Last news in Fakti

13 Април, 2012 19:49 770 4

Станишев: Десните ни тласкат към аскетизъм

  • сергей станишев-
  • пес-
  • ес-
  • социалисти-
  • криза-
  • икономии
Станишев: Десните ни тласкат към аскетизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Бюджетът на ЕС е поредният фронт, на който ще се борим за една по- справедлива Европа, заяви президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев на дебат за финансовата политика на ЕС в Брюксел. Разбирането на европейските социалисти е, че не рестрикциите и орязването на разходи, а инвестициите и растежът са движеща сила за ЕС.

Станишев представи визията на ПЕС за следващата многогодишна финансова рамка на ЕС по време на Конференция на председателите на социалистически и социалдемократически парламентарни групи в националните парламенти, съобщават от пресцентъра на БСП.

Според Сергей Станишев отговорност на социалистическите правителства е да разкрият на гражданите си как десните правителства тласкат Европа към все по- голям аскетизъм и затягане на коланите. „Затова бюджетът на ЕС ще бъде още един фронт, на който да се борим за по-справедлива Европа, Европа на  растежа и инвестициите, а не Европа на аскетизма и санкциите", категоричен бе лидерът на ПЕС.

Сергей Станишев изтъкна, че европейските социалисти предлагат алтернативен изход от кризата, основан на растеж и инвестиции. Именно те според президента на ПЕС са крайно необходими, за да се даде начален тласък на европейската икономика. „В тази посока трябва да са основните политики, които да отстояваме за следващата финансова рамка", заяви Станишев.

Президентът на ПЕС изтъкна, че изготвянето на бюджета на ЕС е не просто технически процес, но и важен политически въпрос, тъй като на тази основа се очертават европейските приоритетите в годините занапред. Според Станишев финансовата рамка ще бъде работеща, ако се постигне баланс между интересите на страните-членки и на ЕС като цяло. Президентът на ПЕС отбеляза, че е важно да има ефективно  и демократично действие на бюджета на ЕС. Според Станишев ЕС трябва да развие собствените си независими източници на финансиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тапака

    1 2 Отговор
    СЕРЖ СМЕЛО НАПРЕД ТИ СИ НАШАТА ОПОРА И РАКЕТА НОСИТЕЛ СРЕЩУ ГЕНЕРАЛА,ТИ МОЖЕШ И ТРЯБВА ДА ЗДЪВЧЕШ БОЙКО КРАДЛИВИЯ
  • 2 Николай Кирязов

    2 1 Отговор
    Сердж.Скрий са вече аман от твойте демагогий...
  • 3 Джорето

    2 1 Отговор
    А левите към хомосексуализъм..
  • 4 Георги Георгиев

    1 1 Отговор
    Не помня да сме живели по-охолно и при Вашето управление, уважаемий г-н Станишев.