Last news in Fakti

3 Март, 2019 15:26, обновена 3 Март, 2019 15:54 4 119 93

България празнува 141 години свобода

  • трети март-
  • празник-
  • освобождение-
  • национален празник

Редица тържества по повод националния празник Трети март в цялата страна

България празнува 141 години свобода - 1
Снимки: БГНЕС

България чества 141 години от Освобождението от турско робство. На днешната дата е подписан Санстефанският мирен договор между Руската империя и Османската империя, който слага край на Руско-турската война (1877 – 1878) г. и урежда, макар и неокончателно, обособяването на Трета българска държава след близо пет века османско владичество в България.

И тази година хиляди българи се събраха на историческия връх Шипка, независимо от метеорологичните условия. Заупокойна молитва в памет на загиналите герои за свободата на България отслужи Великотърновският митрополит Григорий.

София. Президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия Румен Радев прие Почетния гвардейски строй пред паметника на Незнайния воин. Българският трибагреник беше донесен от петима гвардейци и издигнат тържествено под звуците на националния химн. Бяха произведени и 20 артилерийски салюта в знак на почит за издигането на националното знаме. Беше положен венец на паметника на Незнайния воин в памет и признателност на загиналите за Освобождението на България.

Стотици бяха гражданите, дошли да наблюдават тържествената церемония и да поднесат своите цветя, да отдадат почит към героите. Присъстваха представители на властта – депутати, министри, представители на висшето духовенство, начело с патриарх Неофит.

Пловдив. Стотици пловдивчани и гости на града се изкачиха на Бунарджика (Хълма на освободителите) за честването на 141-та годишнина от Освобождението на България и на Националния празник.

България празнува 141 години свобода

Стара Загора. Хиляди старозагорци изминаха днес 3-километровия път-поклон до мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора", съпровождайки 300-метровия национален флаг в паметно шествие, което тръгна от центъра на града, предвождано от официалните лица и гости на празника.

България празнува 141 години свобода

За пети път на 3 март, Националния празник на България, старозагорци и гостите на града понесоха на ръце трикольора, който беше издигнат на монумента на Самарското знаме - символ на героизма на старозагорци, дали живота си в защита на своя град по време на Руско-турската освободителна война.

България празнува 141 години свобода

В Ловеч бяха поднесени венци и цветя на всички паметници на загиналите за освобождението на града от турско иго руски воини и местни жители. В храма "Св. Троица" беше отслужена панихида за загиналите за Освобождението, а след това отдадена почит пред паметника на загиналите ловчалии, който се намира в двора на църквата.

Със заупокойна молитва за загиналите войници в църквата "Свето Вознесение Господне" в Шумен започна отбелязването на Националния празник Трети март в Шумен. След това граждани и представители на институции положиха венци и цветя пред паметните плочи на опълченците от Шуменско, взели участие в Освободителната война.

Историческа възстановка, проведена по повод Националния празник събра стотици жители и гости на централния площад във Видин. Български и румънски представители на патриотични клубове участваха в съвместна възстановка за Освобождението на Видин, която се изигра на площад "Бдинци" пред Стамбол капия.

Тържествени церемонии се проведоха в почти всички градове из страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УРА

    10 50 Отговор
    Да живее атеистка България , УРАААААА
  • 2 поживьом увидим

    5 28 Отговор
    Щом бат Ердо не реве,значи нещо гнило има в тази работа.Да не стане работата-три дни яли,пили и се веселили,па и най-накрая яка сметка на Медведя платили?Ай?

    Коментиран от #4

  • 3 Киро

    19 23 Отговор
    141 политически робство бих казал аз.
  • 4 Meganoob BG

    47 9 Отговор

    До коментар #2 от "поживьом увидим":

    Не се притеснявай. По настояване на нашите съюзници от НАТО, в учебниците по История децата ни ще четат за това как турската армия е минала през Стара Загора без да бъде пипнат и един българин. Те 10 000 старозагорци от самосебеси получили инфаркт просто него ден.

    Коментиран от #9

  • 5 Зайко Байко многознайко

    25 7 Отговор
    Честит празник! Където и да сте на Шипка, Рожен, Вихрен, Мусала, Околчица бъдете Българи. Знае се , че победителите пренаписват историята. Познавам Дойнов лично, съжалявам , че не набляга на историческите събития и истина а на метеорологическите условия.По законите на съвременната геополитика или по-скоро не, трябва да сме в орбитата на някоя велика сила по простата причина , че сме малка държава, енергийно зависима. По традиция обаче продажните ни политици от Освобождението до днес ...
  • 6 Зайко Байко многознайко

    34 6 Отговор
    ..с дебилно постоянство ни водят в неправилна посока. Угодничеството на Брюксел и САЩ в лицето на неуката ни върхушка няма край. Помислете само , като почнете от Фердинанд и стигнете до съвременните управляващи, кой е живял с болките на народа ни? Тиквоций едно заедно с Цв.Цв. ни управляват " успешно", народът ни бяга поголовно в чужбина. Ден в който трябва да си дадем равносметка за загиналите за свободата , но да не забравяме и за тираните, които до днес пият народната кръв.
  • 7 Байрям

    29 6 Отговор
    Честит празник
  • 8 Празнуват хората

    24 5 Отговор
    А държавата е в будна кома.
  • 9 поживьом увидим

    1 26 Отговор

    До коментар #4 от "Meganoob BG":

    Нали сега Русия и Турция сакъ дос го играят,че не са много,много за вяра и покрай този дослук най-вероятно пак инфаркти ще има,въпросът е защо преди това трябва и корави плащания да има.Най-накрая ще станем и за смях в учебниците-''хем си платили и хем ги стъкмили''.
  • 10 това е

    10 27 Отговор
    Навярно има някаква груба статистика колко са жертвите през тези 500 години на "робство" от османската империя, но някой ще ми каже ли колко са жертвите под влияние на руската империя от1878 та до ден днешен и най вече след втората световна война. Кога най после ще разберем, че руснаците не са ни никакви "братя",а те си гонят техните имперски амбиции. Така, че нито едните нито другите са цвете за мирисане.

    Коментиран от #11, #12, #14, #17, #43

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТОЧКАТА

    30 6 Отговор

    До коментар #10 от "това е":

    Да бе дааа..колко съжаляваме , че Америка не ни е освободила...или поне Украйна.....Обаче ТЯ си е имала основателна причина да не бъде тук...Първо Америка въобще не е ЖЕРТВОГОТОВНА!В Руската амия 80% са доброволци,готови да се бият за свободата на БРАТСКИ НАРОД!!! А и по това време Америка е заета да убие Испания и да и отмъкне колониите наоколо-Куба,Коста рика,Хавай...А отделно да граби Китай като победител в ,,опиумната,, война и да пороби Филипините за доста време.... А Русия се жертва и ни прави НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА с армия, администрация, СОБСТВЕНА ВАЛУТА!! и очертани граници за 180 000 кв км....пък ти ,,разбирай,, каквото си искаш и чествай Берлинския Конгрес......
  • 13 Османбаша

    2 25 Отговор
    Хайърлъ байрамлар
  • 14 Здрав Генетичен Обмен

    9 17 Отговор

    До коментар #10 от "това е":

    Нямало е робство, а Културен, Търговски и Генетичен обмен, между българи и османци, това че чалгата процъфтява е доказателство, че в гените ни за толкова години се е запазило ориенталското веселие и удоволствие от османските ритми! А за населението си има графика и лесно може да се види, колко сме били в различните периоди.
  • 15 Мдааа

    16 6 Отговор
    Не празнувам, защото нямаме абсолютно никаква свобода!!! Управляват ни чужди държави и международни бандити
  • 16 Българче

    36 9 Отговор
    СЛАВА на РУСИЯ , нашата ОСВОБОДИТЕЛКА от ТУРСКОТО робство ! ! !

    Коментиран от #18, #27

  • 17 Гост

    14 24 Отговор

    До коментар #10 от "това е":

    За съжаление никой няма да ти каже,защото тази статистика е забранена от нашите русофили.Никой няма да ти каже,че Руско -Турската война на Балканите е следствие от Руско-Турската война за Крим. Там Турция гу и и Русия вижда възможност за победа и на Балканите ,за да стигне до Босфора и да наложи влияние. Никой няма да ти каже,че Русия окупира България през1878 и назначава правителство и губернатори от Русия. За това ние сме руска губерния.Никой няма да ти каже,че сме заплатили 32 тона злато на руснаците за така нареченото освобождение. Никой няма да ти каже,че Русия окупира България за втори път през 1944г. и назначава полуграмотни хора да управляват България. Никой няма да ти каже,че 150 000 българи загиват след 1945г. в лагери или избити без съд и присъда от същите тези полуграмотни управници назначени от Москва.

    Коментиран от #23, #24, #78, #82

  • 18 Гост

    9 25 Отговор

    До коментар #16 от "Българче":

    Искаш да кажеш слава на Русия нашата поробителка! Явно си чел нашата история написана от ушанките! Там случайно пише ли колко нации са се били в България и са дали жертви?????

    Коментиран от #21, #26

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Петър

    32 2 Отговор
    Браво на "Факти бг",първи изрекоха сакралните думи-ТУРСКО РОБСТО,ама тия дето сте коментирали по горе явно сте кьорави и не сте прочели нищо.

    Коментиран от #45

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Све

    21 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Явно е, че си пълен неграмотник. Трудовите концлагери са използвани масово след 1925г. Разстреляни са били и много невинни, но във всеки случай повече до 44г.
    Руско-турската война е била не по-малко ожесточена от другата страна на Черно море.... Само при нас са загинали над 70 хил. руснаци

    Коментиран от #25

  • 24 ХИЛЯДИТЕ ЖЕРТВИ НА РУСНАЦИТЕ

    27 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    НЕ МОГАТ ДА СЕ ПЛАТЯТ И СЪС СТО ТОНА ЗЛАТО ЩОТ ПЕТ ВЕКОВНОТО РОБСТВО Е ПРЕКЪСНАТО.А ПРОПО КРАВАРИТЕ И ЕВРОПЕЙЦИТЕ НИ КРАДЪТ И ЗЛАТОТО И ЗАПЛАТИТЕ ЧРЕЗ ТОКА НА КРАВ ТЕЦОВЕ А НИТО ЕДИН КРАВАРИН НЕ Е ЗАГИНАЛ ЗА СВОБОДАТА НИ. НАДЯВЪМ СЕ ЧЕ ПРОЙШ РАЗЛИКАТА....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българче

    20 2 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Всички участници са се били под Руското знаме и командване !
  • 27 Генерал фон Тотлебен

    7 20 Отговор

    До коментар #16 от "Българче":

    Освобождението на християните под игото на исляма е една химера. Българите тук са по-заможни и живеят по-щастливо от селяните в Русия. Тяхното най – съкровено желание е освободителите да напуснат колкото е възможно по-бързо страната им
  • 28 ERDOGAN

    7 7 Отговор
    Поздравявам България
  • 29 onq s konq

    5 5 Отговор
    Язе па си празнувам секи ден и дока герп е на влас се тека ше е !!! Само не видех днеска къде е моя идол - боко велики ??? Дали па го не е ят че сме се освободиле ???
  • 30 Историк

    4 17 Отговор
    Празнуването на подписването на Санстефанския мирен договор на 3 март 1878 г. и обявяването на този ден за празник е смешно и нелепо! Русия много добре знае, че Санстефанският договор НЯМА КАК да бъде одобрен от Велики сили. Споровете възникват от неспазването от страна на "Освободителката" на предварително сключените споразумения с Австро-Унгария – по-специално Райхщадското споразумение от 1876 г., Будапещенската конвенция от 1877 г. и Лондонското споразумение от 30 май 1878 г. Основното противоречие се състои в предварителното съгласие на Русия, документирано в посочените по-горе споразумения и конвенция,

    на Балканите да не се създава голяма държава

    Съгласно текста на Райхщадското споразумение Австро-Унгария и Русия се съгласяват, че „ако се стигне до териториални промени или разпадане на Отоманската империя, създаването на голяма компактна славянска или друга държава е изключено“. Сан Стефанският договор е едно лицемерие и опит от страна на Русия да окупира България за 2 години, като постепенно я превърне в Задунайска Губерния.

    Коментиран от #33, #34, #57

  • 31 Тунингован кон

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "Гилгамеш":

    Вие сиганите и за роби не ставате!Кой ще ви купи за роби да му смърдите от километър!Никой не взима орки дори и за роби!

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Притча

    14 1 Отговор

    До коментар #30 от "Историк":

    На това твоето ,се казва- Да търсиш сламка,в окото на друг ,а да не виждаш гредата в своето.

    Коментиран от #35

  • 34 Реалист

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "Историк":

    С тези "исторически" напъни най-много да си докараш някой инсулт ! Така или иначе никой не вярва на блеенето ти .

    Коментиран от #37

  • 35 Историк

    3 15 Отговор

    До коментар #33 от "Притча":

    Кое не е вярно в написаното? Това е историческата истина изчистена от фалшификации и руска пропаганда. Да преди 5 години все още битунаше и мита за дадените 200 000 руски жертви за свободата на България. Но освен кухата лейка Шаренкова, която все още цитира тази цифра в интервюта за руски медии дори най-големите русофили не се излагат да ги посочват като истина. След още 5 години и това, което съм написал ще стане ясно за заблудените русофили.

    Коментиран от #38, #62

  • 36 Герберунгер Тъпунгер

    11 2 Отговор
    Цветанов на въпрос: "Срещу кого се е сражавала Ботевата чета" - отговаря Срещу турските ПРЕДСТАВИТЕЛИ, които са били в България : https: www.youtube.com watch?v nv7pZlSBEFA
  • 37 Историк

    1 13 Отговор

    До коментар #34 от "Реалист":

    Ще докарам инсулт на русофрениците - путлерасти.

    Коментиран от #83

  • 38 Българче

    17 1 Отговор

    До коментар #35 от "Историк":

    Стига лъжи , подлого сороска !

    Коментиран от #40

  • 39 Джентълменът русофил

    21 2 Отговор
    Възмутен съм от това, колко грозни антибългарски коментара се изписаха днес тук не само в тази тема, очевидно от хора от малцинствата. Чудно ми е, защо живеете в България, щом не уважавате националния ни празник. Искрено се надявам един ден, българската държава, да ви потърси сметка за грозните думи с които осквернихте националния ни празник.

    Коментиран от #41

  • 40 Историк

    3 16 Отговор

    До коментар #38 от "Българче":

    Историческата истина винаги е докарвала руските роби до истерия и ужас, защото показва, че господарите им не заслужават роболепното русофилско слугува не.
  • 41 Историк

    3 21 Отговор

    До коментар #39 от "Джентълменът русофил":

    Това е празник единствено за руските слуги е лакеи и разделя нацията.

    Коментиран от #44, #61

  • 42 Kcaniba

    15 4 Отговор
    Слава на Русия!!!
  • 43 Актуализатор

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "това е":

    Услужливо изневеряващата ти памет се нуждае от освежаване: хиляди българи стават жертва на ислямофашистките ”ПРИСЪСТВИТЕЛИ” и СЛЕД възкръсването на България през 1878: през 1903 и 1913 най-много...
  • 44 ...

    12 2 Отговор

    До коментар #41 от "Историк":

    ...нация, от която ти, ислямофашист, НЕ си част!!!

    Коментиран от #46

  • 45 Джентълменът русофил

    19 4 Отговор

    До коментар #20 от "Петър":

    Напълно подкрепям. Браво на Факти.бг. Както винаги съм казвал, това е една от малкото български медии, които служат на българските национални интереси, а не на чужди. Робството си е било турско и няма сила на този свят, която, ще накара българският народ да приеме различна история от истинската. Турците са били наши поробители и душмани в период от 500 години и ние българите никога не ще забравим този факт!

    Коментиран от #47

  • 46 Историк

    5 16 Отговор

    До коментар #44 от "...":

    Русофилите никога не сте били българи и сте разделяли българското общество, служейки на интересите на чужда държава.

    Коментиран от #48, #52, #93

  • 47 Историк

    5 21 Отговор

    До коментар #45 от "Джентълменът русофил":

    Робство има единствено в главите на русофилите от Задунайска губерния. Никъде другаде, в никоя държава, която е била в миналото част от Османската империя няма да срещнете думата робство за този период. Нито в Румъния, нито в Сърбия, нито в Хърватска, нито в Македония, нито в Гърция или Кипър. Това е историческата истина. Колкото и на руския слугинаж да не му се иска да е вярно.

    Коментиран от #64

  • 48 Само питам

    15 2 Отговор

    До коментар #46 от "Историк":

    Чуваш ли гласове в главата си ?

    Коментиран от #49

  • 49 Историк

    4 15 Отговор

    До коментар #48 от "Само питам":

    Чувам единствено русофилски злобен вой и скърцане на зъби от мъка.

    Коментиран от #84

  • 50 4hk

    1 0 Отговор
    http://trakietz.tk/index.php?page=details&id=0
  • 51 шумкар

    4 5 Отговор
    Комунистите ни освободиха от турско робство, вечна слава на освободителката СССР и интернационала, да живее болшевизма
  • 52 Джудже

    4 2 Отговор

    До коментар #46 от "Историк":

    Като се пишеш "историк", би ли отговорил какъв е бил ген. Колев, и ако е бил русофил, на коя държава е служил? (За да избегнем излишна полемика, не съм нито "фил" нито "фоб").

    Коментиран от #54

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Историк

    3 10 Отговор

    До коментар #52 от "Джудже":

    Русофоби няма, има хора, които са против руските имперски интереси и руската мания да подчиняват други народи. А русофилите са руски слуги, за които лизането на руски задници е върховна проява на патриотизъм. Генерал Колев е българин, за разлика от два пъти националния предател Радко Димитриев. А ти си русофил та дрънкаш.

    Коментиран от #55, #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Джудже

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "Историк":

    Не отговори на въпроса, пак, русофил ли е бил ген. Колев, къде е роден и на коя държава е служил? Или ти си завършил университета "звездите ми го говорят"?

    Коментиран от #59

  • 57 Да живей Русия

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Историк":

    Смени дилара....
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Историк

    3 10 Отговор

    До коментар #56 от "Джудже":

    Отговорих ти. Българин е бил, русофилите са индивиди, за които лизането на руски задници е върховна проява на патриотизъм. Какво не разбираш? Това, че е казал, че е признателен не го прави русофил.

    Коментиран от #63, #65

  • 60 Историк

    4 11 Отговор
    Лека нощ на всички форумци а русофилите да внимават да не получат инсулт от злоба и бяс!
  • 61 Зоро

    11 2 Отговор

    До коментар #41 от "Историк":

    Чудя се, какво ли биха отговорили на братвежите ти, псевдо историче, хилядите загинали на Шипка български опълченци (ако имаха такава възможност).
  • 62 Психолог

    16 2 Отговор

    До коментар #35 от "Историк":

    Кави фалшификации, каква руска пропаганда те мъчи бе, соросня?! Ей, не можа поне днес да не пишеш глупости, да си починеш малко, но както са го казали хората: „Луд умора няма”, винаги си готов да пренаписваш историята! 😁 Всичко е само в твоята глава, в твоя болен русофобски мозък, и за стотен път ти го казвам, соросня изтрещяла, че си патологичен случай и спешно се нуждаеш от психиатрична помощ! Отивай в психиатрията на 4-ти километър, там ще те напомпат с антипсихотици, които ще подтискат страха и ужаса, който изпитваш, към всичко свързано с русофили, Русия и Путин!
  • 63 Българче

    13 2 Отговор

    До коментар #59 от "Историк":

    Абе мишко анонимна , защо не отиде днес на Шипка или на Бранителите на Стара Загора и да си развиеш налудничавите теории на висок глас ?!
  • 64 Петър

    7 2 Отговор

    До коментар #47 от "Историк":

    Ти даваш ли Яна на турска вяра?
  • 65 Джудже

    5 2 Отговор

    До коментар #59 от "Историк":

    Значи, по твоята логика, излиза че няма точно "русофоби" и "русофили", а такива които според теб лижат руски задници (защото не лижат англо-американски) наричани от такива като теб -"русофили" , и такива като теб, които лижат западняшки задници и плюят само по Русия, но твърдят, че са патриоти, наричани от почти всички останали - "русофоби"
  • 66 Никой

    1 7 Отговор
    Честит празник на всички роби
  • 67 Българин

    3 10 Отговор
    Историка е докарал до инфаркт но състояние руската безродна робска измет. И от мен нещо :

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #68, #74

  • 68 Гюрза

    11 2 Отговор

    До коментар #67 от "Българин":

    Българофоб,е всеки който не знае какъв празник е днес..амън от,,българи,,резняци,ако не беше дедо Иван..днес щеше да пееш мюмюнски песни..

    Коментиран от #71, #72

  • 69 Гост

    6 3 Отговор
    Смърт на турците да живее България,честит празник Българи не позволявайте да загубим пак нашата родина защото вече няма да има помощ от никой.
  • 70 Баш бай Брадър

    5 1 Отговор
    Резаците вън от България .
  • 71 Българин

    2 12 Отговор

    До коментар #68 от "Гюрза":

    Русофилите сте най-големите българофоби!

    Коментиран от #85

  • 72 Джудже

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "Гюрза":

    Ами той и сега си пее такива, само се пише българин, а всъщност е служител на "Отворено общество", и за днес явно господарите му са обещали да плащат извънредни бонуси.

    Коментиран от #81

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 питам

    7 0 Отговор
    Видяхте ли как се държи българския министър - председател тази вечер на зарята? При словото на президента то не бяха навеждания, гримаси с устата, кривене на очи и други маймунжелъци, за да се покаже, че той е на зарята не по собствено желание , а заради протокола. И този "човек" утре ще посреща Медведев и ще изка руска газ. Хей ти не си "бай Х..й", а си "бай Г..з"!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 стоянов

    6 3 Отговор
    Напук на идиотските коментари:
    Честит празник БЪЛГАРИ!
  • 78 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Прав си, но фактите трябва да се интерпретират правилно, а не както често се прави да се изопачават и да служат на силните на деня!
  • 79 Българин 1

    14 0 Отговор
    Бог да благослови Русия за освобождението ни от Турско иго!
    (Русофобите, които са и Българофоби, сега ще нащракат минуси. Нека Бог им отвори очите за доброто.)
  • 80 Българин 1

    13 0 Отговор
    Тук един русофоб с пяна на устата се представя за Българин. Не може в никакъв случай да е такъв! За него днес този празник е най-големия нещастен ден в живота му. Дано да се откаже от Българския си паспорти гражданство, заедно с Плевнелиев и Борисов, които само на книга са българи.
  • 81 селянин 1

    1 5 Отговор

    До коментар #72 от "Джудже":

    Честит празник и на запърчените жужета..никой не им е виновен че са сисали на една боска..
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Националист

    8 1 Отговор
    Честит празник на всички! Бог да пази Русия и България! Най-голямата опасност днес за България са соросоидните, джендърските и др. организации прикриващи сатанинските си цели зад "хуманитарни" лозунги и русофобите.
  • 87 истина

    7 1 Отговор
    Има един с псевдоним "Историк" пише на Български и много го е яд за освобождението ни от Турско иго. Това е още едно доказателство, че Русофоб е и Българофоб.
    Тия, които сте против България, изнесете се във вашата любима държава и не стъпвайте в България повече! Това ще бъде добре и за вас и за нас.
  • 88 Българче

    5 1 Отговор
    Вън сороските подлоги от България !
  • 89 Бъдете точни

    2 4 Отговор
    Не е 141 г свобода защото не включвате Съветската окупация от 1944г до 1989 г Болшевишка Диктатура
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Само един от коментиращите споменава за причините довели до Освободителната за нас война!? Наричат я Руско-турска.... Турция с 300 хил. армия, а помагачите и: Англия -с 250 хиляди и Франция - осрала се преди 41 годинни в руските степи чрез Наполеон - с 400 хилядна армия !! Руската дипломация се проваля в Париж със мирния договор от 30 март 1856 год.,заради Австро-унгарската политика. Не напразно И.Тютчев пише : " Молчи, позорная Европа....... " И тъй силно влюбените в нас -българите -, френци и англичани , отново се подиграват с Русия в Берлин - 13 юли 1878 г само защото на Балканите не трябва да се създава "силна" държава.Съдбата на България е решена без участието на нито един българин. Толкова са ни имали за хора - имат ни и сега .....!!!
  • 93 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Историк":

    ”Присъствител”, за тебе НЕчуждата държава е на югоизток. Границата не е затворена, ади, ГИТ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове