Last news in Fakti

1 Април, 2019 10:37 923 28

ВМРО на протест, искат извинение от Турция

  • ангел джамбазки-
  • вмро-
  • вероизповедания

Според евродепутата Ангел Джамбазки става дума за провокация

ВМРО на протест, искат извинение от Турция - 1
Снимки: БГНЕС

Настояваме турската държава да се извини за изключително наглото и нахално изказване на външния министър Мевлют Чавушоглу, който на всичкото отгоре се похвали, че се меси във вътрешните работи на България. Това заяви пред Нова ТВ заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Турция става все по-враждебна и агресивна към България и води враждебна и агресивна политика. Това е недопустимо и неприемливо и ние настояваме първо за извинение и второ – за прекратяване на тези действия. Ние ще търсим това извинение докато не го получим”, каза той.

Според Джамбазки с протеста не се усилва допълнително напрежението. „Другото би било да се подадем на турския натиск и рекет”, каза той.

Заместник-председателят на ВМРО изрази мнение, че изказването е провокация. „Целта е нагнетяване на напрежение, дестабилизиране на България, заемане на позиции на предстоящите избори, има турски автобус с агитатори, който е тръгнал и ще спира в България”, каза Джамбазки.

Юлиан Ангелов беше категоричен, че изказването на турския външен министър е ясна провокация с цел да се заздравят позициите на Ердоган и да се покаже, че Турция продължава с агресивната си политика на териториите на Османската империя. „Това не е за първи път. Настояваме България да има твърда позиция срещу всички тези провокации на Турция и да отстояваме нашите национални интереси”, каза той.

ВМРО на протест, искат извинение от Турция


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    15 9 Отговор
    Събрали се 10-на тюфлека каракачани предизборен сеир да правят. А същото време баш Каракачанина две години лиже подметките на Боко и му крепи топките за едното министерско кресло
  • 2 Популист

    16 6 Отговор
    Е, ако не бяхте предали националните интереси с присъствието си в кабинета Боко 3, можеше сега някой и да ви се върже!
  • 3 гост

    8 5 Отговор
    Баклава не искат ли?
  • 4 Туркей пуйка

    4 6 Отговор
    В туркишстан медиите мълчат, за този случай, защото нямат независими медии и всичко е само възхвали за султана или нищо. ЕС да им наложи санкции, ако не станат по благи от шикер към България и Гърция.
  • 5 Фатих Мехмед

    10 6 Отговор
    Ердоган е нашето спасение от българско робство
  • 6 До Фатих

    9 4 Отговор
    Границата е отворена. Тръгвай си. Ти си свободен и никой не те задържа или пък съм те вързал и с твоят работодател от ДОСТ се хванете за ръчичка и право към Турция.
  • 7 ИСКАЙТЕ ОСТАВКА НА БОЙКО-И КАКВО СЕДИТЕ ОЩЕ В Н.С.

    9 0 Отговор
    ПРОДАЖНИЦИ
  • 8 Хасан

    7 3 Отговор
    Джамбаза е пак гладен...изхарчи си парите по гей баровете
  • 9 Имате ли доказателство

    2 6 Отговор
    Че Мевлют Чавушоглу го е казал това имате ли запис. Имате ли видео. Ако нямате защо да ви вярвам? Можете вие да си измисляте фалшиви новини. Дай ми доказателство че човекът го е казал това нещо и тогава ще ви повярвам. То всеки може да си говори каквото си иска но как народа да повярва като ние не сме там в политиката да го чуем на живо че го казва това.

    Коментиран от #28

  • 10 Хасан

    2 8 Отговор
    И да е казал какво лошо ?..как така българи ще решават за мюсюлмански религиозни проблеми ???..и не е ли по добре турско влияние отколкото салавитско влияние над мюфтийството

    Коментиран от #16

  • 11 Е Николов

    5 4 Отговор
    Жалко, слаба заинтерсованост на обществото към поредните опити и опипване на почвата за бъдещо анексиране на прекрасната ни страна от робовладелчески мислещата османска империя/турция/

    Коментиран от #12

  • 12 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Е Николов":

    Турците защо да завладеят България???кажи ми една причина .има петрол,газ,полезни изкопаеми???..освен провокации нищо друго смислено не казвате ...

    Коментиран от #13, #27

  • 13 Е й....

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Казал го е!! Но какво от това, струва ми се, че е истина , и защото прозвуча на всеослушание - нашите управници подскочиха. До сега не се ли мазниха открито! Тайпи така,Тайпи веднага.
    Протестът не е на правилното място.
  • 14 Mango number five

    4 0 Отговор
    Тея вместо да протестират да вземат да си оправят закона за вероизповеданията. Не се ли осещат че си го набиват още повече.
  • 15 Све

    4 1 Отговор
    Комичните Обединени Предатели да напуснат властта. Златните продажници увехнаха като Сакса. Десператно уреждат концесии, самолетчета, оградки....
  • 16 Све

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Мюсулманите на Балканите реално много рядко са турци. Повечето са се самопотурчили. Не го разбира те, а не го разбират и християните. Половината от историята на Балканите е ЛЪЖА

    Коментиран от #21

  • 17 Фактолог

    2 0 Отговор
    Извинение!?! ... „Турция променя закони в България” – и – „Извинете, Турция променя закони в България” ... И каква е разликата в двете изречения? Извинението. Но то не променя факта. ... Ако с извинение ни нарекат Северна Турция.
  • 18 Захариева

    2 0 Отговор
    Тя е говори ла с външния министър на Турция, а парламентът направи поправка за чуждо финансиране на вероизповеданията, като първоначално е да получават държавни.субсидии, за да няма дарения. Но Цв
    Цв. в оставка наложи закона.Така,.че оставка трябва да подаде Захариева и Борисов.
  • 19 Фактолог

    1 1 Отговор
    Извинение!?! ... „Турция променя закони в България” – и – „Извинете, Турция променя закони в България” ... И каква е разликата в двете изречения? Извинението. Но то не променя факта. ... Ако с извинение ни нарекат Северна Турция.
  • 20 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Извинение!!!!???Що ВИЕ???Нъл бочката 5часа си ,,лафи,, и НЕ МОЖА да го изкопчи!!!НО ЗАЩО---- НИМА Е ИЗЛЪГАЛ турчина?????ТОЙ не счита ,че е излъгал ИЛИ СГРЕШИЛ....Действал е от позиция на ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА Турция!!!!А бочката КАКВО ИМА ,,за да настоява за нещо....АРМИЯ,ГРАНИЦА...ДС!!!ВАЛУТА,НАРОД!!!!,СИЛНА ДЪРЖАВА,АВТОРИТЕТ,ПРИЯТЕЛИ....???????...Къде са ,,приятелите,, от НАТО!!!!!!!! и ЕСъто!!!!Най вече от нътото,нали ПЪРВО ТАМ ПРИЕМАТ!!!!!
  • 21 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Све":

    Ами има и славяни приели Исляма като бошнаци,македонци,помаци ..но си има и чисьт турци като нас ..хора с имперско съзнание ..
  • 22 Osman

    4 1 Отговор
    Ердоган ще си го премести в другия крачол че 20 малоумника излезли да протестират. Смешници
  • 23 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    ТОВА МИ НАПОМНЯ ЕДИН ВИЦ....Иванчо казал на сестра си/---Ти си глупачка!./Майка му креснала --Иванчо ,ИЗВИНИ СЕ веднага!./----Марийке, ИЗВИНЯВАЙ ,ЧЕ си глупачка......Та и тука тъй...извинете ,че сте Марийки.
  • 24 Ernesto Guevara

    2 0 Отговор
    Стана някакъв абсурден навик на "управляващите" територията да протестират.Сеир голем
  • 25 Един ....

    1 1 Отговор
    От създаването на ДПС , Турция активно се меси във вътрешните работи на България , интересно защо чак сега нашите управляващи започнаха да пищят като ощипани .
  • 26 Васил

    2 0 Отговор
    Джамбазки е един клоун и нищо повече
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пенчо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Имате ли доказателство":

    Какво видео? На сикаджията не вярваш ли? Като е фалшива новина, Боко тиквата какво извинение е искал 5 ч. от вицепезидента на Турция? Май мутрата пак е послъгал, а?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове