Last news in Fakti

9 Април, 2019 20:45 2 937 33

Чакаме оферти за нови кораби за ВМС

  • вмс-
  • военноморски сили-
  • кораби-
  • митко петев

Индикациите са, че ще наддават три фирми - "Люрсен" - Германия, "Фикантиери" - Италия и МТГ "Делфин" - България

Чакаме оферти за нови кораби за ВМС - 1
Снимка: БГНЕС

От три фирми се очакват предложения за нови кораби за военноморските сили. Това съобщи пред БНР началникът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Крайният срок за подаване на офертите е 16 април. Проектът е на стойност до 984 млн. лева.

"До момента не са подадени никакви, защото в последния ден обикновено става, така че на 16 април мога да ви кажа колко ще бъдат. Към момента очакваме от три фирми - от "Люрсен" - Германия, от "Фикантиери" - Италия и МТГ "Делфин" - България. Има индикации, че ще се случи това", каза контраадмирал Митко Петев.

Относно мигрантския натиск той отбеляза, че по морската ни граница няма индикации за засилване на бежанската вълна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Черна Врана

    11 7 Отговор
    Чакат оферти за пояси,, патици"ще са флагмани в НАТО
  • 2 Meganoob BG

    11 4 Отговор
    Абе те корабите са хубави, ама кой ще ги кара? Ние сухопътна войска нямаме, или очаквате рибарите с греблата да се научат?

    Коментиран от #26

  • 3 onq s konq

    6 3 Отговор
    Е тоя път вече е ред на Грипен
  • 4 Mорук

    10 2 Отговор
    Дони ше но подари самолетоносач,ама нямаме самолети
  • 5 Хк+йххххйххх

    11 2 Отговор
    Непременно от САЩ като патоците ф 16. Само да не са евтини. Има кой да плаща нали Цецо Цв Цв. Как беше закуската. Помоли ли се за.............

    Коментиран от #14

  • 6 КОНТРАТА

    16 1 Отговор
    За 500 милиона€ ще купят 2 шхуни от от историческия в Испания от времето на Магелан, а топчии имаме ли?
  • 7 гост

    9 6 Отговор
    За какво са ни кораби , ние армия нямаме. Пари на вятъра. По добре да ги дадат на циганите да им построят апартаменти.
  • 8 Прос като матрос

    15 2 Отговор
    Абе ,аз като служих в Атия 1990г,пак що годе имаше флот.Ами сега ,що въобще ни занимават с глупости.Ние сме разграден двор с корумпирани плашила(политици)
  • 9 Петко

    11 2 Отговор
    Затвор за тиквата!
  • 10 Стига

    13 3 Отговор
    сте пръскали милиарди за глупости. Аман от комисионери.
  • 11 НКВД

    3 2 Отговор
    В България има фенове на сериала,, Последния кораб"
  • 12 От где пари за кораби бре........

    13 1 Отговор
    Ся Бат Гойко ще излезе и ще има едни хвалби............Давам за тва , давам за онова............ човек ши си помисли че ги вади от джоба си........
  • 13 Рашка с чашка

    6 11 Отговор
    Ушанки, какъв ви е проблема да имаме бойни кораби? Нали все ревете каква армия сме имали преди и как сега нямаме? Обаче когато се прави нещо в посока да се възроди армията, пак ревете, вие въобще знаете ли какво искате?

    Коментиран от #25

  • 14 Льотчик

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "Хк+йххххйххх":

    Хайде като си разбирач обясни кое е по добре за нас от Ф-16 блок 70. Грипен С са история защото Китай купи Волво, а и отстъпват почти във всичко на блок 70. Грипен Е са ОК, но са много по скъпи от Ф-16. Рафал са супер, но не ни го предлагат и пак е скъп. Еврофайтър е история заради Брекзита. Су-35 дори да не бяхме в НАТО никога не са ни предлагатли руснаците Су-27 дори, само Миг-29. На Миг-29 статистиката му е 6 на 18, Ф-16 му е 76-1. Ф-35 дори да ни го предложат, както се вижда наистина е издънка. Какво остана, Ф-16.

    Коментиран от #23, #27

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Запознат

    9 1 Отговор
    Какво чакат? Оферти? Ние нямахме ли корабостроителници? Не можехме да си направим ли? Въоръжението може да дойде за кораба може да се поръча в зависимост от нуждите. Тия всичките от прехода насам, трябва да ги линчуват за геноцид на Българския народ. За някой лев комисион, ще продадат и майка си. Обаче, който е измислил тая схема е голям мозък. Дават ти фондове, преди това са съсипали всичко в държавата, дават ти парите и ти казват, какво да купиш и от къде. Голяма далавера. Дават едни пари, после ги взимат десеторно. Голяма печалба. Тц, тц, тц. Нагли, нагли до безобразие. Сефа ще гледаме по дискавъри, как ср правят кораби и ще си казваме, ей и ние строяхме кораби в Руси, в Бургас-олии, във Варна-въй....
  • 17 7777

    11 1 Отговор
    Направо купете един два самолетоносача с по две ескадрили Ф-35. Прост народ богата държава.....
  • 18 Купете

    5 1 Отговор
    Поне ще има метал за вторични суровини.Некадърници смотани!
  • 19 4 пари за чаве давамее

    5 1 Отговор
    Хора не останаха тука кораби ели се пазаруват😂😂😂😂
  • 20 Ужас историята се повтаря

    6 2 Отговор
    1940 "Люрсен" - Хитлерова Германия трябваше да достави дървени катери на ЦБ за 10 000 000 златни лева, достави няколко, но войната със СССР започна и доставките спряха, после дървените катери ги взеха като трофеи руснаците, видяха че не стават за нищо и ги върнаха.
  • 21 Крадливите доставчици на Царство Българи

    4 2 Отговор
    Царство България Флот Торпедни катери "Люрсен"

    1938 България сключва договор за покупка на 5 торпедни катери с германската фирма “Фр. Люрсен” Решението е на командира на флота Вариклечков/много показателно/. Цената на всеки катер е 35 362 536 лева. Катерите са малки, дървени/борови!!!/ и защото са малки – нямат оборудване за откриване на подводници. Доставени са само три.
  • 22 Да се смееш или да плачеш

    3 2 Отговор
    Царските далавери продължават
    Дървените торпедни катери/големи лодки по-точно/ с екипаж по 19 души дълго време са основната ударна сила на българския Черноморски флот. Първите два катера са докарани във Варна от немския параход “Белград”, съответно No 1 през април и No 2 през юли 1939 г. Третият е натоварен на същия параход, когато на 2 септември 1939 г. избухва Втората световна война. Налага се катерът да бъде върнат в Хамбург. По-късно, едва през юли 1941 г. , той е прекаран по Дунав, а през август преминава в Черно море и пристига във Варна. С него пристигат и резервните части за първите два катера. Със започването на войната германците чувстват голям недостиг на бойни кораби и едностранно прекратяват по-нататъшната доставка. България заплаща и купуването на лиценз за строителството на този тип катери. Но у нас не е построен нито един кораб от този тип.
  • 23 Иво

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Льотчик":

    Малоумниците свършване нямате. Как можа такава каша от глупости да напишеш?
  • 24 Бачо Киро

    2 1 Отговор
    Че за кво пак глупости, оферти, дрънканици.... Да каже Боко кои са хубави и плават стабилно и да вземаме две три лодки да се возим напред назад.... Поне да се не излагаме като със самолетите, вече е ясно, че сме надупени слуги без право на мнение и избор.
  • 25 Бачо Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Рашка с чашка":

    Леко да се не подмокриш, наивник.. Армия имал... Едни голи приказки и едни фиктивни бюджетни излишъци... Туй има. Ни самолети ще видиш, ни кораби...
  • 26 Све

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    Не е важно кой ще ги кара, а кой ще вземе комисионните
  • 27 хамсал

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Льотчик":

    Публикувано във факти.бг: Грипен С са история защото Китай купи Волво... Е ти наистина си разбирач, Грипен се прави от Saab!

    Коментиран от #28

  • 28 Льотчик

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "хамсал":

    Разбирач съм, двигателя на Грипен С F-404 се прави от Волво. Новия Грипен Е е по голям и е с двигател на Бойнг F-414 който не влиза в стария Грипен.

    Коментиран от #30

  • 29 букова глава

    2 1 Отговор
    Абе как да нямаме флот? Имаме флот от адмирали!
  • 30 хамсал

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Льотчик":

    Ми, като си разбирач, защо не ни открехнеш и не кажеш какви са двигателите F404? Правели ги Волво! Да, ама не! Сглобка е съвсем друго, защото това са двигатели на Дженерал Електрик, на Ф18! Прав ли съм разбирачо?
  • 31 Контраадмирал Разплющилкин

    3 0 Отговор
    Вярно е нашата армия може да изнася офицери барабар с фуражките
  • 32 Това е пътя

    2 0 Отговор
    Важното е че почваме да създаваме боен флот и то от най модерните
  • 33 нднд

    0 0 Отговор
    Аз чакам оферта некой да се сети да дигне заплатите - стига сте харчили пари за глупости а дайте пари на хората, поне преди избори замажете очи малко - смешници!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове