26 Април, 2012 09:31 598 0

ДСБ изпадала в канибализъм

  • дсб-
  • петър николов-
  • прошко прошков-
  • христо ангеличин-
  • даниел митов

"Двама от напусналите са бивши "секретарки" на един от кметовете на столичните райони", контрира Петър Москов

ДСБ изпадала в канибализъм - 1
Снимка: БГНЕС

Всички, които се занимават с политика, в някаква степен гонят кариера. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” по бТВ Петър Николов, който бе сред първите четирима, напуснали ДСБ. Първи бе бившият кмет на "Лозенец" Прошко Прошков, последваха го Петър Николов, Христо Ангеличин и Даниел Митов.

Вчера още 17 членове и председатели на районни ръководства в София обявиха, че прекратяват членството си в партията.

Петър Николов обаче посочи, че за него това е по-сериозен и дълбок избор – над кариерата. И не защото не е имал възможност за развитие в партията на Иван Костов. Просто, според Николов, ДСБ е станала твърде малка партия, за да зависи нещо от нея в България.

Според бившия вече член на партията, лидерът Иван Костов е трябвало да се оттегли след изборите през 2009 г. Дясното политическо пространство има нужда от авторитети, смята Николов.

"Ако аз бях на мястото на Костов, бих се оттеглил от политиката, за да запазя лицето си, именно защото това е отговорност пред историята и това, което предстои", каза бившият член на ДСБ.

Николов припомни, че е избрал за себе си проекта на Меглена Кунева. А там "нещата били по-различни" - не толкова центрирани около един човек, който взема или не дадено решение.

Един от новите активисти на сдружението й също е сред напусналите ДСБ - Христо Ангеличин, който е настоящ общински съветник и бивш зам.-кмет на София.

ДСБ, тъй като е малка партия, изпада в канибализъм и в едно самоизяждане след всеки избор, каза Николов, уточнявайки, че неговите политически противници са други - БСП, ГЕРБ.

И именно защото не счита Петър Москов за политически опонент, Николов не смята за редно да застават един срещу друг в студиото, "за да се карат и да спорят".

Москов също гостува на "Тази сутрин", но след като Николов напусна студиото. И каза, че съжалява за всички напуснали ДСБ.

"Двама от напусналите са бивши "секретарки" на един от кметовете на столичните райони", каза Москов. Ставало дума за председателите на район Студентски и на "Лозенец". Други четирима били назначени в Общинския съвет на платени експертни длъжности.

Москов добави, че уважава позицията на напусналите партията на Иван Костов, но посочи, че те са изгубили доверие – седмица преди да напуснат, били бламирани на общо събрание на собствените си организации.

"До тук с геройството. Това е политика на олихвяване, не е политика на бъдещето", каза Москов. Той уточни, че не става дума обаче за политически различия, а за индивидуални човешки проекти.

"ДСБ не е партията на Иван Костов. ДСБ е моята партия и на още около 100 хиляди души, които отстояват своите позиции в България. Аз съм в ДСБ (и Синята коалиция), защото е представителството на реформаторското усилие на част от българския народ. Вярвам в това", каза Москов.

Той добави, че не е в ДСБ за кариерно развитие, защото не смята, че политиката е предмет за това. "Аз имам своята житейска реализация", добави още членът на партията.

Ако ДСБ и Синята коалиция престанат да бъдат коалицията, която защитава възможността да бъдем част от едно по-добро ежедневие на Европейския съюз, аз ще имам проблем и с моята партия, и с моя лидер, каза обаче Москов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА