Last news in Fakti

27 Февруари, 2019 11:00 1 565 16

ВМРО отиват сами на евроизбори начело с Джамбазки

  • вмро-
  • ангел джамбазки-
  • евроизбори

За председател на предизборния щаб е избран Юлиан Ангелов

ВМРО отиват сами на евроизбори начело с Джамбазки - 1

Националното ръководство на ВМРО реши да започне подготовка за самостоятелно участие на евроизборите. За председател на предизборния щаб е избран Юлиан Ангелов, съобщиха от ВМРО.

Ние държим на обединението на формациите, които милеят за патриотичната идея, но сме категорични, че личните битки и боричкания лишават държавата от реалната възможност да имаме адекватни и работещи представители в следващия Европейски парламент. Ето защо оставаме встрани от тях и продължаваме дългогодишната си битка за отстояване на реалните ценности на Европа.

Българските граждани вече направиха своя избор в лицето на Ангел Джамбазки, който е най – разпознаваем, най-успешен и работещ, според проучванията и класациите на ЕП. КП „Обединени патриоти“ заедно постигнахме нещо много добро за държавата – консолидирахме се в името на Родината и показахме сила. Нейната еманация бяха изборите за президент преди 3 години. Тогава получихме подкрепата на над 500 хил. българи и доказахме едно – един лозунг, който стои на фасадата на парламента – „Единството прави силата“!

Днес, все по–често даваме разнопосочни сигнали на сънародниците си – тъжно и жалко, но е факт. Не веднъж, ние Патриотите от ВМРО, подавахме ръка на нашите партньори и го правим и до днес, в желанието си да сме единни, да се борим за България. Водени сме от неизменния дълг към хората, които гласуваха за нас, на които обещахме, че ще изпълним предизборната програма, че ще изпълним програмата за управление. Ние сме във властта за това. Заради хората и заради това, което поехме като ангажименти сме категорични, че въпреки всичко няма да отстъпим от тях.

Водени от желанието си да запазим устоите на традициите, да отстояваме националните интереси и да продължим да се борим за една по–справедлива и равна за всички нова Европа, Националното ръководство на ВМРО – БНД на заседанието си вчера взе следните решения:

Приема Харта на патриотичните ценности „Друга Европа е възможна“, като основополагащ документ за явяване на изборите за Европейски парламент.

ВМРО направи много опити за запазване единството на КП „Обединени патриоти“ като цяло и за явяване с обща листа на изборите за Европейски парламент. Включително и днес, (бел.ред – 26.02.19г.) Патриотите от ВМРО, направихме опит за разговори в Съвета на коалицията. За съжаление, обаче, отново опитът за диалог беше неуспешен.

В този контекст искаме да подчертаем, че именно, ние Патриотите от ВМРО, многократно инициирахме разговори с нашите коалиционни партньори, без нито едно предварително условие, предложихме прозрачни процедури за избор на водач на листата, така че това да бъде човек максимално полезен за коалицията. Ние продължаваме да бъдем сигурни и няма да се откажем от нашето предложение това да е човек, избран с вътрешни избори в коалицията. Предлагаме това да са избори, които да се проведат на 07.04.2019г., навсякъде, където има клубове и организации на поне една от трите формации, като членове на изборните комисии да бъдат по двама представители от всяка партия.

Ние Патриотите от ВМРО предлагаме в тези избори право на участие да имат не само членовете на партиите от ОП, а и всички симпатизанти на патриотичната идея.

Ние от ВМРО считаме, че единството на Патриотите е основна ценност и то не може да бъде заложник на личностни или партийни антагонизми. В избори, които ще решат курса на ЕС и са шанс за скъсване с идеологията на либерално–розовия фашизъм, ние призоваваме за максимално единение на всички партии, НПО, граждански структури, личности, които изповядват патриотично-консервативни ценности и идеали. Готови сме във всеки момент да възобновим разговорите, както в КП „Обединени патриоти“, така и във всеки по-широк формат, заявяват от ВМРО.

ВМРО започва самостоятелна подготовка за участие в изборите за Европейски парламент и създава Централен предизборен щаб с председател Юлиан Ангелов.

Структурите на ВМРО, а и широката общественост, вече номинираха за водач на листата си най–активния и одобряван от българите евродепутат, Ангел Джамбазки, който е и най-автентичният говорител на ценностите, които изповядваме.

Приемаме и приканваме всеки, приемащ себе си като радетел за българщината и за запазване на ценностите, върху които се гради Европа, да ни подкрепи. Единни само можем да отстоим на пълзящия розов фашизъм и на фалша, които предлагат, не само в говоренето си, но и в политиките си, левите и десните евро лицемери, в лицето на ПЕС и ЕНП.

В националната идея, в патриотизма е бъдещето на България и на Европейския съюз, допълват още от ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Захари Стоянов

    26 7 Отговор
    Прост тъпунгер е тоя. Плямпало и нищо повече.
  • 2 Хареса му

    31 5 Отговор
    Уж се бори за национализъм, а иска да е в европейски парламент - т.е. всичко е интерес , облаги и пари

    Коментиран от #4

  • 3 Дора

    29 5 Отговор
    плямпало с 20 000 евро заплата. 40 годишен едно дете не е отгледал,какъв е по ориентация си е негова лична работа,барем един лев да беше дарил за сираци или за някоя детска градина

    Коментиран от #10

  • 4 ехоооо

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хареса му":

    И какво общо има това бе гений на мисълта? Не съм привърженик на ВМРО, но нали сме в ЕС, там имаме представители. Сещаш ли се? Не гледаш по-далеч от носа си и за това там сега е Бареков, който е падение на паденията!

    Коментиран от #8

  • 5 Вуйчо

    18 3 Отговор
    Вашата ценност е кокала който сте захапали и май трябва да играе тоягата за да го пуснете.
  • 6 Сиромаха

    13 2 Отговор
    Вече ВСИЧКИ са добре ОСЪЗНАТИ, с други думи за ЯКАТА ЕВРО ЛАПАНИЦА дупе дават!!!
  • 7 егаси

    16 3 Отговор
    патриотите са тези....подкрепиха закупуването на ф16 което е предателство на националните интереси и поставя в пълна зависимост авиацията ни от америка относно поддръжка,въоръжение !!и това с една непрозрачна лобистка процедура . и какво направиха патриотите през тези години...РЕАЛНО НИЩО с което да озаптят шведите или турските гласоподаватели живеещи от години в турция и нямащи нищо общо с България....ааа успяха да продадат няколко хиляди български паспорта
  • 8 Въх

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "ехоооо":

    И какво е направил досега докато е бил там. Отделя се и драпа за Брюксел, нали са Обединени патриоти. Аман вече, една шепа народ сме, а сумати депутати, а не станаха ли и много "патриотичните" партии
  • 9 Много си

    4 1 Отговор
    Повярвахте вече, сега следва Шумен плесник, за да си отидете там, където трябва!
  • 10 Гогата

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дора":

    Еврогей, маскира се като патроидиот, но ориентацията му избива.
  • 11 Дядото

    4 1 Отговор
    Обикновен путьо и лаладжия -скинар.!.Редовно повръщащ омраза, послушко изгрял в халтурата "СБЛЪСЪК"... Евродепутат -НАГАЖДАЧ... помирисал дебелите европачки, поредния Дудук Барековски!! ...така е като, народеца ни е мижав!
  • 12 Васил

    4 1 Отговор
    Довиждане Джамбазки ще ми липсва тъпата ти физиономия
  • 13 emo

    1 0 Отговор
    Кво е работил Джамбазки някога, когато и да било? нищо. Завършил право в ЮЗУ, никога не практикувал, но иначе е специалист по всичко. А и патриотите нямат право да се наричат така, след като се продадоха и те.
  • 14 този

    1 0 Отговор
    е направо на ``пангара``!......
  • 15 D_R_E

    0 0 Отговор
    За съжаление той е пълен мишок и артист. Няма вече истински мислещи и милеещи за България политици.
  • 16 Османагич

    0 0 Отговор
    По едно въже трима Джамбази не вървят !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове