5 Април, 2019 20:17 3 184 16

Ангелкова отговори задочно на Симеонов за имота си в "Драгалевци"

  • драгалевци-
  • ангелкова-
  • имот

Скандал в парламента за имот

Ангелкова отговори задочно на Симеонов за имота си в "Драгалевци" - 1

Министърът на туризма Николина Ангелкова отговори задочно на обвинението на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че не е декларирала имот в столичния квартал "Драгалевци".

Тя написа във "Фейсбук", че имотът е бил закупен в края на 2018 г. и предстои да бъде деклариран в ежегодната декларация за имущество и интереси, която се подава за предходна календарна година. Срокът за това е до 15 май тази година, подчертава Ангелкова.

Относно вида на имота тя уточнява, че става въпрос за парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв.м.), като къщата и гаражът ще бъдат съборени, тъй като са негодни за ползване.

Ангелкова посочва и че при проверка на пазарните цени на УПИ в района, както и на извършените реални сделки в Агенцията по вписванията, може да се установи, че сделката е извършена на пазарна цена. По отношение на средствата, с които парцелът е закупен, министърът уточнява, че те са от родителите ѝ и всички данъци са платени.

Ангелкова е категорична, че цената на покупко-продажбата отговаря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот.

Припомняме, че вчера Валери Симеонов посъветва премиера да си огледа министрите. В кулоарите на парламента той препоръча на журналисти да проверят жилище на адрес в столичния квартал "Овча купел". Тогава обаче Симеонов отказа да посочи изрично чия собственост е въпросният имот.

По-късно стана ясно, че става въпрос за жилище на министъра на туризма.

В отговор на обвинението Ангелкова показа нотариалния акт на жилището, уверявайки, че всички документи са изрядни. Тогава тя заяви, че Симеонов очевидно проявява силни чувства към нея.

По-рано днес пък лидерът на НФСБ продължи с разкритията. Той подсказа на журналистите да проверят и имот в "Драгалевци", защото някой живеел, но не го е посочил в данъчната си декларация. Както стана ясно, това отново се оказа министърът на туризма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Patriot

    7 5 Отговор
    А Симеонов защо не каже колко пари иска при среща с Антон Кисе?

    Коментиран от #2

  • 2 тони

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Patriot":

    Валерката е доста заможен от частен бизнес, преди да влезе в политиката, че да трябва проси подкупи. Тези, които цял живот са били на държавна работа обаче има доста да обясняват от къде пари за апартаменти.
  • 3 гост

    10 0 Отговор
    И таа и тоя са един дол дренки. От къде тия пари за тия имоти?
  • 4 Хк+йххххйххх

    10 0 Отговор
    Крадци
  • 5 Alpha_Lone_Wolf

    19 0 Отговор
    В Драгалевци едно време 1м² поляна беше 400€, тъй че тоя двор гони милион левчета.
    Това са парите от КТБ, всички са се облажили и сега купуват уж евтини жилища. Плащат си реалната цена и пишат по-ниска и не заради данъците, а защото не могат да докажат откъде ги имат.
  • 6 Евала

    12 1 Отговор
    Въпросната дама живее в Драгалевци в етаж закупен от собственик на туристическа фирма!!! Който притежава куп имоти благодарение на. Баща му ( проверете кой е баща му и какви имоти има в София) действието се равива на улица Гьоргьовче 2 !!!! Всяка сутрин служебният Мерцедес идва да я взема тази госпожа!
  • 7 Евала

    7 0 Отговор
    Въпросната дама живее в Драгалевци в етаж закупен от собственик на туристическа фирма!!! Който притежава куп имоти благодарение на. Баща му ( проверете кой е баща му и какви имоти има в София) действието се равива на улица Гергьовче 2 !!!! Всяка сутрин служебният Мерцедес идва да я взема тази госпожа!
  • 8 XYZ

    8 0 Отговор
    Как можем да избегнем тези проблеми, много лесно като запишем че ПРОКУРАТУРАТА, СЪДЪТ СЛЕДСТВИЕТО ,ДАНС и други ,без Армията ще се управляват от втората партия която не е спечелила изборите.

    2. Всеки който стане политик и заеме висок пост , подпише декларация нотариално заверена . че ако бъде уличен в корупция , кражба и търговия с влиание се отнема всичко : коли къщи пари и бъде оставен само с един куфар дрехи.

    3. Неговите деца , родители, братя , сестри и (съпруг съпруга) също подишат , че те вярвят на роднината политик и са готови да останат с един куфар дрехи.

    4.И тогава ще видим кой мисли за България или идва да си (НАБЕРЕ БОРОВИНКИ С АПАРТАМЕНТ)
  • 9 Чурулик чурулик

    2 0 Отговор
    В драгалевци има един парцел 820 квадрата в регулация със съборетина 190 000 евро има го в обявите
  • 10 незнайко

    6 0 Отговор
    Това от снимката ли ще съборят ? То още не е довършено ! Смятайте какви пари играят, щом този палат не ставал за живеене !!!
  • 11 Гифонович

    5 0 Отговор
    Всичките са тъпкано с пари вече. Купуват имоти като фъстъци. Нищо сме балъците.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 123

    1 0 Отговор
    Няма да ми триете коментарите, бе ей, мишоци!!!
    Пак казвам, ок, парите са от мама и тате, а те от къде ги имат???
    Да ги питат тях!
  • 14 чиче

    0 0 Отговор
    Парите не са от мама и тате а от баба и дедо
  • 15 Българин

    1 1 Отговор
    Живота е Несправедлив .Трябваше вече да сте го приели това положение.И хората не са Равни....Има Можещи и НЕможещи,Знаещи и НЕзнаещи и така нататък....Наздраве и мезете блажно....
  • 16 Бай Благой

    0 0 Отговор
    За какво се карат само тия наще голтаци...
    Дошли с едни потури и по един ямурлук у парламента....а си тръгват с арманита, бентлита и имоти за милиони...
    Неморални боклуци са тия наще голтаци в парламента...
    Неуважаеми дупетати...парите и имотите не можете да ги занесете в гроба си....ще си отидете голи и боси...както сте дошли на този свят.
    От вас зависи да ли ще запишете имената си в историята или ще сте поредните грабители..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове