваште парцалеси и магаретата ги минаха че и по няколко пъти.Виж си кривите уши и беззъбата усмивка в огледалото и тогава ще разбереш кой е мелез.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Не на фашизма ....!

    1 0 Отговор
    Ако на някои български пишманета все още не им е ясно, да кажа ....
    Много "циганета" си живеят в свободна Европа и нямат никакво намерение да я сменят с калпава държава като България - "Нема такава държава". А с тези путриоти, с които се отъждествяват, разни уртраци, футболни агитки, скинари и прочие ..., са основната фашизирана беля, от която няма отърване. Едва ли тези мусоринчета, са цвета на нацията и всеки, който приема фашистката им пропаганда като своя, е ... , да не кажа боклук, но черен и тъмен нечовешки субект, със сигурност .....
  • 29 1122

    0 0 Отговор
    Да не би пък останалите да са се сетили да направят нещо добро за хората?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 галин

    1 0 Отговор
    идват избори и се почва с пропагандите,кой българин кой циганин после ще се гали ме още четири години
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 котйо

    0 0 Отговор
    КЪСНО Е КЪСНО.... ШИШО....ИЗПЯ СИ АРИЯТА.Със самолетите се ,,справи,,блестящо.Сега с циганите ще се реваншираме.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове