Last news in Fakti

9 Април, 2019 20:00 2 314 18

Кумецът на Делян Добрев: Купил съм апартаментите на пазарни цени

  • делян добрев-
  • кумец-
  • евгени консулов

Информацията на "Биволъ" не отговаря на истината, оправдава се бившият зам.-кмет на Хасково

Кумецът на Делян Добрев: Купил съм апартаментите на пазарни цени - 1
Снимка: БГНЕС

„Изнесената в статията на сайта „Биволъ” информация за цените на закупените имоти в кв. „Манастирски ливади” в София по отношение на мен и съпругата ми не отговаря на истината”. Това се казва в позиция на бившия зам.-кмет на Хасково Евгени Консулов, който е кумец на депутата Делян Добрев.

Преди това в публикация на „Биволъ” беше изнесена информацията, че майката на депутата Делян Добрев, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са купували имоти ново строителство в столицата на цени около 270 евро на кв. м.Сделките са осъществени 2016 – 2018 г. Малко след тази информация депутатът Делян Добрев съобщи, че напуска парламента. „С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля - не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", се казва в позиция на Добрев.

Евгени Консулов също излезе с позиция по казуса:

„На 29 септември сме закупили отстъпено право на строеж, видно от публикуваната справка от Службата по вписванията и попълнената от мен Декларация за имущество и интереси за 2016г. Изнесените в статията цени се отнасят за това отстъпено право на строеж, а не за крайната цена на придобиване на имотите. След това е сключен договор за строителство, в който са посочени срокове и етапност на плащанията, след завършване на определените фази. Закупените апартаменти са маломерни, като чистата жилищна площ на единия е 61 кв.м., а на другия 48 кв.м. Сградата не е „луксозна” и дори към днешна дата няма изграден асфалтов път до нея. Общата договорена през 2016 г. и изплатена по банков път цена е 650 евро за кв.м., а не написаната 288-315 евро за кв.м. Заплатената цена е в пъти над „данъчната оценка“ на имотите, съгласно посоченото в нотариалните актове. Цената „на зелено” е пазарна за 2016 г. за квартал „Манастирски ливади”. Съгласно направена справка в сайтове за имоти дори и към днешна дата (април, 2019), въпреки поскъпването на цените спрямо 2016 г., могат да се закупят апартаменти в строеж в региона на цени от 484-650 евро на кв.м.”, сочи изявлението.

„Средствата за покупка на отстъпеното право на строеж са от спестявания и са налични още преди постъпването ми на работа в община Хасково (видно от попълнената от мен Декларация за имущество и интереси при постъпване на длъжност). Средствата за строителството са платени по банков път, разсрочено през период от две години.

Фирмата, от която са закупени имотите никога не е развивала дейност в община Хасково, не е участвала в обществени поръчки и не е извършвала строителство”, се казва още в позицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    54 3 Отговор
    Тия всички се налапаха откакто са във властта.Защо преди това не сте си купували имоти?Защото сте некадърни и можете само да крадете ли?

    Коментиран от #4

  • 2 123

    52 2 Отговор
    Абе къде ги намирате тия кумове бе Горанов Добрев искам и аз такъв кум да ми даде апартамент и да е купен ефтинко пък и на тъст и тъща неслучих не ми подариха пет шест апартамента

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Пешо

    45 2 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Прав си, проблема на всички българи е в неправилното подбиране на тъстове, тъщи и кумци. Ако всички бяха си избрали правилните роднини "Артекс" нямаше да смогнат с апартаментите. 😂
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пико

    31 1 Отговор
    Одобрявам решението Д.Д да напусне парламента с да не се петни ГЕРБ.Притеснявам се обаче ако всички които петнят партията напуснат.Какво ще правя аз сам член/и той един твърд/в нея.
  • 6 Бай Шиле

    38 1 Отговор
    А бе наглец,питат те от къде са парите.Не се отплесвай .
  • 7 Герб

    27 1 Отговор
    Дайте пояс. Потъва е........!
  • 8 Бойко Хвалипръцков

    26 2 Отговор
    Бушоните вече ги гърмя с картечница и пак се давя.Бързо трябва да вкарам бежанци да попълня редиците че се топим като сняг през юни.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Джуджето хаяско

    17 1 Отговор
    Да бе,верваме ти
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Запознат

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "123":

    ...ама и грозен, грозен колкото е и тъп. А се мисли и за хитър.
  • 14 Селяни

    11 1 Отговор
    Поради що се юркате всички на София'та да додете. Вчерашни голтаци..
  • 15 Порно

    11 1 Отговор
    Като твърди , че има толкова евтини жилища в София, да пусне линк към обявите , да си вземем и ние.
  • 16 Бачо Киро

    11 1 Отговор
    Още един, който като идиот потвърждава, че е купил и платил на черно. Колко да ви обясняват правистите, че данъчната оценка е минимална цена, но е незаконно да обявиш нея за покупна цена, а да плащаш друга. Всички са толкова големи идиоти, че го смятат за законна практика... Я го подкарайте и тоя да видим какво и колко.... Ама то Цацаров така пазарува, дори има спечелено дело за връщане на всичките пари от проблемна сделка, та какво да си говорим за останалите...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дедо

    6 1 Отговор
    Фамилия Добреви постави рекорд по бързо крадене!Ще кандидатстват за Гинес!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове