Last news in Fakti

10 Април, 2019 15:21 1 327 11

НФСБ поиска декларация срещу "наглата" Турция

  • нфсб-
  • мевлют чавушоглу-
  • екатерина захариева

Според партията МВнР действа плахо и нерешително

НФСБ поиска декларация срещу "наглата" Турция - 1
Снимка: БГНЕС

От НФСБ излязоха с декларация по повод изслушването на външния министър Екатерина Захариева и изказването от турска страна, че са се намесили в приемането на Закона за вероизповеданията у нас. Ето какво гласи тя:

Ние, „Обединени патриоти“ поискахме изслушване на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева, защото думите на турския й колега Мевлют Чавушоглу са недопустим акт на намеса във вътрешните работи на страната ни – както и да стоят в „контекста“ на изказването му. Припомням, че турският външен министър в публична реч в град Текирдаг заяви, че „Турция е била принудена да се намеси и България да промени Закона за вероизповеданията“.

Не само намеса във вътрешните работи – подобен акт е и нагъл опит за дискредитация на парламентаризма в Република България. Внушение, че Народното събрание на суверенна държава, каквато е България, пише закони под диктата на чужда държава. Пълен абсурд!

Изслушването беше необходимо – за да се запознаем с всички действия на българското правителство като реакция, като отговор на думите на Чавушоглу. Защото на подобни прояви трябва да се реагира категорично и безкомпромисно! Подобни прояви трябва да бъдат пресичани в зародиш!

Още повече – това не е първи опит на Турция за намеса във вътрешните работи на Република България. През последните 30 години Турция дори не прикрива намерението си да участва в управлението на страната чрез подкрепа за определени политически партии. И тук ще припомня ролята на „Обединени патриоти“ в този процес в борбата за изстъргването на ДПС от управлението на страната. Не само чрез ДПС, Турция опитва да влияе и се меси във вътрешните работи на страната и чрез още една противоконституционна и антибългарска партия – ДОСТ, създадена под прякото ръководство на турските служби. Тя се втурна на юруш към Парламента, използвайки българските изселници за изборите през март 2017 година. Кервани от рейсове бяха подготвени от турската държава и т.н. проправителствени изселнически организации да преминат българските граници при Малко Търново, Лесово и Капитан Андреево – Свиленград и да нахълтат в изборните секции с написани на дланите с химикал номер на бюлетината на ДОСТ – номер 13.

Наистина подготвени от турската държава, защото те нямаха билети за пътуването и дори не знаеха колко струва пътя. Довериха го при доброжелателен разпит /пардон „разговор“/ на границата.

Почти всички от първата фаланга, естествено, бяха пенсионери, излъгани, че ако не гласуват за ДОСТ, ще им бъдат спрени пенсиите от България. Прийоми, използвани успешно и от ДПС.

Пенсионери естествено – кой друг ще се поддаде на такава пропаганда. Изселниците в работоспособна възраст естествено работят и в събота, и в неделя за хляба си и се им пука за изборите в България.

Ето така стигнахме и до прословутата сцена с бабичката на границата. И тя, както хилядите други послушно искаше да си изпълни задачата, за да направи България васална на Турция, но чрез демократичния механизъм на парламентарните избори. Баба камикадзе. Извърших своя човешки дълг да я изведа от взривоопасната зона на разгневените българи.

Но спряхме тълпите от Истанбул, Одрин, Измир и Бурса, които следяха със затаен дъх ще бъде ли пробита блокадата.

Днес ДОСТ стигна до нагли опити да гази Конституцията ни и иска статут на етническо малцинство за турската общност у нас. Ние няма да допуснем разделение на българската нация и то от чужда държава, поради което излязохме с остра политическа декларация и протест пред турското посолство.

Категорични сме, че българският Парламент не само трябваше да изслуша министър Захариева, но и да демонстрира твърди, принципни и безкомпромисни действия от страна на българското правителство, които да покажат, че България не позволява и няма да позволи намесата на Турция във вътрешните ни работи. Защото според нас МВнР предприе плахи и нерешителни действия по повод провокацията. Нямаше нито категоричен протест, нито отзоваване на несъстоятелния български посланик Надежда Нейнски от Анкара. Само унизителни и неуспешни опити да се привика турския посланик Хасан Улусой на разговор, скромен демарш на правителството и отлагане на посещението на Чавушоглу в България.

Още повече, че ние не чухме извинение от турската страна в тази посока, а единствено – упреци, че речта на Чавушоглу била извадена от контекста.

За да отсрамим действията на българското правителство, ние от ОП предлагаме Народното събрание на Р. България да излезе с декларация, осъждаща поредната нагла намеса на Р. Турция във вътрешните работи на суверенна България. За целта предлагаме ръководството на Обединени патриоти - ГЕРБ да проведат спешни консултации и до края на седмицата да излезем и да предложим общ текст на декларацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kasapina

    15 4 Отговор
    Много сте жалки чудите се как да зарфате от кокала но няма кои вече дави вярва виясте предатели и трябва за вас растрел .
  • 2 Osman

    7 12 Отговор
    Валери Симеонов умри куче гявурско

    Коментиран от #8

  • 3 ДПС бе злобари

    18 2 Отговор
    Ко направихте бе! Защо не спряхте Герб да краде бе!!! Защо не спряхте 3 милиона бг млади и дърти да не напускат страната!! Вие за кви се мислите! Ще ми хрантутниците цигани побойници които вселяват етническа омраза!!! Аз съм българин има добри цигани и турци!! Които искат държавата да се развива в добра посока!!! Изроди!!! И вие от НФСБ вселявате етническа омраза!

    Коментиран от #4

  • 4 рубладжии

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "ДПС бе злобари":

    Точно за това им плаща чичко ти Путин, путнята дава денги да приказват тъпотии!
    Аз, като БЪЛГАРИН, мога да кажа, че тия са тотални популисти, които нищо не са направили, и няма да направят, за 5 пари работа не са свършили!
    С, какво са допринесли хората да живеят по добре????? Претсъпността ли спряха, срещу беззаконието ли се бориха, закони ли измислиха, с които да привлекат инвестиции? Как подобриха живота на хората тия некадърници!
    Как смятат да "спасят" България, като се занимават с това, какво е казал някакъв турчин, в Турция???? Ами да си приказва, каквото си иска!
    ЗАЩО не казват нищо за ВЕЦ ВАРНА и придобиването му от почетния Член на ДПС??????

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Да ще ти кажа честно

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "рубладжии":

    Рускините са по хубави и секски от колкото американките. И затова съм за Русия!!! Умри от ят!!
  • 6 ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "рубладжии":

    Ти луд ли си бе, Валерката и рубли ... той кълве само на долари. не го бъркай с волен
  • 7 Падишах

    10 1 Отговор
    НФСБ,национален фронт за смърта на българия ,и те като уличните мастии само лаят ,да са във властта за охолен живот
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хахаха, пълни нещастници

    5 1 Отговор
    Едвам събраха 20-30 пенсионера срещу 20 лв на протест пред посолството...никой не ви вярва далавери, бабичката те избута от политиката, да, оная същата бабичка която блъскаше на границата
  • 10 Бля Бля

    7 2 Отговор
    Ей ГИДИ "патриоти "ей, няма вече балъци да кълват на тази стръв със цигани, турци.... бля, бля, бля
  • 11 Глупавите разединени пишманпатрЕоти

    2 2 Отговор
    Съвсем ни взеха за канарчета. Воеводите заложиха на антициганска риторика, тоя далаверко на антитурска, а воленчо е пас с бюрека.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове