Last news in Fakti

3 Април, 2019 09:11 3 985 12

Воислав Тодоров: Виждаме безсилие на институциите пред парите и политическата протекция

  • златен век-
  • артекс-
  • воислав тодоров-
  • протест

Инициативен комитет организира протест срещу незаконното строителство и корупцията

Воислав Тодоров: Виждаме безсилие на институциите пред парите и политическата протекция - 1

„Виждаме абсолютното бездействие и безсилие на институциите пред парите и политическата протекция“, каза пред БНР Воислав Тодоров от Инициативен комитет „Лозенец“. Тази вечер те организират протест с искане за законност и спиране както на строежа на небостъргача „Златен век“ на фирма „Артекс“, така и на всички останали спорни обекти.

„Нашият протест е срещу незаконното строителство и корупцията в по-широк мащаб. Очевидно този случай става все повече символ на корупцията в държавата. Проблемите са много по-дълбоки дори от неразбориите с тази сграда“, обясни Тодоров в предаването „Преди всички“ по БНР.

Воислав Тодоров припомни, че са започнали с протестите си преди година и половина, като в това време са изпращали сигнали и жалби до всички институции:

„Оттам в хор ни отговаряха, че разрешението за строеж е до 2020 г. именно заради поправката „Артекс“. След „Апартаментгейт“, когато вече лъсна лобизмът, това, което направиха, беше всички да се опитват да си прехвърлят топката, да си измиват ръцете само и само да не спрат строителството. В момента ставаме свидетели точно на това“.

ДНСК са органът, който по закон контролира за законността на строежите, подчерта Тодоров и добави, че именно от тях очакват основните действия:

„Очакваме да признаят, че разрешението за строеж е изтекло. Строителството продължава незаконно. Очакваме строежът да бъде спрян и преработен, така че да отговаря на изискванията на общия устройствен план за максимална височина“.

Воислав Тодоров подчерта, че не обжалват разрешението за строеж, а това, че ДНСК не си върши работата. По думите му, продължава бездействието на институцията по отношение на проекта „Златен век“.

„Поискахме оставките от шефа на ДНСК и от зам.-министър Йовев, не защото те са единствените отговорни, а защото считаме, че те са тези, които са нанесли най-голяма вреда на законността в този случай“, каза още Воислав Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУДИттрс420

    21 3 Отговор
    Нищо ново
  • 2 ВЛАСТ НАГЛОСТ

    48 3 Отговор
    Почти всички в т.н. институции бъркат в меда. Корупцията на герберските суджуци е като метастаза. Утре, когато ГЕРБ падне, тия институции ще се обърнат с отворени обятия към новите управляващи. Защото независимата Съдебна ВЛАСТ не работи ! Или работи за себеси само. И тя е част от тия институции макар да се води независима. А иначе е адски нагла да се самоназовава ВЛАСТ .
  • 3 САЩ

    46 3 Отговор
    В САЩ всичките "купувачи" щяха да бъдат разследвани, този скандал ми напомня на "Уотъргейт".
    Толкова голяма е величината му в БГ.
    Показват се зависимости между политици, бизнес, правосъдие, лобизъм,изпълнителна власт, злоупотреба и влияние с власт, хора участващи във властта носели бюлетини с чувалчета.
    Този скандал ако беше в САЩ, всичките щяха да са в затвора.

    Коментиран от #10

  • 4 Ядритн

    6 19 Отговор
    Всеко чудо за три дни. Босяците ша повикат, ша покрякат и ша млъкнат. Немой да развалят сериозно рахата на болярете - те колт, те бесят. Па ако не млъкнат овреме си има жандарми и бой на умирганье! Кой му не изнася - да бега -кеф му у Европата, кеф му у Русията.

    Коментиран от #5

  • 5 Mango number five

    25 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ядритн":

    Не са босяци! Крепостни селяни са. И доста избегаха. И баш болярите натискат малките болярчета. А малките болярчета реват че нема кой да им работи за едина комат леп. Те това е ситуацията

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Ядеитн

    4 13 Отговор

    До коментар #5 от "Mango number five":

    Непослушен народ кат нашия са управлява саде со глад и сопа. Кой успял и са уредил, значи е по-кадърен и по-акълия (болярин демек) от босяците, дека чекат на едната заплата . Тука са таквизе правилата. Кой рита срещу них е или гламав, или сака бой.

    Коментиран от #9

  • 7 Е Николов

    25 2 Отговор
    По-скоро да кажат кой няма евтин апартамент, след като се оказа че почти всички на високи позиции във власта са се "ОБЛАЖИЛИ" А е направо вулгарно нелепо че шефа на анти-корупционната комисия трябва да разследва тези злоупотреби след като тои самия е бъркал здраво в кацата с меда.Освен това така и не даде логично обяснение от къде е имат тези пари и защо на тези цени. И не на последно място да си припомним ,че в близкото минало Цацаров също е минат между какпите. КОЙ да разследва КОИ
  • 8 Ядеитн

    6 9 Отговор

    До коментар #5 от "Mango number five":

    И ша знайш - босяци и боляре по наште земи винаги е имало. И по царско, и по турско, и по комуниско време. Болярете блажат, босяците плащат масрафа и цалуват ръка. Тъй е било и тъй ша бъде. Толкоз.
  • 9 Mango number five

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ядеитн":

    Ти не си у ред.:)))
  • 10 Те затова не искат да го раздледват

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "САЩ":

    Защото ако започнат, ще излезнат наяве всички схеми и измами.
    Ще излезнат влиятелните тайни общества и методите за подтискане на населението през малцинствата. То това е очевидно, но за сега не е доказано, или показано.
  • 11 ДОКО

    10 2 Отговор
    ВОИСЛАВЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЗЛАТЕН ВЕК ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ЗАЩОТО ДРУГИ АКТИВИСТИ НА ПАРТИЯ ГЕРБ СЪЩО ЧАКАТ ЗА АПАРТАМЕНТИ С ПСАЛМИ И ЗАЩОТО НАЙ ВЕЧЕ ГЕНЕРАЛ БОКО ИМ Е ОБЕЩАЛ ..НЕМА СПИРАНЕ ГЕРБ Е МАФИЯ И В ТОВА ДАЖЕ НЕ СЕ СЪМНЯВА И МАДУРО..А ВИЕ ОТ ЛОЗЕНЕЦ МНОГО ИМА ДА РИТАТЕ..АМА РИТАТЕ БРОНЯТА НА ТАНКА..ОПИ И ЗАПОМНИ ГАРАНТИРАНО ОТ БАБА ВАНГА..
  • 12 Боко

    3 1 Отговор
    Аз ви казах,че някои ще са добре,но само някои,ко брецате
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове