4 Април, 2019 16:12 2 591 43

Лозан Панов нямал имот и няма да подава оставка

  • лозан панов-
  • апартамент-
  • имот

Всеки имал право да избира кумовете си

Лозан Панов нямал имот и няма да подава оставка - 1

"Излизам най-минатия човек - не съм собственик на имот, а от мен се иска да се откажа да работя, като подам оставка или изляза в отпуск! Как можете да си представите, че ще го направя".

Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов след апартаментния скандал около съпругата му Елисавета, цитиран от в. "24 часа".

Всеки има право да избира кумовете си. Това е лично решение, коментира председателят на Върховния касационен съд (ВКС) за семейство Мирянови, собственици на фирма "Артекс", които са кумували на сватбата му.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че материали по случая се изпращат както на НАП - за апартамента на Елисавета Панова в кв. "Изток", така и на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) - този път за конфликт на интереси у шефа на ВКС.

Запитан дали е знаел за сделката с апартамента с "Артекс", председателят на ВКС отговори: "Разбира се, че знаех".

Запитан кой плаща наема за жилището, закупено от фирмата, чиито апартаменти са предпочитани от представителите на властта (в медии Елисавета Панова бе обяснила, че то е закупено далеч преди брака им от нейната фирма "Ганева 2000" и в момента всеки месец ѝ се плаща наем), Панов заяви, че наемателят плаща. "По закон, когато собственик е юридическо лице, естествено, че му се дължи наем от онзи, който го е наел", каза председателят на ВКС.

Сделката с въпросния апартамент вече е била обект на разширена данъчна ревизия от НАП, която той не знае да е приключила. Приключили са само проверки срещу него като физическо лице, допълни Лозан Панов.

Припомняме, че вчера президентът Румен Радев обяви, че свиква заседание на КСНС заради скандала с апартаментите, по който оставки подадоха Цветан Цветанов - от депутатското място, правосъдният министър Цецка Цачева и двама зам.-министри - спортният Ваня Колева и енергийният Красимир Първанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    15 13 Отговор
    Горкият беден човек добре, че е жена му да го приютява.
  • 2 извън протокола

    19 4 Отговор
    Две трети от българите придобиват имоти на данъчна оценка, освен тези, които са с кредит. Ами, променете закона или намалете безумните такси към държавата и общините, които нямат никакво отношение към тези сделки и тогава няма да се ползват занижени цени в нотариалните актове!

    Коментиран от #15, #41

  • 3 ****

    16 13 Отговор
    А кой има бе Лозанов,женати ли,или дъщеряти дето живееше в някакъв палат,който уж не бил неин.Сигурно си на квартира в някой приятел може би?Ако се организира народен съд,как само ще пропееш за да си спасиш кожата и черната си душичка.
  • 4 започва да писва

    16 3 Отговор
    Големите далавери на властта са на друго място - магистрали, изтребители, еврофондове ... Какво ни пробутвате цял месец кокшкарски номера, които всеки кокошкар в тази страна ги прилага - фиктивни цени при продажби на имоти, МПС и пр.
  • 5 Съдията Дред

    18 11 Отговор
    Лозан Панов не удобен на управляващата върхушка, затова искат да го изкарат от играта.

    Коментиран от #7

  • 6 Олимпийска надежда

    18 5 Отговор
    Имота е купен когато той дори не я е познавал!Колко трябва да си кух да правиш разследване с ясен край!?

    Коментиран от #9, #13, #14, #17

  • 7 Мордекай

    4 13 Отговор

    До коментар #5 от "Съдията Дред":

    Как другите ги заклеймихте , макар де да са платили повече от тоя смешко , а смешкото лайномет го оневинявате , еееее стига така избирателно , много очевадно се получава

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Mango number five

    20 4 Отговор
    Ако фактите изнесени в статията са верни, то Панов е жертва на акцията''Герберюгата отвръща на удара''
  • 9 Жхх ъх

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Олимпийска надежда":

    Придобитото по време на брак е общо,другото не
  • 10 е бре

    15 6 Отговор

    До коментар #7 от "Мордекай":

    Мадурко, ако утре се ожениш за някоя кака, която преди това си е купила евтин апартамент, ти ли ще отговаряш за тази сделка

    Коментиран от #16

  • 11 Съдията Дред

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Мордекай":

    Ти не се притеснявай дока Лозан Панов е в седът ръка на съдилищата няма да сложите! Единстяената институцуя в България която остана безависима е само Българския Съд! Герберасите сложиха ръка на другите силови институции отдавна.
  • 12 ДСБ

    14 3 Отговор
    ЯДИН КОЙТО Е ЧИТАВ И Е ТРЪН В ОЧИТЕ НА ВЛАСТА ПОСТОЯНО МУ ТЪРСЯТ НЕКО ЗА ДА ГО МАХНАТ АКО И НЕГО СМЕНЯТ ВЕЧЕ НЕЩО НЯМА ДА ЧУЕТЕ
  • 13 Mango number five

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Олимпийска надежда":

    Дори и за ниската цената на имота немогат да я обвиняват. Защото е ясно че продавача и куповача са приятели от дълги години, още преди Панов да се ожени за жена си.

    Коментиран от #18, #19

  • 14 goni

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Олимпийска надежда":

    А, за кумовете, какво ще кажеш?!:) Кой кум, кой сват, кой на булката брат?!:)

    Коментиран от #33

  • 15 goni

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "извън протокола":

    Па, ше краднем!:) Вервай ми!:)
  • 16 goni

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "е бре":

    А, кумовете?!:) Не се прави на алтав! И тех ли не познаваш и не можеш да им откажеш, щото много се натискат?!:) А, ти какво си направил за тях?! Няма само те за теб!
  • 17 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Олимпийска надежда":

    Аз дори предполагам ,че се е запознал с жена си в деня на сватбата ,нещо като женени от пръв поглед,особено за човек над 40 години.Ха ,ха, ха.
  • 18 goni

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Mango number five":

    Ти на приятелите си такива ли подаръци правиш, или по-големи?!:)

    Коментиран от #29

  • 19 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Mango number five":

    Ааа,за едни приятели може евтини апартаменти,а за други приятели не може!
  • 20 скъперника

    2 1 Отговор
    Е ми прав е, този път съм съгласен с него, искането на оставката му е поради недобра осведоменост или подвеждане от някой "доброжелател". п.п. Атаката е най-добрата защита, а прекаленият светец и Богу не е драг.

    Коментиран от #21

  • 21 goni

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "скъперника":

    Прав си! Именно въпросният господин се правеше на прекален светец! Затова не е драг Богу! Оказа се че не е толкова голям светец и ще си поне се последствията! Ти за брак по сметка чувал си?! А, за това как се отблагодаряваш?! Дано го разпнат! Терикат! Ама, едва ли. Пазят си го! Нужен им е!

    Коментиран от #24

  • 22 Соломон

    6 2 Отговор
    Мъдро и правилно решение на Панов ! Отдавна е трън в очите, пълни с греди...,та така "тарикатски" покрай сухото, разгеле сгоден случай.

    Коментиран от #23

  • 23 goni

    4 5 Отговор

    До коментар #22 от "Соломон":

    Наистина ли вярваш на Лозан?! Стига бе! Смяташ че е много хитър и затова сам той предприема този ход?! Лозан е пионка. Местят го както пожелаят! Опитват се да накарат хората да повярват че има някой, който е неподкупен! Ами, вярвай! Щом ти харесва!:)

    Коментиран от #27

  • 24 скъперника

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "goni":

    Бай Лозан не е светец, поне откакто го "блъсна" кола. За друго ми е намекът, дано ме разберат които трябва.

    Коментиран от #26

  • 25 Batushka

    3 0 Отговор
    Ми на жена му е ...преди да и напии менците на мегдана
  • 26 goni

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "скъперника":

    Е! Защо? Сума ти хора ги блъскат коли! Не се оглеждат, когато пресичат. Него поне колата, която го блъсна не го уби. Явно дребно произшествие и той е виновен иначе щеше да си потърси нещата по съдебен път. Кой знае защо не го направи. Странно!:) Може би не убеден че съдът е безпристрастен!:)
  • 27 Соломон

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "goni":

    Наистина ли ? С тези думи змията измами Ева в Едемската градина. Тя бе пратеник на Сатана. А ти, наистина ли в лично качество питаш или...

    Коментиран от #28

  • 28 goni

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Соломон":

    Хммм! Интересно! Нима си си помислил че работя за някого, който...! Чисто лично. Най-обикновен човек съм и нямам нищо общо с разни служби и организации. Колкото до Ева и змията...! Разговора много ще се проточи. Не вярвам да ти е интересно. Твърде консервативен съм.

    Коментиран от #30

  • 29 Mango number five

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "goni":

    Ако още не си разбрал, да ти кажа. Проблема не е в закупените жилища на ниски цени, а търговията с влияние. При Панов и жена му, търговия с влияние няма. Кучето е заровено в небостъргача Златен Век. А днес се оказа че Борисов е спрял строителството на Златния Век, което пэк означава че може би ще хвърчат агнешки главички в партията ГЕРБ . А ние освев да си рупаме пуканките и да следим развоя ва събитията друго неможем да направим.
  • 30 Соломон

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "goni":

    Вервам ти. За "обикновен" човек си доста информиран, ако се съди по написаното тук...Е, опитвам се да мисля и да търся логика. Знаеш, че мъдростта ми е пословична. Даже имам Притчи - 31 на брой, мъдрост за всеки ден. И знам за змията и Ева достатъчно - това е само началото.

    Коментиран от #32

  • 31 пико

    2 0 Отговор
    Ако Л Панов се скара жестоко с женаси и се развеждат кой ще получи този спорен апартамент.На кого ще го присъди съдът, и с какви мотиви.

    Коментиран от #39

  • 32 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Соломон":

    Ще ми е интересно да ги прочета.

    Коментиран от #34

  • 33 moni

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "goni":

    Това с кумовете си е донякъде и късмет, да ти кажа. Виж Горанов и той кумове си е избрал... А моите кумове минават само с едно "живи и здрави" и чакат да им целувам ръка...

    Коментиран от #35

  • 34 Соломон

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "goni":

    Още ли не си ги прочел ? Как така, информиран и интелигентен човек, а такъв пропуск ? Ами прочети ги ! Те са част от Старият Завет в Библията. Там ще намериш и историята за Ева и змията и 10-те Божий Заповед и много други ИСТИНИ за света и живота.

    Коментиран от #36

  • 35 goni

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "moni":

    Никакъв късмет не е с кумовете. Става въпрос за хора с които сте много близки! Е! Кой, както го разбира!:)

    Коментиран от #37

  • 36 goni

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Соломон":

    Мдаа! Чел съм ги. И ги помня. Очаквах по-съвременен прочит от теб! Но, няма значение. Нищо ново под слънцето.

    Коментиран от #38

  • 37 moni

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "goni":

    Ами, близки сме, даже много близки, как иначе ? Ама те не си падат по подаръците...предпочитат да получават, вместо да дават. Затова казвам, че си е късмет.
  • 38 Соломон

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "goni":

    Всичко ново под слънцето е забравеното старо. Притчите Соломонови не се нуждаят от "съвременен" прочит, понеже са АКТУАЛНИ за всички времена. И щом си ги чел... трябва и да си разбрал това, за да не нямаш празни очаквания ( от мен или някой друг). Но ти препоръчвам да ги препрочиташ редовно. Ще откриваш всеки път, колко са съвременни, актуални и валидни и за днес. Това има значение.
  • 39 Соломон

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "пико":

    Ето - това е мъдър въпрос !
  • 40 Сериознлимиговори

    2 1 Отговор
    Голям наглец е тоя!
  • 41 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "извън протокола":

    Не. Таксите не са високи, за справка виж другите страни. При моите покупки данчната оценка е с 20% по-ниска от реалната цена, а в случаите на политиците данъчните оценки са стотици пъти по-ниски, а те са ги платили на цени дори под данъчната оценка. Уж платили. Не се знае. Например: купуваш си жилище за 60х.лева, а то е с оценка 46х.лв, а те купуват лукс за 250х.лв на цена 90х.лв при данъчна оценка 120х.лв. Цветанов как на една заплата се оказва, че има спестени повече от получените пари, все едно са живяли като отшелници някъде по планините, а заплатата си му е вървяла. Това е неприемливото за хората, наглостта им е преминала всякакви граници и нямат намерение да се махат дори и след очевидните им измами.
  • 42 овца

    1 0 Отговор
    а щерката на цацата за колко ?
  • 43 ьяаэ

    1 0 Отговор
    Тоя си противоречи на всяка втора дума.
    Голяма боза е в главата му.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове