Last news in Fakti

29 Март, 2019 13:36 4 009 23

Фандъкова била срещу „Златен век“

  • златен век-
  • софия-
  • кмет-
  • йорданка фандъкова

Столичният кмет подчерта, че некачествената работа може да провали и най-добрия проект

Фандъкова била срещу „Златен век“ - 1

В София не трябва да се допускат сгради, които не се вписват в общата среда и пречат – включително на движението. Така столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира пред bTV Radio казуса с многоетажната сграда „Златен век” на „Артекс”.

Вчера от строителния контрол посочиха, че небостъргачът като сграда е законен, но за самото му строителство трябва да каже съдът, тъй като около разрешителното за строеж и валидността му се води дело. Според главния архитект е трябвало да се направи презаверка в края на миналата година, а това не се е случило.

Фандъкова коментира признанието на арх. Здравко Здравков, че е получавал съобщения от собствениците на „Артекс”, като изрази мнение, че „вероятно не става дума за някакви драматични есемеси”.

В същото време тя беше категорична: „За мен беше важно да се направят промените в закона, да настояваме да има много добри анализи и да не допускаме в града да се изграждат сгради, които не се вписват и пречат на движението. Аз настоях главният архитект да не продължава разрешителното”.

По думите ѝ сега решението е в ръцете на Темида.

Главният архитект на София: Разрешителното за строеж на „Златен век” не е презаверявано.

Кметът коментира и множеството скандали около ремонтите в София. По думите ѝ процедурата за ул. „Граф Игнатиев” сега е „урок” за всички следващи, но даже и при най-подробните обсъждания след началото на работата ще има недоволни.

Като основен виновник тя посочи тези, които реално вършат работата на обекта: „Всичко се прави от човека. Каквито и добри проекти да се правят, след това при изпълнението работят строителните работници, които се ръководят от технически ръководители – тези хора са много ключови”.

Все пак Йорданка Фандъкова атакува и проектантите, но най-вече заради поне привидно добре направения, но твърде неясен като замисъл фонтан тип „водна стена” (или „надгробен паметник”, според някои) на пл. „Гарибалди”: „Трябва да се знае, че отговорността при реализацията на такива много ключови проекти на архитекти и проектанти е огромна. Най-малкото би трябвало да защитят проектите си – носят отговорност пред гражданите, това не е проектиране на частна сграда, тук говорим за целия град. Да защитават своите проекти, а не да трябва аз да обяснявам какъв е бил замисълът на проектанта”.

Тя заяви, че призивът монолитът от пл. „Гарибалди” да отиде в УАСГ е бил „закачка”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ставри

    18 1 Отговор
    Ти да видиш ...Я не хочу ...!
  • 2 Златен шпек

    27 3 Отговор
    Важно е да се знае, кои герберасти и техните роднини и приближени са напазарували или пазатуват там на промоция и тогава, ще бъде ясно, ще го има ли или не тоя шпек !
  • 3 така ли

    40 1 Отговор
    Била против, кога ... Що не го каза по-рано!
  • 4 Як Копелдак

    39 1 Отговор
    Тая па марионетка, като че ли някой я бръсне за нещо.
  • 5 той

    41 2 Отговор
    Тая е такава хитра лисица...също като ББ - никога нищо не знае.
    И вечно назначава проверки от които нищо не излиза.
    Време е да си ходи и да видим за какво ще я съдим без затвор няма да мине.
    Толкова години крие далаверите в общината и нейния ред ще дойде.
  • 6 Бай

    34 1 Отговор
    Сандъкова и тая е от групиравката на празната тиква !!!!!!!!!!!!!
  • 7 въпрос

    34 1 Отговор
    Данче, ти накъде ще хващаш, реши ли?! Наясно ли си вече?!
  • 8 ФЕНИКС

    22 1 Отговор
    Против е обаче няма нищо против да се построи. Кръсницата не е много искрена!
  • 9 Вуна

    13 1 Отговор
    Данчееее имаш п***@ катооо канчеее.
  • 10 Спас безделника

    23 0 Отговор
    Госпожо Фандъкова, крадльото Софиянски съвместно със Стоянев/С. Янев/ захапа зелената площ на Погребите в Лозенец, а Вие с Пешо пора я довършихте. Идват избори и ще Ви се наложи да обясните на лозенчани, защо сградата на Райфайзен банк се е надвесила над бул. "Вапцаров" и какво правят жилищните блокове върху зелената площ на Борисовата градина.
  • 11 Софийски

    8 0 Отговор
    На крива ракета комосът и пречи.
  • 12 Пенчо

    12 2 Отговор
    Верно, смс-ите не са били много драматични. Просто - "ти знаеш ли кой е Цв.Цв.?"
  • 13 Ама

    13 0 Отговор
    Този паметник не е ли одобрен от една комисия, с много архитекти в нея, и други експерти, на които за това им се заплаща. И проекта е на някой, но кой го е одобрил, след като е одобрен, значи е харесан от кметството. А сега какво излиза, проектантите били виновни. Май някой не си знае задълженията и отговорностите!
  • 14 Batushka

    13 0 Отговор
    НЕКАДЪРНА!

    Коментиран от #16

  • 15 то се знае че

    13 1 Отговор
    тая е тъпа гъска.....

    Коментиран от #22

  • 16 Зенобия

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Batushka":

    Много си е кадърна даже, милионерка в играта е 10 години взима % от всеки един ремонт извършен в София!
  • 17 НА ТААА С КВО И БЯХА ЗАПУШИЛИ

    7 0 Отговор
    УСТАТА ДО СЯ А ??? СЯ ИЗВЪДНЪЖ ЧЕСТНА Ш'СЪ ПИШЕ.....
  • 18 Бобнбон

    5 0 Отговор
    Като я обича народа защо като ходи на мероприятия я следват 2 буса от охрантелна полиция?
  • 19 Аромат от септичната яма

    2 0 Отговор
    Ще има да пати русата главица на нашата кметица. Щом става въпрос за пари от данъците, няма да има прошка.
  • 20 Ernesto Guevara

    5 0 Отговор
    Фъндъка може и да е против,но Цвичката е бил ЗА.....и е получил асансьорния апартамент.Никакъв кмет не е тая,ами кукла на конци.
  • 21 Трамкар

    5 1 Отговор
    Тая изобщо няма место в София, да си ходи в Самоков да копа картофи, защото когато трябваше да се пуска трамвай в Дървеница, дойдоха сульо и пульо да протестират, дадоха и някой лев, и поради това там още се движат бълващите черен дим, претъпкани автобуси.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Именно

    4 0 Отговор
    Малко е взела явно ;)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове