Last news in Fakti

30 Март, 2019 14:34 1 568 70

ВМРО: Турция трябва да се извини

  • вмро-
  • мевлют чавушоглу

За първи път от 30 години българското правителство в лицето на министър Екатерина Захариева и премиера Бойко Борисов изрази категоричната си позиция срещу казаното от турски политик, отбелязват от партията

ВМРО: Турция трябва да се извини - 1
Снимка: БГНЕС

България не е турска провинция, за да ни казва Анкара какви законопроекти да правим и да се намесва във вътрешните ни работи. Това се казва в категорична позиция на Патриотите от ВМРО във връзка с отказа от страна на турския вицепрезидент Фуат Октай да поднесе извинения за думите на колегата си Чавушоглу.

Припомняме, че преди дни външният министър на Южната ни съседка Мевлют Чавушоглу в публична реч в центъра за обществено образование каза: „Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени в закона за вероизповеданията“ и допълни още, че Анкара „ден и нощ работи за интересите на турските общности в чужбина и това e един от приоритетите на външната политика на страната“.

Веднага ние, Патриотите от ВМРО, реагирахме на тези думи и поискахме спешно външният ни министър Екатерина Захариева да бъде изслушана в Народното събрание, за да стане ясно дали са водени разговори от българска страна и каква точно намеса е оказана.

За първи път от 30 години българското правителство в лицето на външния министър Захариева и министър-председателят Бойко Борисов изрази категоричната си позиция срещу казаното от турски политик.

За първи път от 30 години българската държава се противопоставя по този начин на политиката на Турция за вмешателство във вътрешните работи на България.

Също така искаме да припомним и факта, че именно ние, Патриотите от ВМРО, заедно с нашите колеги от Обединени патриоти оказахме сериозна съпротива в пленарната зала при гласуването на законопроекта на ГЕРБ, БСП и ДПС, подписан лично от Цветан Цветанов, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ. Това е законопроект, написан от ДПС като контра на законопроекта за вероизповеданията на ВМРО, който имаше за цел тоталното пресичане на всякакво външно финансиране и намеса в делата на вероизповеданията, като така щеше да бъде гарантиран техният суверенитет, както и пресечен пътят на радикалния ислям към страната ни.

В този контекст и позицията и изказванията на БСП по темата са нищо повече от опит да се измъкнат от отговорност. Припомняме, че точно те гласуваха този спорен законопроект докато още бяха в пленарната зала и точно тях ги нямаше, когато ОП се борихме срещу скандалното предложение за финансова амнистия на мюфтийството.

Ако те си бяха на работните места с нашите, техните и гласовете на „Воля“ този текст нямаше да мине. Именно тях ги нямаше и да подкрепят нашето предложение да се забрани всякакво чуждо финансиране на религиозните общности.

Тук не само, че не е нужен политически популизъм, а той в този момент даже е опасен за националната сигурност на страната. Мястото на депутатите е в парламента, за да отстояват позициите на партиите, чиито избиратели са ги избрали. Популистки са и призивите на Корнелия Нинова ОП да напуснем управлението. Какво цели тя с тях – да вкара страната в политическа криза месеци наред и така да проправи пътя за поредното вредно управление на коалицията БСП – ДПС?

Благодарение на ОП всички тези теми излизат на бял свят. Благодарение на Патриотите във властта днес държавата ни има категорична и ясна позиция за ненамеса на чужди държави в българската политика.

Ето защо г-жо Нинова, вместо да обикаляте студията, върнете депутатите си в парламента, за да отстояват там политиките в защита на националния интерес. В телевизиите политика не се прави!

Единственият начин да пресечем опитите на чужди държави и политически субекти да се намесват в делата на България е да се приемат отхвърлените текстове на ВМРО за категорична забрана за финансиране на вероизповеданията от чужди държави, физически лица, фирми или НПО-та. Казваме го ясно за пореден път, за да бъде пределно ясно за всички.

Нахалството на турските управници този път премина границите на дипломатическото благоприличие. Да откажеш извинение при очевидно твърдение за политически натиск от страна на Турция, е демонстрация на незачитане на суверенитета на страната ни.

Ето защо ние, Патриотите от ВМРО, ще изразим своето категорично несъгласие с политиката на Турция.

Още в понеделник в 8.30 ч. сутринта ще изразим своя протест пред посолството на Република Турция в България, за да покажем, че България е суверена държава, която сама взема своите решения и не ни е нужно опекунството нито на Анкара, нито на друга столица.

Каним всички български граждани, които искат да изразят несъгласието си, да се присъединят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СВГРМ

    16 7 Отговор
    Абе кво се занимават с тези получовеци турците,да ги отсвирят е трета глуха и ще е рахат без тях
  • 2 Хасан

    15 9 Отговор
    Добре де нали и България работи за правата на българското малцинство в Украйна,Сърбия ,Македония ..

    Коментиран от #19

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Горо

    17 4 Отговор
    Пишман патриоти, досега ако бяхте поне малко от малко българи щяхте да излезете от това продажно правителство на Борисов десетки пъти и да го оставите сам да вади кестените от огъня. Ама той добре ви манипулира и управлява всичките, като естествено ви превръща в милионери. Каракачанов, Сидеров и неистовий Симеонов са най-големите недоразумения, които са се появявали в политическото ни пространство и вредите от тяхното верноподаническо сътрудничество с диктатора Борисов тепърва ще се отразяват зле на България и нейния народ.
  • 5 Циганин

    13 6 Отговор
    Щи се извинят на тебе специално, там в Анадола щи устроят специално извинително Парти с фойерверки!
  • 6 Помияри

    18 11 Отговор
    Вие " Патриотите " кляфкате " като мъник , защото дъртия пес Тръмп се ежи на Ердоган ! Защо преди това не ви се чуваше гласа ?! Внимавайте ,че вятъра може да задуха от друга посока !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Набожния

    14 3 Отговор
    Айдуците и продажниците си умират някой да им се извинява.
  • 9 .....

    14 8 Отговор

    До коментар #3 от "Синан":

    Велика за тебе, помако глупав, никъде в Европа не ги бръснат за слива.

    Коментиран от #13

  • 10 ИВАН

    16 2 Отговор
    Ами роби сме им на турците, останахме без армия, скъсахме отношения с Русия и с други страни, които евентуално биха ни подкрепили, собствено оръжие нямаме ...
  • 11 Сезгин

    20 8 Отговор
    Ей ги дежурните хасанчо и синанчо пак плюят по Родината си. Вие сте най жалките екземпляри на нашата Родина. Тук сте се родили, ама за други блеете. Аз пък съм благодарен на България и никога не бих предпочел друга страна освен Родината си. Имам българско самосъзнание за разлика от вас предателите и това е така, защото знам, че предците ми, които са българи са приели тази небългарска религия исляма под заплаха и насилието на османския поробител. Това, че името ми не е българско не ме прави по-малко българин от останалите. Даже съм се замислил дали да не го сменя или пък не, ей така, за да ви дразня вас турчеещите се българи. Преди няколко години се покръстих и съм християнин каквито са всички българи в Родината ми и се гордея с това.

    Коментиран от #14, #16, #17, #18, #23, #36

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 САЛАДИН

    12 8 Отговор

    До коментар #9 от ".....":

    А то що българите много ги бръснат по Европата

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Циганин

    15 9 Отговор
    Де се е чуло и видяло Вълк да се извинява на Офффффца?
  • 16 .....

    16 10 Отговор

    До коментар #11 от "Сезгин":

    Браво, Сезгин,ти си истински българин.А тези помаци се мислят за турци ама в Турция не ги смятат за хора та затова тук знаят много и се правят на интересни.Още веднъж браво.

    Коментиран от #39

  • 17 Бююкек Угуз

    9 7 Отговор

    До коментар #11 от "Сезгин":

    Е какво направи за родината си патриоте? Много е патриотично да седиш и разни айдуци на държавни постове да ви бримчат а вие да си трайкате!

    Коментиран от #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 любопитен

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    А кой български политик се е изказал, че е оказал влияние върху правителствата на споменатите от теб държави за промяна на закон в полза на малцинствата? Правиш ли разлика рязаний?
  • 20 Циганин

    13 3 Отговор
    Къде беше тоя патриот когато продададоха българската история на македонците? Нали е уж историк що не каза баста не става?
  • 21 Синан

    12 11 Отговор
    България е твъре малка и нищожна за да изисква извинение от огромна Турция.

    Коментиран от #25

  • 22 .....

    12 7 Отговор

    До коментар #13 от "САЛАДИН":

    Ами с Европа нашите бълвгари освен други професии работят и като лекари,ама досега не съм чул помак да е лекар в Европа, освен да миете кенефи в Турция,а жените ви да правят чай на работещите в офиса за друго не ви бива.Анлъдън мъ?

    Коментиран от #31

  • 23 Само питам и се уча

    2 8 Отговор

    До коментар #11 от "Сезгин":

    Що се непрегледаш в някоя психотерапия?
    АМК
    Диписе ти плаща добре нали?
    Аз само питам ?
  • 24 Сезгин

    10 9 Отговор

    До коментар #17 от "Бююкек Угуз":

    Не ме питай, какво съм направил за Родината си, защото още не е дошъл момента, а ме попитай, какво ще направя, когато му дойде времето. А то е, че аз ще съм между вас, аз ще съм троянския кон, който ще ви предава отвътре, защото вие ще ме имате за един от вас и няма как да очаквате каквото и да било от такъв като мен. И Родина се пише с главна буква неграмотнико овчи.

    Коментиран от #45

  • 25 .....

    6 5 Отговор

    До коментар #21 от "Синан":

    А Помакистан е много голяма и велика! Хахаха,ша падна от смях.

    Коментиран от #30

  • 26 Osman

    5 12 Отговор
    Господари не се извиняват на потомци на роби

    Коментиран от #28, #32

  • 27 НКВД

    14 7 Отговор
    На 2 Август 1977 г. в гр. Одрин Тодор Живков набива една плесница на Сюлейман Демирел само защото турчина се опитва да заплашва България! Само че, това се случва през,, гнилия социализъм" когато България имаше армия и подкрепата на СССР!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 АЗ СЪМ ПАТРИОТ

    5 4 Отговор
    ЕЙ ТОВА НЯЩО Е СЕРИОЗЕН ПАТРИОТ, АЗ ПАК МУ ВЕРВАМ.
    ЯВНО СА СВЪРШИЛИ ПАСАВАНИТЕ ВЕЧЕ , ЕВАЛА ГОЛЕМ ПАТРИОТ СИ КАРАТА.
    НО ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЕМ ПРИЯТЕЛЮ, ДА СИ ДЕЛИЛ С МЕН ПИЧАЛБАТА ??????
    Не си.
    Е що пък да те оставам сал ти да пичелиш?
  • 30 Синан

    6 11 Отговор

    До коментар #25 от ".....":

    Само Истанбул е колкото България, населението на Истанбул е 15 милиона а на цяла България под 7 милиона души вече!! Да не говорим за Анкара и др.

    Коментиран от #38, #46, #70

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 .....

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "САЛАДИН":

    Да,пезевенк,така.
  • 34 .....

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "Сезгин":

    Сезгине, много ме кефиш, продължавай така.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хасан

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Сезгин":

    Откъде пък изкара че плюем ???..Българския поп в църквата в Одрин ,турски християнин ли е ??не е ..българин си е ...турски гражданин ..те така и в България си има турци с българско гражданство...

    Коментиран от #41, #47

  • 37 Osman

    7 12 Отговор
    Потомците на роби искат извинение от господарите си. Каква наглост.Май ще ви спрем кранчето на газта
  • 38 .....

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "Синан":

    А тебе кво те топли това??
  • 39 Хасан

    9 10 Отговор

    До коментар #16 от ".....":

    Сезгин е българин провокатор ..турчин не може да пише такива работи

    Коментиран от #42

  • 40 Ибан Мохамед

    10 7 Отговор
    Чакай извинение „от умрел писмо” от нагла, извратена мюсла, дето за него ти си неверник, заслужаващ смърт! Фалшивата ислямска религия, измислена и скалъпена с променени от педофила и лъжепророк Мохамед Библейски текстове, позволява на извратените мюсюлмани да лъжат и убиват неверниците, като за това им се обещават блага в одвъдното!

    Коментиран от #69

  • 41 .....

    5 5 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    Много бързо обърна плочата като видя че някой от вашите е против теб!!
  • 42 .....

    7 4 Отговор

    До коментар #39 от "Хасан":

    Ами човека не е турчин и не се прави на такъв за разлика от теб, помако

    Коментиран от #44

  • 43 Родопа планина

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Синан":

    Какво ви е великото бе потурковци зализани. ПАРЛАЧ СТЕ ТОВА Е.
  • 44 САЛАДИН

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от ".....":

    Не е и партриот обаче. Извинения се поднасят на почтени а на този етап такива няма!
  • 45 Хасан

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "Сезгин":

    Първото нещо ти ако си помак би трябвало да имаш арабско мюсюлманско име ..Сезгин е турско име . Така както има библейски християнски и български имена ,така има и мюсюлмански и турски имена
  • 46 Чавдар войвода

    11 5 Отговор

    До коментар #30 от "Синан":

    Я иди в Истанбул и им кажи какво си и ще разбереш, какво мислят турците за теб. Това при положение, че отгатнат на какъв език говориш.
  • 47 Сезгин

    6 4 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    Скаридо и от космоса се вижда, че плюете по Родината си България упс с вашето реване забравих, че това не е вашата Родина. Скаридо не се прави на ощипан, защото в османия освен османци други не се признават. Там малцинства не се признават. По османските ви закони всеки, който се роди там си е само и единствено османец - толкова. Няма произход, няма нищо, османец и това е. Много "демократично" нали? Защо тук да бъде по друг начин? Ми и ние ще действаме по същият начин - който се роди тук е българин без никакви произходи и толкова. На който не му харесва да отива там, където би му харесало. А в България никога не е имало турци нито с българско гражданство нито с каквото и да било друго. Вие сте потомци на ислямизирани българи, но не ви стиска да си го признаете и се опитвате да се причислите към нещо "по голямо", ама това, което вие имате за "по голямо" на картата на света е толкова смешно и като територия и като население и като икономически и военни възможности. Има поне 10 други държави, които могат да ви заличат, но иначе дуйте се, че сте нещо друго, но не и българи.

    Коментиран от #49, #51, #55, #66

  • 48 Ген. Гюнер Калъч

    3 1 Отговор
    Това отново от гербераските игри щото се заиграха предизборно и с вероизповеданята.
  • 49 Хасан

    5 9 Отговор

    До коментар #47 от "Сезгин":

    Ние не плюем а искаме демократична и правова България ..това е нашата борба

    Коментиран от #50

  • 50 Сезгин

    6 4 Отговор

    До коментар #49 от "Хасан":

    Не виждам, за какво се борите имате всички права като всички останали българи в България?

    Коментиран от #52

  • 51 Хасан

    4 9 Отговор

    До коментар #47 от "Сезгин":

    Виж сега ..хората в Европа вече приемат трети пол а ти с твоето комунистическо съзнание няма да приемеш факта че България е една мултикултурна държава ..
  • 52 Хасан

    4 11 Отговор

    До коментар #50 от "Сезгин":

    Искаме конституционно да се признаят малцинствата за да не може в бъдеще да има Възродителен процес ..Възродителния процес да се признае като престъпление против човечеството извършено от комунистическия режим

    Коментиран от #54, #56

  • 53 Хасан

    2 4 Отговор
    Арменеца трябва да бъде горд че е български гражданин от арменски произход ,а не цял живот да се доказва че е българин за работа или кариера ..

    Коментиран от #57

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Хитър Петър

    5 3 Отговор

    До коментар #47 от "Сезгин":

    Никакви българи не са, две трети от ромите са мусюлмани - хорахане рома. Огромна част от тях се смятат за турци. Ето такива са.
  • 56 Сезгин

    8 3 Отговор

    До коментар #52 от "Хасан":

    Ти обаче си доста нагла скарида. Няма как да имаш такива претенции, защото така искаш да се наруши Конституцията на Република България, която не разрешава каквито и да било работи на етническа и верска основа. Дори партиите ви са противоконституционни. Когато османлъ разреши и там започнат да се признаят малцинствата тогава и тук може да се помисли по този въпрос, но до тогава НЕ. Защо в лелеяната ви Родина не признават малцинства, а тук вие нагляри искате да се признават. Ай баста оттук. Възродителният процес, НЕ МОЖЕ да се признае като престъпление против човечеството, тъй като не е имало нищо особено, за да се тълкува като такова. Да не е имало някакво прочистване що ли, че да го третирате като престъпление срещу човечеството? Сменили ви били имената и какво от това? Ми то и във Франция, който се роди независимо от какъв произход е първото му име е френско. Те по-малко демократична държава ли са от нас? СЕГА ЩЕ ТИ КАЖА КОЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО - 500 ГОДИНИ УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. ЕТО ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО. ДА ПИША ЛИ И ЗА АРМЕНСКОТО ИЗТРЕБЛЕНИЕ ОТ СЪЩИТЕ ТВОИ ИНДИВИДИ? ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, А НЕ НЯКАКЪВ СИ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС, ПРИ КОЙТО НЯКОЛКО ЧОВЕКА СА СЕ СПОМИНАЛИ И ТО ПРИ НЕИЗЯСНЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. Че то при едни военни обучения на армията се даваха повече жертви отколкото при "възродителния процес" тогава тези жертви на войниците при тези учения като какви ще ги определиш?

    Коментиран от #58, #68

  • 57 Хитър Петър

    9 3 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    В България има много арменци които са избягали тук след геноцида който турците им спретнаха. До сега не съм чувал някой арменец да се оплаква от липсата на права в България.
  • 58 Хасан

    5 7 Отговор

    До коментар #56 от "Сезгин":

    Ако навремето бяхме осъдили БКП и комунистическия режим ,нямаше да имаме такъв дълъг криминален преход с комунисти под прикритие на седесари,депесари,царисти ...нямаха да оглозгат българските марки и предприятия като Балкан,Булгартабак,Кремиковци и мн.др ...виж чехите с Шкода ..румънците с Дачия,Ромпетрол и др

    Коментиран от #59

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Хасан

    4 8 Отговор

    До коментар #59 от "Сезгин":

    Що се мъчиш да пишеш от турско име?/защо се срамуваш да се наречеш българский ..викна Паисий ...вземи пример от мене ..турчин съм,български гражданин ..за отворено общество сме ..за наднационална Европа ..

    Коментиран от #61

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Битката при Черномен

    3 3 Отговор
    Сезгин може само да го смуче.пхахахахахах

    Коментиран от #65

  • 63 Западните Балкани

    6 0 Отговор
    Дрън, дрън, дрън. Първо дадоха на Доган 30 милиона, на Пеевски много повече и огромна власт, самият Борисов са го разследвали в Турция и му държат юздите. Как са протекли разговорите. Борисов: Как можахте точно сега да ги правите тези неща? Трябва да се извините, за да гласуват за мен. Турчин: Я, не се излагай. Не само няма да се извиним, а и още говорим. Ако ти нещо се изрепчиш, ще кажем за цигарите и оръжието и ще видиш избор на куково лято. Борисов: Ама ще ме изметат? Кой ще дава пари на мюфтийството? Турчин: При нас също има избори, а и кой ще дойде на твое място? БСП, да си спомним 2013 и те ни ближат задника като теб. Хайде омитай се оттук. Така е. Борисов си върти личната контрабанда и е в ръцете на Турция и Русия, и на западните партньори. Затова, както му кажат, ще го прави. С смешника на снимката горе пак си е забравил синята шапчица.
  • 64 Питагоров

    0 0 Отговор
    Кюфте, къде ще кацат американските самолети като се засилят с единствения си мотор ? В Крим или в Турция ? Познай от един път !
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Я питай

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Синан":

    ..оня рибар ,дето се бараше на мъж като тебе ,какво ги интересува червейте ,дето го оглозгаха колко милиона бил Истанбул...а оттогава турски рибар не смее да припари наоколо...натискай си ос..ия задник ,че ако стане нещо ти и аз ще се трепеме,а Чавушоглу и Каракачанов ще си пият пиенето и ще ти се смеят на кухата тиква...гл...ако...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове