Last news in Fakti

29 Март, 2019 15:21 4 065 23

Николай Бареков не иска да е евродепутат

  • николай бареков-
  • бареков-
  • избори

Средната заплата на един тираджия у нас е около 2000 евро

Николай Бареков не иска да е евродепутат - 1

Николай Бареков няма да се кандидатира за евродепутат, но партията му „Презареди България” обаче влиза в битката за евровота с млади лица.

Това стана ясно от пресконференцията на Николай Бареков.

Той посочи, че е твърдо „за” Пакета „Мобилност”, ще отстоява до последно правата на наемните работници в България, против влизането на България в Еврозоната, няма да се кандидатира за евродепутат, но „Презареди България” влиза в битката за евровота с млади лица, преговорите с АТАКА продължават, Патриотите се явяват самостоятелно, цепят се за предстоящите избори. Това стана ясно по време на конференция, организирана от него и Групата на Европейските консерватори и реформисти.

Като единствен, застанал категорично на страната на наемните работници, Бареков благодари на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов за това, че са запазили неутралитет в създалата се кризисна ситуация около гласуването на Пакета „Мобилност” в Европейския парламент. „Министър-председателя дори ми се обади да чуе аргументите ми, като отчете, че са разумни и трябва да се извадят на масата и да се върви към един истински дебат”, обяви евродепутатът пред пълна зала с млади членове и симпатизанти.

„Средната заплата на един тираджия у нас е около 2000 евро, реалният осигурителен доход обаче е 260 евро, освен това, масово тези хора се прибират на родна земя и виждат семействата си един път на 11 месеца”, заяви в защита на позицията си и призова колегите си противници на Пакета „Мобилност” Ангел Джамбазки и Андрей Новаков да се откажат от евродепутатските си заплати в размер на 7 000 евро, да се качат на тировете и да установят сами условията на живот на наемните работници по международните пътища.

„Демографският проблем, който е освен за България, ще бъде решен само тогава, когато българинът получи европейски доходи и европейски условия на труд”, категоричен е той.

От изявлението му стана ясно още, че е склонен да промени позицията си при две условия – „незабавно увеличаване на заплатите на шофьорите на камиони с 20 % и второ – всички трудови договори да бъдат ревизирани и държавата да се намеси, така че българските шофьори, които карат по пътищата на Европа, да не взимат минималната заплата, а да взимат реалните пари, които им се полагат”.

Бареков се обяви и за изкореняване на порочната практика у нас хора да дават качествен труд срещу минималната работна заплата.

В противовес на критики на политическите си противници, че ако Пакетът бъде приет, то българските превозвачи ще фалират и шофьорите ще останат без работа, евродепутатът обясни, че това няма как да стане.

По думите му в момента българските тираджии работят за 2 000 евро заплата и се прибират у нас веднъж на 11 месеца, ако превозвачите фалират – „шофьорите ще намерят работа в Западна Европа, ще взимат по 8 000 евро заплата, които пари ще връщат в България и ще се прибират всеки месец при семействата си, заради желязната нормативна уредба в тези страни”. Бареков призова още едрите превозвачи да продадат скъпоструващите си Ламборгинита и Поршета, които по думите при някои от тях наброяват 10-20, и да вдигнат заплатите на своите работници.

Николай Бареков се обяви категорично и против влизането на България в Еврозоната. По думите еврото далеч не е панацея и няма да повиши стандарта у нас, както твърдят неговите защитници, а напротив - загубване на национална идентичност, глад, мизерия и драстично повишаване на външния дълг, прогнозира евродепутатът. В аргумент уточни, че неслучайно едни от най-развитите икономики в Европа са запазили националните си валути – Полша, Унгария, Дания.

По време на конференцията стана ясно още, че Бареков категорично няма да се кандидатира за евродепутат, но „Презареди България” влиза в битката за евровота с млади лица. „Диалогът е подновен, преговорите с ПП АТАКА и лидера ѝ Волен Сидеров продължават”, обяви той и разкри, че от разговори с европейските консерватори е научил, че патриотите са взели решение и ще се явят разцепени на предстоящите избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    32 2 Отговор
    Тоя ще ме скъса от смях. Не искал да е евродепутат. Ми като няма кой да му даде пари, какъв евродепутат ще става.
    Тука важи поговорката за киселото грозде.
  • 2 мдааааа

    22 3 Отговор
    а за неговата заплата (която щеше да дарява)....... НИЩО!
  • 3 Гост

    21 3 Отговор
    Шегаджия. За малко да му повярвам. Има чувство за хумор.
  • 4 SAAB

    24 2 Отговор
    И аз НЕ искам да е ........:)
  • 5 SAAB

    15 1 Отговор
    И аз НЕ искам да е ........:)
  • 6 Преброяване на бесните язовци

    23 1 Отговор
    Ники Дудука не иска да се явява, защото му е пределно ясно, че шанса да го изберат пак е по-малко от 0. Особено и без парите на Цецо Банкеро. А смешната му партийка я чака съдбата на НДСВ. Само че дооооста по-бързо.
  • 7 Пеньо

    9 1 Отговор
    Сега да си сърба помията!
  • 8 аман от хора без мозъчни гънки

    15 1 Отговор
    Като се замисля само колко безмозъчни овце ще му се хванат пак на въдицата и ще гласуват за него и за бялата златка се потрисам.
  • 9 дудук

    14 2 Отговор
    Така говореше и на предните Евроизбори - заставам начело на листата, за да дам тласък на изборите, след което ще се откажа от мястото си, защото истинската работа е тук, в България!
  • 10 Крали Марко

    7 3 Отговор
    За нас шофьорите е прав. За превозвачите кожодери също. За а. джамбази ефенди също- устатия вмреец трябва да се пробва като тираджия и после да квичи ( явно добре са му платили собственици от транспортния сектор) та е върл противник на пакета Макрон . Аз вече не работя в бг. фирма и гледам СЕИРРРРА ! Браво Н. Бареков !

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Крали Марко

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Крали Марко":

    А за другото сте прави. Гледам на снимката пише: че са реформатори ама и консервативни европейци.... ???!
  • 13 8888

    5 0 Отговор
    Все едно пък някой ще го избере!
  • 14 Дедо

    9 1 Отговор
    На Дудука с английската филология гроздето му било кисело!
  • 15 Дудука не искал да е евродепутатче......

    9 0 Отговор
    Ха-ха-ха..........Ми ти и да искаш няма кой да те избере............и мога да ви кажа че това той много добре го знае.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 jambazina

    2 0 Отговор
    Бареков да става реалисти звезда, заедно с плевнята и жена му, поне да се посмеем, вместо да плачем като гледаме как ни излага.
  • 18 Бат Вал

    5 0 Отговор
    Бареков е аут, и го знае много добре! Никой няма да гласува за него, защото се видя, че е пионка!
  • 19 656

    6 0 Отговор
    Колко ли трябва да му е мозъка на човек,въобще да му слуша приказките.
  • 20 Варна

    5 0 Отговор
    Чудесно! - Избирателите и те не искат да е евродепутат!
  • 21 Тъп

    3 0 Отговор
    И аз Не искам да съм дупетат с 8+ евро заплата за нищоправене.
  • 22 Иво

    1 0 Отговор
    Ами на който не му харесва работата - просто я сменя ! Поне сега човек може да живее където си иска, и където си намери подходяща работа / и заплащане /. Като не иска 11 месеца да не е сред семейството си - просто си стои в къщи! Малко грубичко, но така е навсякъде - хората избират местоживеенето си според работата си / освен ако не са милионери или политици /.
  • 23 Истината

    0 0 Отговор
    Че никой няма и да си помили да гласува за тая палачинки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове