2 Май, 2012 12:45 1 330 1

Операция „Дилъра”: Пипнаха надзирател от бургаския затвор

  • затвор-
  • надзирател-
  • бургас-
  • дилара-
  • спецакция

Надзирател в Бургаския затвор е задържан в рамките на спецоперация „Дилъра”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Съвместната операция е проведена вчера на територията на Бургас и затвора в града. В нея участвали служители на сектор „Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода” при ГД “Криминална полиция”, колегите им от ОД МВР – Бургас и представители на ГД „Изпълнение на наказанията“ към Министерството на правосъдието. Реализацията е под ръководството и контрола на окръжната прокуратура след получен сигнал, че на затворниците се внася наркотик, който те разпространяват помежду си.

Задържан е 38-годишният И.К. - служител от надзорно-охранителния състав. Той тъкмо отварял багажника на колата си, когато бил засечен от криминалистите. При извършеното претърсване на автомобила те открили  пакетче с бяло кристалообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин. По първоначални данни задачата на надзирателя била да предаде пратката на един от затворниците.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а от НК. Служителят е задържан в рамките на 24 часа. Криминалистите продължават работа с оглед изясняване на обстоятелствата по случая, подателя на пратката и „мизата”, за която служителят е извършвал „услугата”.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 oppaaaaaaaa

    0 0 Отговор
    вън от работа , да му се причислят и други доставки , та да лежи до живот ..........
    кой знае на колко хора и децата е зарибил, ако го хване някой от родителите , например като мене , бих го разчекнал по не знам какъв начин.......