Last news in Fakti

4 Април, 2012 12:06 902 0

ЧЕЗ с кампания за опазване на дърветата

  • чез-
  • кампания-
  • опазване-
  • дървета

В рамките на инициативата компанията облича символично с естествени материали 12 дървета в София

„Изборът на електронна фактура е един от начините всеки един от нас да намали разхода на хартия и съответно изсичането на дървета за производството й. Вярваме, че все повече хора ще прегърнат идеята и ще оставят своя екологичен отпечатък. Благодаря на компаниите, които се включиха в кампанията - Банка ОББ, "Райфайзенбанк", "Мобилтел", "Техномаркет", "Технополис", "Петрол", "Пикадили", "Лидл", "Кауфланд", "Метрополитен", Blizoo и "Нуртс", каза Зорница Йорданова, директор "Маркетинг и подпомагане на продажбите" в "ЧЕЗ Електро България.

В рамките на инициативата „Не позволявайте дърветата да станат дървесина“ служители на 12-те големи компании, партньори на дружеството, ще се откажат от хартиената сметка за електроенергия и ще преминат към електронна фактура. Като част от проекта в периода 2-18 април ЧЕЗ, със съдействието на Столична община, облича символично с изцяло естествени материи 12 дървета в София. За тази цел се използва способ, който не нарушава целостта и нормалните функции на дърветата. Опаковането им в разноцветни памучни ленти изобразява предпазването им от изсичане и грижата за тях.

Oт въвеждането на електронната фактура през август 2011 г. до момента тя е предпочетена от 55 000 клиента на компанията. Изчисленията показват, че използването на хартия е намалено с 860 000 листа и са спасени 103 дървета.

Освен безспорните си екологични ефекти електронната фактура е по-сигурна и удобна алтернатива на хартиения носител. Тя е напълно легитимен документ, идентичен с хартиената версия, а изборът й дава достъп на клиентите до сметката им за електроенергия по всяко време и елиминира възможността за доставяне на фактурите на грешен адрес.

Потребителите могат да заявят получаване на електронна фактура безплатно чрез еднократна регистрация на корпоративния сайт www.cez.bg, с обаждане на денонощната информационна линия на ЧЕЗ 0700 10 010 или в Центровете за обслужване на клиенти. Електронната фактура се изпраща по имейл до 24 часа след издаването й.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА